dilluns, 25 de gener del 2010

EL JUVENIL "B" CAU A SADRIÀ
DESPRÉS D'UN PRIMER TEMPS PER OBLIDAR: (1-2)

RCD Espanyol Juvenil “B”: 1 – UD Cornellà “B”: 2

El Juvenil B del RCD Espanyol va tornar a punxar ara que s’havia col·locat a només dos punts del líder, davant un Cornellà B al que va vèncer en l’encontre d’anada per idèntic resultat, i que després d’estar setmanes en la zona baixa de la classificació (inclòs en zona de descens), porta sis triomfs consecutius comptant el d’ahir a Sadrià.

Els espanyolistes no van començar bé l’encontre. Amb baixes importants a l’equip (Jaime, Jorge, Marc, i Nierga per decisió de Guerrero d’alinear-lo dissabte set minuts amb el Juvenil A), l’equip de Planagumà es veure superat per un Cornellà B enratxat que ja va disposar d’una clara ocasió en els primers minuts, una internada per l’esquerra que no va desaprofitar creuant la pilota el davanter fora de l’abast de Germán Parreño.
Encara sort que Héctor va treure una pilota sota pals quan ja s’intuïa el segon dels del Baix Llobregat.

El primer temps va ser molt fluix, en un encontre molt similar al de feia una setmana davant el Mercantil. L’Espanyol volia però no podia, i en canvi el Cornellà es bastava per mantenir el resultat i crear problemes de tant en tant a l’equip espanyolista.
La primera clara ocasió de perill dels espanyolistes va ser als quaranta minuts de joc, quan Gerard Muñoz va fer un control en la frontal i va deixar anar un tret sec i ras, que va sortir fora a un parell de pams de la base del pal dret. Eric ho va intentar amb una rematada potent, però s’interposa un defensor que cobreix la trajectòria.

Per part visitant, un llançament de lliure directe, que bloca Germán, i una penetració per la dreta del atac visitant que un defensor espanyolista rebutja la centrada. Era l’avís que el Cornellà no es conformava amb una avantatge mínima... Per que en el darrer minut del primer temps, els verds anoten un segon gol que s’assembla més a un tir de gràcia definitiu. El davanter visitant va rematar tot sol lliure de marca i les coses es van posar molt difícils pels espanyolistes.

El segon temps, l’Espanyol va millorar (tampoc era massa difícil fer-ho després del primer temps exhibit), i ja va disposar d’una falta penjada, massa llarga a la que Bonilla al segon pal no va pogué rematar en condicions.

Alex va tenir el gol en les seves botes quan tot sol va rematar als núvols en el minut 17 del segon temps. Planagumà va donar entrada a Rubén Herraiz “Rufo” i altre cop va ser el revulsiu que l’equip necessitava, ja que l’Espanyol va aconseguir tancar dins l’àrea al rival i ben aviat va arribar el gol espanyolista producte d’un servei de lliure directe que el meta del Cornellà no bloca i el rebuig li cau a Rufo juntament a la línia de fons, i d’esperó toca molt bé enrera per que el central Héctor (com el dia del Mercantil) marqués el primer gol espanyolista que donava esperances cara al desenllaç final del partit.

Però el Cornellà duia una renda massa gran i no era el feble 1-1 del darrer encontre que es va acabar superant. Aquest 1-2 va ser molt complicat aixecar més tenint en compta que el desencert també va ser present en els metres finals i el Cornellà va saber gestionar bé l’avantatge defensant-se amb ungles i dents.

El meta visitant es va llençar als peus de Gerard en una pilota dividida, el davanter cau (es va reclamar penal) tot i que també va tocar l’esfèrica que va acabar a còrner. El Cornellà que ja havia vist com era expulsat el seu tècnic, també va acabar amb deu homes per expulsió del dorsal 6 en la recta final del matx.

Els darrers minuts del matx i amb superioritat numèrica, l’Espanyol va tancar a la seva pròpia àrea als visitants però tot i que la bola va voltar més d’un cop per les immediacions de l’àrea petita, la cobertura del Cornellà va impedir que l’Espanyol empatés l’encontre i a més a punt van estar amb tot l’Espanyol bolcat, d’aprofitar unes contres que van acabar amb perfectes intervencions del meta Germán.

RCD Espanyol:
Germán Parreño; Bonilla, Héctor, Carles Clerc, Arroyo, Xavi Montcusí, Eric, Sergi Darder, Gerard Muñoz, Gil i Alex García.
En el segon temps: Albert Miravent, Rubén i Juanjo.

Gols: 0-1: m. 8; 0-2: m. 45; 1-2: Héctor, m. 69.

Àrbitre: Albert Ávalos Martos, comitè territorial català, delegació de l'Anoia.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià, camp tercer. Primer encontre de la segona volta del campionat de Lliga Nacional Juvenil, grup setè. Disputaren l’encontre en el segon temps, Miravent i Juanjo, jugadors del Cadet A espanyolista.