diumenge, 24 de gener del 2010

RUBINOS PRIVA DEL TRIOMF
A UN ESPANYOL QUE HA MERESCUT GUANYAR









R.C.D. Espanyol: 1 – R.C.D. Mallorca: 1

Rubinos decideix
Un protestat i molt discutit penal assenyalat a Víctor Ruiz quan el marcador registrava un mínim triomf de l’equip de Mauricio Pochettino, ha permès al Real Mallorca sumar un punt i evitar que els espanyolistes s’emportessin la victòria en un partit en el que per joc i ocasions han estat avui superiors al conjunt balear.

L’Espanyol no ha merescut veure’s privat del triomf i més tenint en compta el desenllaç que ha tingut el matx i com el Mallorca s’ha fet amb aquest punt. Un penal molt dubtós, dels que només xiulen els col•legiats a l’Espanyol i a equips com l’Espanyol però que mai tenen collons de xiular-los a equips com Barça o Madrid. Així de clar i sense aprofundir més si el central espanyolista l’ha tocat suficient o no com per desequilibrar a l’atacant mallorquinista.

Pochettino davant les incògnites que giraven al voltant de la confecció de l’alineació que sortís a la gespa de Cornellà-El Prat, s’ha decantat per col•locar a Moisés a la dreta de l’eix de la cobertura, apostant per l’experiència en defensa, i situant a Baena al doble pivot amb Javi Márquez. Una defensa i una parella de pivots, formada a la pedrera espanyolista.

I tret dels primers minuts de nerviossisme fins que l’equip s’ha situat bé al terreny de joc, cal dir que li ha funcionat bé tenint en compte les circumstàncies tant adverses en quant a baixes. A més, ha col•locat a Osvaldo en la punta d’atac, i aquest ha correspost amb l’únic gol blanc-i-blau.

L’Espanyol ha tingut les primeres aproximacions amb jugada individual de Callejón que ha xutat blocant Aouate, i una jugada amb una centrada molt tancada de Javi Márquez. Per contra, els balears mitjançant Borja Valero han provat la seguretat de Cristian (bona actuació i molt segur en totes les pilotes), amb un xut que el meta argentí ha blocat.

La rematada més perillosa dels espanyolistes, un llançament de lliure directe de Javi Márquez que ha sortit fora a l’esquerra del meta balear fregant el pal esquer, i per part visitant una falta de Borja al minut 25’ que Cristian ha tocat enviant a còrner molt bé.


Osvaldo ha aturat amb el pit d’esquenes a porteria i ha rematat acrobàticament ab una xilena per sobre del travesser molt alta, després de rebre una passada de Callejón que ha jugat per banda un cop més. Els darrers minuts del primer temps han tingut un evident domini espanyolista que ha anat agafant confiança i tenint la possessió encara que amb joc massa horitzontal i poc vertical.

El segon temps s’ha iniciat amb l’esperança que ha despertat a tots el gol del davanter Osvaldo. Una jugada per la dreta, amb centrada de Luis García, i el davanter italo-argentí remata en primera instància a la cama de Rubén i en el refús li cau franca la pilota fins al punt que deixa anar un xut que passant per sota de les cames del meta Aouate, acaba introduint-se dins la porteria balear.

L’Espanyol ha fet un futbol més que digne tenint en compta precedents actuacions que estan a la memòria de tots, i ha arribat fins tres quarts triangulant i jugant bé. En els metres finals ha tornat a faltar encert i a vegades qualitat. Un xut de Verdú, massa alt. Una jugada de Osvaldo, ha acabat caient davant la càrrega del defensor i malgrat que el respectable ha demanat penal, no ho era, però es clar a l’altre àrea si que en similars jugades el col•legiat acaba assenyalant el punt fatídic.

El Mallorca ha d’avançar línies, i això és aprofitat per l’Espanyol que enllaça ràpids contracops que acaben sempre sense fructificar. Una rematada de Callejón acaba amb una gran intervenció del meta balear que treu a còrner. Segueix sense sort ni encert.

Pochettino fa dos canvis de cop, tot i anar guanyant, substituint Verdú i Osvaldo per Ivan Alonso i Marqués.
Moisés al cometre una falta a uns metres de la frontal es lesiona. El llançament de la falta a càrrec de Borja, acaba estavellant-se al travesser de la porteria de Cristian, sent el primer avís seriós dels balears.
S’ha donat la circumstància que quan ja estava anunciat i previst el canvi per Jordi Amat, aquest s’ha tingut que tornar a enfundar el xandall ja que Moisés ha tornat a sortir mig recuperat al terreny de joc.

Una excepcional jugada de contracop en la que Marqués travessant tot el camp, passant a Luis Garcia que ha retallat deixant assegut al seu adversari i amb una centrada al segon pal, la bola li cau a Callejón que controla i xuta tant mal com el pobre no ha sabut, cosa que ja comença a ser més que freqüent. En altre acció en la que Callejón espera la passada d’or de Ivan Alonso, aquesta és tallada per un defensor.

Un llançament de falta que Castro penja i Cristian rebutja de punys amb un munt de defensors i atacants dins l’àrea, Rubinos Pérez s’erigeix en protagonista assenyalant el penal ja comentat. El transforma Borja Valero pel centre, mentre Cristian es llença a la seva esquerra.

Aquest gol descentra al conjunt espanyolista. Un xut de Castro es desviat per Cristian amb una bona intervenció. L’Espanyol es veu superat pel Mallorca en els instants finals. Jordi Amat ha d’acabar substituint a un Moisés que no pot seguir, i llavors veiem una acció poc vista en un encontre: Moisés marxa del terreny de joc i Amat no surt, ja que no rep el permís del col•legiat o del quart àrbitre i durant uns instants que es fan molt llargs, l’Espanyol juga amb deu homes davant la desesperació del propi tècnic espanyolista i de la grada que acaba increpant al col•legiat de manera molt ostensible.

Encara podia haver sigut pitjor la cosa, quan en dues accions per l’esquerra de l’atac del Mallorca Borja ha portat pel carrer de l’amargor a Chica, i en una d’elles Keita ha rematat a munt i en l’altre, Cristian ha resolt amb una bona intervenció.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7), Chica (6), Moisés (8), Víctor Ruiz (7), David García (6), Baena (5), Javi Márquez (8), Verdú (5), Luis García (6), Callejón (5), i Osvaldo (7).
Substitucions: Ivan Alonso (5) per Verdú i Marqués (6) per Osvaldo, en el minut 69. Jordi Amat (s.q.) per Moisés, m. 82.

RCD Mallorca: Aouate, Josemi, Ramis, Rubén, Mario Suárez, Varela, G. Castro, Keita, Pezzolano, Corrales i Borja Valero.
Substitucions: Sergi per Varela, m. 68, Bruno China per Pezzolano, m. 77; Felipe Mattioni per Borja, m. 89.

Àrbitre: Antonio Rubinos Pérez del comitè territorial madrileny. Molt protestat per la parròquia espanyolista, ha estat decisiu en la seva actuació al assenyalar un dubtós penal favorable al conjunt balear que ha significat l’empat del Mallorca. Ha mostrat cartolines grogues a Víctor Ruiz, m. 79, Moisés, m. 79, i Javi Márquez, m. 86 per part espanyolista, i a Corrales, m. 31, Mario Suárez, m. 40, Borja Valero, m. 45, i Varela, m. 64 per part visitant.

Gols: 1-0: Osvaldo, m. 49; 1-1: Borja Valero (pen.), m. 80.

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat; 26.210 espectadors s’han donat cita en l’estadi perico. Encontre corresponent a la 19ena jornada del campionat de lliga a Primera Divisió. Els jugadors espanyolistes han lluit al saltar al terreny de joc, samarretes donant suport a Sergio Sánchez.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

49

19

15

4

0

49

10

2

REAL MADRID C.F.

44

19

14

2

3

44

14

3

VALENCIA C.F.

39

19

11

6

2

35

18

4

REAL MALLORCA

34

19

10

4

5

33

21

5

R. C. DEPORTIVO

34

19

10

4

5

23

19

6

SEVILLA F.C.

33

19

10

3

6

29

21

7

GETAFE C.F.

30

19

10

0

9

27

24

8

ATHLETIC CLUB

30

19

9

3

7

24

24

9

VILLARREAL C.F.

26

19

7

5

7

31

27

10

REAL SPORTING

24

19

6

6

7

20

21

11

ATLÉTICO DE MADRID

23

19

6

5

8

30

31

12

At. OSASUNA

23

19

6

5

8

18

21

13

REAL RÁCING CLUB

23

19

6

5

8

23

27

14

R.C.D. ESPANYOL

20

19

5

5

9

13

26

15

U.D. ALMERÍA

18

19

4

6

9

18

29

16

MÁLAGA C.F.

17

19

3

8

8

21

26

17

REAL VALLADOLID

17

19

3

8

8

23

35

18

C.D. TENERIFE

17

19

4

5

10

16

36

19

REAL ZARAGOZA

14

19

3

5

11

20

41

20

XEREZ C. D.

8

19

1

5

13

8

34





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M