dissabte, 30 de gener del 2010

L'ESPANYOL HA MOSSEGAT MÉS QUE ELS LLEONS (1-0)









RCD Espanyol: 1 – Athletic Club: 0

Triomf necessari

El RCD Espanyol ha derrotat per la mínima amb gol de Luis García, al Athletic Club de Bilbao. Els espanyolistes, amb bona part d’integrants de la pedrera espanyolista han tornat a donar una lliçó de lluita i sacrifici i s’han fet amb els tres punts en un encontre discret futbolísticament parlant, però que a fi de comptes serveix per sumar tres importants punts que allunyin als de Pochettino de la zona perillosa de la classificació en aquest any de transició en el que tenim el que tenim, i amb aquests jugadors i no altres, l’equip se n’ha de sortir com sigui.

Pochettino que havia deixat fora de la llista a Kameni, li ha donat continuïtat al meta argentí Cristian Álvarez després de les bones actuacions mentre el camerunès ha estat a la Copa d’Àfrica. Ha sorprès que en el lloc del malalt David García, col·loqués d’entrada a Didac Vila, jugador que quan porti més encontres en primera i jugui amb molta més tranquil·litat i confiança pot donar molt més de si mateix. De moment, un més que juga de titular i sense desentonar, contribueix amb el seu granet de sorra, amb el triomf d’aquest Espanyol amb la pedrera de protagonista.

El primer quart d’hora poc per explicar; una falta penjada per Yeste que Cristian bloca en dos temps, un xut de Callejón amb el seu punt de mira com sempre erràtic, i molt més temps els jugadors del Athletic per terra sobre la gespa que jugant; I es que els nois del “baby-Espanyol” no s’han arrugat davant els lleons i han mossegat i molt... Que li preguntin a Yeste que en una pilota dividida s’han endut la pitjor part i no ha durat més que 17 minuts sobre la gespa. El seu substitut, Susaeta, ha estat qui més ho ha provat ja que al 22, una rematada seva buscant l’escaire se n’ha anat fora.

L’Espanyol intentava sortir des de darrera, però li ha costat molt durant tot l’encontre trencar la muralla defensiva basca i sobre tot travessar la teranyina al mig del camp que els homes de Caparrós havien teixit. Massa lentitud, pilotes contínuament enrera i només Javi Márquez amb canvis de jocs llargs a banda, però gairebé sempre horitzontals, intentava desembossar el joc, molt obstruït pel centre.

L’Espanyol ha gaudit de varies ocasions de perill: Una jugada personal de Javi Márquez (el millor del matx sense discussió), ha acabat encarant i deixant anar un obús que ha rebotat en l'esquena d’un defensor i Gorka ha salvat el gol, enviant a còrner amb la punta dels dits. En una passada molt llarga de Javi Márquez a l’espai, el meta ex espanyolista s’ha hagut de jugar-se el físic fora de l’àrea, rebutjant amb el cap fora de banda anticipant-se en l’acció al davanter espanyolista. En altre acció en el darrer minut, un servei de falta executat per Javi Márquez (ho veus Luis, tampoc passa res per que algú executi els llançaments que no siguis tu...), ha acabat pentinat per Verdú al primer pal i Gorka Iraizoz ha tret una mà prodigiosa enviant a còrner.

Marca Luis
Una bona jugada d’atac espanyolista als cinc minuts de la represa, ha acabat amb una passada d’esperó de Osvaldo a Luis que ha centrat i Verdu posant el peu ha rematat fora a l’esquerra de Gorka.

El gol espanyolista ha nascut d’una centrada de Verdú a Javi Márquez, i aquest -protagonista de totes les accions de perill- controla dins de l’àrea i xuta a boca de canó, responent Gorka de nou amb una bona intervenció, però la pilota morta li cau a Luis sobre la frontal de la petita i marca a plaer, el gol del triomf.

Caparrós esgota els canvis donant entrada a Muniain i De Marcos. Mancava més de mitja hora de joc i tot podia succeir.
Pochettino per la seva part retira a Callejón i dona entrada a un Coro que ni l’ha vist davant l’envergadura dels jugadors bascos que no li han donat cap tipus d’opció ni per alt ni per baix. Tan sols, una rematada a centre de Luis traient un servei de cantonada per la dreta, però Gorka ben situat evita el segon gol perico.

El darrer quart d’hora de partit ha estat un autèntic suplici. Un Espanyol que ha robat moltes pilotes al mig del camp, però que ha estat incapaç ni de matar l’encontre amb un segon gol, ni de jugar a res durant una estona en la que els bascos han acabat embotellant als espanyolistes. El patiment quedava un cop més garantit, i sortosament, tret de faltes continuades i cartolines, Turienzo no ha tingut ocasió (o no s’ha atrevit) de fer de Rubinos, i aigualir el triomf amb alguna decisió d’aquelles que tots sabeu...

Amb tot, l’Espanyol ha hagut de patir de valent per mantenir el resultat davant uns lleons que no mossegaven gens, però rugien bastant davant un Espanyol molt poruc que a mida que el temps s’acostava inexorablement als noranta finals (més un molt llarg afegit de quatre minuts que s’ha allargat molt més), encara les pors sovintejaven molt més al conjunt de Mauricio Pochettino. Al final, amb l’empenta de la grada i la il·lusió dels nanos per allunyar-se d’aquesta incomoda situació, l’equip s’ha fet amb el triomf, que és el que veritablement importava, i si algú, mereixia fer-ho, per ocasions de gol, aquest no ha estat altre, que l’equip blanc-i-blau.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7), Chica (6), Nico Pareja (7), Víctor Ruiz (7), Didac Vila (5), Baena (6), Javi Márquez (8), Luis García (6), Callejón (5), Verdú (5) i Osvaldo (5).
Substitucions: Coro (3) per Callejón, m. m. 66; Ivan Alonso (4) per Osvaldo, m. 81; Roncaglia (s.q) per Verdú, m. 89

Athletic Club: Gorka, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, Yeste, Iraola, Orbaiz, Gurpegui, i Iturraspe.
Substitucions: Susaeta per Yeste, m. 17; Muniain per Ustaritz, m. 60; i De Marcos per Toquero, m 65

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del comitè territorial asturià. Molt discutit i protestat per les seves decisions, per un públic molt sensibilitzat amb el tema arbitral, no ha influït en el resultat, però ha xiulat un munt de faltes i cartolines als espanyolistes, sent molt més permissiu en certes accions del conjunt basc. Ha mostrat cartolines grogues a Javi Márquez, m. 40, Baena, m. 54, Coro, m. 84, Chica, m.86, Cristian Álvarez, m. 89 per part espanyolista, i a Amorebieta, m. 36 i a Gorka, m. 94.

Gol: 1-0: Luis García, m. 58.

Incidències:
Estadi de Cornellà-El Prat. 25.110 espectadors han presenciat el partit corresponent a la 20ena Jornada del Campionat de Lliga de 1a Divisió.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvinguda i necessària victòroa ja que avui tant el Xerez com el Zaragoza han guanyat els seus partits i no semblen conformar-se amb la seva situació crítica.
Elm partit d'ahir com quasi tots els d'aquesta temporada va ser futbolísticament molt pobre; pero n'hi va haver prou amb una mica d'empenta ba la segona part i un parell de xuts a porteria.
Positiu el debut de Dídac, bona actuació de Chica que fins i tot ha pujat força a l'atac i confirmats els assentaments de Javi Márquez i V. Ruiz en el primer equip.
Tot i el gol segueixo sense entendre la titularitat sí o sí d'un Luís García que quan centra o xuta ho fa contra el ninot.
SERRALLONGA 2009

Anònim ha dit...

Bien . Yo no entiendo que un goleador contrastado. Un 9 que se ha tenido que adaptar a diferentes posiciones ¿Por que Luis Garcia no juega de delantero centro?
Pere Angel

Josep Maria ha dit...

Hola Serrallonga i Pere Angel. En mi modesta opinión, Luis García en banda, está totalmente desaprovechado por mucho que luche, defienda y ayude al lateral en labores destructivas. No centra nada bien, y encima tiene que lanzar los saques de esquina y de falta.
Me parece que Pochettino le está costando mucho ensamblar las diferentes piezas del puzzle. Luis vino como delantero, y triunfo si no como primer punta, al menos por detras del delantero, pero en banda...
Saludos.

Anònim ha dit...

HOLA BLANC-I-BLAUS/VES:
L'ESPANYOL ES MEREIXIA AQUESTA VICTÒRIA VA SER MOLT MILLOR QUE EL AT BILBAO, VA GUANYAR MERESCUDAMENT, ARA A X LA UEFA.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M