dimecres, 27 de gener del 2010

LOLA, CEDIT AL SPORTING

Foto d'arxiu.



Milan Smiljanic “Lola”, ha sigut cedit al Sporting de Gijón pel que queda de temporada amb opció de compra que en fonts periodístiques del principat, (“el comercio digital”) xifren en tres milions d’euros.

“Lola”, nascut a Belgrado l’11/19/1986, va arribar al RCD Espanyol l’estiu de 2007 recomanat per qui ocupa llavors la direcció tècnica de la selecció sèrbia, Javier Clemente (ja no se si això era una bona targeta de presentació...) i va costar a l’entitat espanyolista als voltants de poc més de tres milions d’euros, sent una inversió cara, però de futur.

El jugador serbi va entrar bastant en els plans d’Ernesto Valverde, però mai va acabar de donar aquell salt de qualitat que el convertís en titular inqüestionable, sent més una proposta de futur que una realitat, malgrat la seva internacionalitat sub-21 amb la selecció balcànica.

En aquesta temporada inicial va participar en 30 partits jugats de lliga, 9 complerts, 16 de titular, 14 sortint de suplent, 1519 minuts disputats, 5 cartolines grogues, 0 gols.

Però quan semblava que podria ser la seva temporada, la 2008/09, tan sols va disputar 17 partits jugats de lliga, 2 complerts, 6 de titular, 11 sortint de suplent. 656 minuts disputats, 3 cartolines grogues, 1 expulsió, 0 gols. Cap dels tres tècnics que van passar per l’equip va acabar confiant d’una manera clara amb el jugador balcànic.

Amb Nakamura i Pillud com a extracomunitaris, amb la desgràcia que tots sabeu al mes d’agost, el club decideix cobrir la posició de central amb un altre argentí extra-comunitari, Juan Forlín, deixant sense lloc a l’equip, a Lola.

Llavors el jugador no accepta diverses opcions per anar cedit, i continua sense fitxa en l’entitat espanyolista, entrenant però sense jugar, i això si, cobrant com no podia ser d’altre manera.

Rocambolesc el desenllaç final; mentre per un cantó s’afirmava que marxava, ja que el conjunt asturià tenia posada la mirada definitivament en Lola per reforçar-se al mercat d’hivern, el club mitjançant Germán de la Cruz, cap de l’àrea esportiva (ratificat), ho desmentia, ja que sembla que el tècnic de Murphy no li feia cap gràcia enfortir un que pot ser un rival més en la lluita de l’equip per la permanència (no ens enganyem, aquest es nostre objectiu realment amb la política actual de fitxatges de l’entitat).

Quan semblava que l’operació havia quedat totalment frustrada, el propi jugador ha dit que no vol continuar a l’equip espanyolista i que marxa... Ho podia haver dit abans, oi?, i no faltant menys d’una setmana per tancar el termini de fitxatges...

Ara, l’Espanyol té una plaça lliure d’extra-comunitari deixada per la resolució burocràtica de la doble nacionalitat de Pillut, i precisament no serà Lola qui la ocupi, quan el fet que semblava li impedia aquest extrem, era justament el que hi havia excés de jugadors no comunitaris. Esperarem que decideix la direcció esportiva dur, malgrat ens té demostrat la seva “vàlua” portant jugadors estrangers que en res milloren (ben al contrari), el que ja tenim en la pedrera espanyolista, tan censurada i criticada per massa gent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No es podia explicar millor. Enhorabona per la teva feina.
Quasimodo

Josep Maria ha dit...

Salutacions Quasimodo.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M