diumenge, 22 de novembre del 2009

S'ENCENEN ELS LLUMS D'ALARMA (0-2)






















RCD Espanyol: 0 – Getafe CF: 2

Derrota del conjunt espanyolista davant un Getafe que li té agafada la mida al conjunt de Mauricio Pochettino. Els espanyolistes han completat un dolent encontre en el que han acabat perdent víctimes dels seus propis errors i donant una imatge molt desencisadora als gairebé trenta mil espectadors que s’han donat cita al nou estadi.

L’Espanyol ha deixat escapar ja punts, (al marge del partit davant el R. Madrid), davant Xerés, Valladolid i davant Getafe. En total, 10 punts han volat del nou estadi (que a priori semblava seria un baluard), dels divuit disputats. Més de la meitat...quelcom que un equip modest com el nostre no es pot permetre.

Avui, l’equip, que ho ha intentat en algunes fases del partit, ha acabat desesperant al públic que en tres quartes parts omplia el nou estadi. Els gols del Getafe, han sigut un pal massa fort per una afició, l’espanyolista acostumada a patir, però que de mica a mica s’està desmoralitzant davant aquesta misèria esportiva, -i econòmica- que se li ofereix com a canvi de la seva fidelitat i recolzament sistemàtic. Més del mateix d’allò que no ens va agradar la temporada passada (encontres davant Sporting i Numancia) i que va conduir al que tots sabem. Avui, diguem que s’han encès les primeres llums grogues d’alarma. De moment encara hi ha marge, però l’equip de Pochettino haurà de canviar moltes coses, moltes actituds, i mostrar una altre imatge davant l’Atlético si no volem també ressuscitar al conjunt matalasser.

Kameni ja ha hagut d’intervenir als tres minuts, quan el Getafe ja ha disposat de la primera ocasió. Per contra, per l’Espanyol ha tingut que ser Ivan Alonso qui de remat de cap a una centrada per la dreta a càrrec de Luis, estavellés la pilota al travesser acabant a les mans de Ustari.

El Getafe tenia perfectament controlat l’encontre, i de tant en tant donava seriosos avisos, com en un llançament de falta que per poc Cata Díaz llençant-se en planxa no pot rematar. En altre acció del conjunt madrileny, la penetració per la dreta de Pedro León superant David García, i la bona centrada no té la resposta adequada de Kameni que es llença i no es fa amb la bola, rematant a boca de canó Adrián González i impactant l’esfèric en el cos de Chica, que molt oportú evita el gol llençant-se en mig de la trajectòria del tret.

L’Espanyol era incapaç de crear ocasions de gol, i quan per bandes (poques vegades) superava a la cobertura visitant, les centrades deixaven tant de desitjar que era impossible aprofitar-les pel remat.

Callejón, s’ha mostrat amb més mobilitat que els seus companys, però com de costum negat cara a porta. En una ocasió que ha penetrat marxant-se fins a tres adversaris, ha acabat a la frontal xutant tant malament com ha sabut.

Les darreres ocasions del primer temps, un xut de Tamudo que ha blocat el porter visitant en dos temps, i un xut de Gavilán fora a la dreta de Kameni que ha inspirat gairebé més perill que tot el bagatge ofensiu d’un Espanyol que un cop més s’ha mostrat lent en les transicions, amb un Moisés que lluny del seu millor estat de forma, ha ralentitzat el joc de manera extrema, amb poca confiança dels homes de mig i defensa a l’hora de jugar des de darrera la bola (Forlín ha estat l’únic que ha aportar criteri), i amb un Verdú molt lluny d’aquell que va enlluernar-nos en els primers encontres de lliga. Dels laterals, millor no parlar-ne en atac... I en defensa, molts problemes per Chica, que li posa molt difícil a Pochettino a l’hora d’escollir si ell o Pillud, qui ho fa pitjor dels dos...


El segon període s’ha iniciat amb una acció de Callejón que ha acabat a còrner. Però de nou, una errada en defensa ha estat a punt de costar car, i Chica s’ha guanyat la targeta per evitar mals majors.
Els problemes ofensius del Espanyol i la poca confiança cara a porta s’han vist certificades quan entre Luis i Callejón no han sabut culminar una jugada l’un per l’altre... Pochettino ha intentat donar més frescor amb la sortida d’un Coro que ha sortit d’una lesió, que ho ha intentat però que tampoc ha servit de res.

Callejón, l’home més bulliciós ha col•locat un bon centre però Ivan Alonso ha rematat de cap a les mans del porter. En un dels pocs contracops executats amb velocitat, la bola ha arribat a Coro que amb tot a favor a l’hora de centrar a enviat una pilota molt llarga lluny de l’abast dels davanters espanyolistes. El de Banyoles també tindrà una ocasió en una jugada trenada entre Ivan i Ben Sahar, però xutarà molt malament ras, però massa creuada, fora.

Pochettino ha donat entrada a Ben Sahar, “el desitjat”, però malgrat haver intentat una vaselina que ha sortit lleugerament per sobre el travesser, tampoc ha tingut gaire més fortuna, ja que l’equip no ha jugat a res...

El Getafe ha copejat durament al rival, quan en una internada per la dreta del seu atac, ha acabat amb una volea de Soldado que Kameni ha rebutjat en curt i a Casquero davant la passivitat defensiva del central Pareja, al que li ha guanya la posició, ha marcat el gol que pràcticament donava els tres punts als madrilenys.

L’Espanyol més amb el cor que amb el cap, ha intentat capgirar la situació a la desesperada amb molt poc criteri. En una indecisió del meta visitant que per la pilota, ni Callejón ni Alonso saben treure profit de la jugada per marcar.

Una errada de Pareja i Chica, ha estat a punt de significar el segon quan Manu del Moral ha rematat creuat. L’Espanyol amunt per l’impossible i el Getafe aprofitant els nombrosos forats d’un sistema defensiu trencat ja. Pochettino ha sorprès amb la inclusió de Nakamura a falta de quatre minuts!!!. Ja pràcticament estava tot el peix venut, i més quan en una contra ja en el temps d’afegit, Pedro Ríos ha marcat el segon amb un bon remat de cap, després d’una centrada de Manu, que certifica un triomf d’un Getafe que malgrat tot el que es pugui dir com a excusa, ha estat molt superior en els tres partits davant un Espanyol que malauradament va a menys i obliga ja a mirar a la part baixa de la classificació.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (6), Chica (4), Nico Pareja (4), Forlín (5), David García (4); Moisés (3), Verdú (3), Luis García (4), Callejón (6), Ivan Alonso (5); i Tamudo (4).
Substitucions: Coro (5) per Luis García, m. 60; Ben Sahar (5) per Tamudo, m. 69; Nakamura (s.q.) per Moisés, m. 86.

Getafe CF: Ustari, Cata Díaz, David Cortés, Rafa, Mané, Boateng, Javi Casquero, Adrián G., Pedro León, Gavilán, i Soldado
Substitucions: Manu del Moral, per Gavilán, m. 72; Belanguer per Adrián, m. 79; Pedro Ríos per Pedro León, m. 87.

Àrbitre: David Fernández Borbalán del comitè territorial andalús. Dolenta actuació, tot i que no ha influït en el resultat de manera directa. Ha mostrat targetes grogues a Chica, m. 53 i Forlín, m. 89 per part local i a David Cortés, m. 21, Soldado, m. 76, Javi Casquero, m. 79 i Pedro León, m. 81.


Gols: 0-1: Casquero, m. 79; 0-2: Pedro Ríos, m. 92

Incidències: 29.280 espectadors presents en l’Estadi de Cornellà-El Prat. El pilot de Fórmula 1, Jaume Alguersuari, soci 35.000, ha realitzat la sacada d’honor. L’ex jugador David Casamitjana en la llotja de Cornellà-El Prat.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

REAL MADRID C.F.

28

11

9

1

1

27

8

2

F.C. BARCELONA

27

11

8

3

0

29

8

3

SEVILLA F.C.

25

11

8

1

2

21

8

4

VALENCIA C.F.

24

11

7

3

1

22

11

5

R. C. DEPORTIVO

22

11

7

1

3

16

12

6

REAL MALLORCA

20

11

6

2

3

21

14

7

REAL SPORTING

17

11

4

5

2

12

10

8

ATHLETIC CLUB

17

11

5

2

4

12

14

9

GETAFE C.F.

15

11

5

0

6

14

16

10

R.C.D. ESPANYOL

13

11

3

4

4

8

12

11

VILLARREAL C.F.

12

11

3

3

5

17

15

12

At. OSASUNA

12

11

3

3

5

12

15

13

U.D. ALMERÍA

12

11

3

3

5

11

15

14

REAL ZARAGOZA

12

11

3

3

5

15

22

15

REAL VALLADOLID

10

11

2

4

5

15

20

16

C.D. TENERIFE

10

11

3

1

7

8

21

17

REAL RÁCING CLUB

7

11

1

4

6

10

20

18

ATLÉTICO DE MADRID

7

11

1

4

6

13

24

19

XEREZ C. D.

7

11

1

4

6

3

16

20

MÁLAGA C.F.

6

11

1

3

7

11

16





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M