ALTRE EMPAT,
ALTRE COP SENSE GOL...

RCD Espanyol: 0 – Sporting Gijón: 0

Sense gol..
Altre cop l’Espanyol no ha sabut sentenciar aquest campionat obtenint gairebé la permanència si no de manera matemàtica que encara falta molt per això, si el haver donat un pas de gegant en cas d’haver-se assolit els tres punts davant el Sporting de Gijón. De nou, altre cop, ha estat incapaç de marcar un gol als asturians i tinc la sensació que encara hagués durat una hora més hagués estat missió impossible foradar la porteria rival.

De nou tenim que dir que la baixa de Javi Márquez (qui ho diria veritat senyor Pochettino... aquell noi que vostè va tenir a la grada un munt d’encontres)... Tampoc entenem tret que s’hagi lesionat o hagi estat indisposat, que Raul Baena al que el club va aconseguir reclamant que li traguessin la cinquena cartolina, no ha jugat ni un sol minut... quan perfectament hagués pogut complir la sanció avui...

Així les coses Verdú ha format parella amb Moisés al mig del camp, i tot i que no ha estat tant malament com en altres ocasions en que juga en la medul·lar, segueix sense trobar el seu lloc fora de la mitja punta.

Per no variar aquesta pel·lícula tantes vegades repetida aquesta temporada, a la falta de punteria se li ha tingut que afegir la escassetat de crear ocasions de perill, i quan aquestes han tingut lloc, José Callejón ha tingut que ser protagonista d’elles i com sempre repetint el seu paper de sempre; es a dir, no marcar sigui per una historia o per altre. En aquest cas, per que el seu xut al minut set ha rebotat en un defensor, o en el 17’ al llançament d’un servei de cantonada executat per Luis, després de pentinar Osvaldo, li cau la bola a la seva posició a boca de gol, i la seva rematada de cap la salva amb una gran intervenció Juan Pablo.

L’Espanyol ha accelerat la pressió sobre l’àrea asturiana entre els minuts 15 i 25 amb varies pilotes penjades, serveis de cantonada, però sense crear ocasions clares de gol. Mica a mica el joc s’ha anat igualant i tan sols comptabilitzem fins arribar al descans, dos jugades d’atac amb perill per part dels de Pochettino: Una falta penjada per Luis rematada per Osvadlod de cap alt, desviada a quatre minuts del final del primer període i una jugada individual del propi davanter centre que ha xutat molt fort com a culminació de la jugada, però el seu remat s’ha marxat per sobre el travesser.

En el segon temps, més del mateix, malgrat la primera jugada al minut 4 de la represa, en la que la passada d’un Chica de menys a més, en profunditat a Verdú que centra, però Luis García no arriba per molt poc.

El Sporting no donava tampoc senyals de vida en atac fins que amb el pas dels minuts en el segon temps, intentar trobar petroli en mig d’un Espanyol tant espès. Primer Gregory amb un xut que bloca Kameni (que ha tornat a la titularitat) en dos temps; posteriorment una centrada des de la dreta que Chica salva el gol evitant la rematada de Diego Castro en la mateixa boca de canó, o en la recta final del matx amb un xut des de quaranta metres que Kameni, un pèl avançat, evita el gol posant la mà junt al travesser.

Abans, però, Pochettino ha introduït un doble canvi. Ha donat entrada a Ben Sahar i a un Ivan Alonso molt lluny del seu millor moment, enviant a la caseta a Osvaldo (no ha estat brillant però és el millor rematador dels que estan jugant...) i Luis García.

Ivan Alonso ha estat el protagonista en dues accions en les que l’Espanyol ha profunditzat per banda dreta (bon partit de Chica amb força i confiança pujant a l’atac), però l’uruguaià ha remat de cap molt desviat a l’esquerra de Juan Pablo, i a còrner la segona després de rematar una centrada de Marqués. Un xut de Marqués com a colofó a una llarga jugada de perill en la que el madrileny podia haver controlat i assegurar més el xut, ha acabat amb el remat als núvols.

Ben Sahar ho ha provat amb una mitja volta que també ha acabat a la zona de la Curva. Això de la mala punteria, deu ser contagiós...Al minut 85, la polèmica abans citada. Ben Sahar dins l’àrea cau davant un defensor en una lluita per una pilota. De molt més clars no ens l’han xiulat a favor... i de menys clars si en contra. Estem en el mateix tema de sempre. En la meva modesta opinió, i sense haver vist la repetició cap cop, no l’hagués xiulat... però tenint en compta el llistó que ens van posar en partits com el del Mallorca o davant el FCB... Així, doncs, segueix la ratxa... Cap penal xiulat a favor en tota la temporada.

Tampoc entenem la sortida de Coro faltant un minut pel temps reglamentari més l’afegit. Ignoro que pot fer un jugador en tant poc temps... i per miracles a Lourdes!.

El Real Valladolid, aquell que va ser incapaç de derrotar amb un jugador més el RCDE dimecres passat ha caigut 3-0 davant el Xerez. Tenerife va empatar a Málaga. Per tant, l’Espanyol manté la diferència amb els canaris i l’augmenta amb un punt respecte als de Pucela.

RCD Espanyol: Kameni (6), Chica (8), Nico Pareja (6), Forlín (4), Didac Vilà (6), Moisés (6), Verdú (6), Marqués (6), Callejón (6), Luis García (4), i Osvaldo (5).
Substitucions: Ben Sahar (6), per Osvaldo, m. 59; Ivan Alonso (4) per Luis García, m. 59; Coro (s.q.) per Callejón, m. 89.

Sporting de Gijón: Juan Pablo, Botia, Rivera, Bilic, Gregory, Canella, Diego, Luis, Camacho, De las Cuevas i Sastre.
Substitucions: Kike Mateo per De las Cuevas, m. 39; Lora per Luis Morán, m. 66; Barral per Bilic, m. 83.

Àrbitre: Eduardo Iturralde González, del comitè territorial basc. Rebut amb crits de “Iturralde, hijo de puta!!!...” el seu arbitratge ha estat a l’alçada habitual d’aquest dolent àrbitre. Tot i que tenim dubtes sobre la jugada polèmica del partit (possible penal a Ben Sahar), en la resta del partit tot i ser en jugades sense major transcendència cara al resultat, ha estat molt desafortunat en la seva actuació.

Ha mostrat una única cartolina groga, al central espanyolista, Nico Pareja, en el minut 68.

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. Encontre corresponent a la 29ena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió. 26.724 espectadors han presenciat el partit que s’ha desenvolupat en una tarda assolellada (afavorit pel canvi i aplicació del horari estival) amb temperatura força calorosa als llocs on donava el sol.

S’ha guardat un minut de silenci als prolegòmens del partit en memòria del pare del conseller August Newton, ex jugador de la secció d’hoquei patins del RCDE. L’equip ha sortit a la gespa amb samarretes blanques donant ànims a Javi Márquez.