dijous, 25 de març del 2010

NO PODEN GUANYAR NI DAVANT
UN VALLADOLID AMB DEU HOMES(0-0).

Real Valladolid: 0 – RCD Espanyol: 0


Torna a faltar el gol, torna a sobrar el col·legiat...
El RCD Espanyol ha saldat la seva visita al José Zorrilla amb un empat sense gols, fruït primer de tot, de la desencertada actuació un cop més del col•legiat del partit, que sense que serveixi només d’excusa ha anul•lat un gol a Osvaldo i ha deixat de sancionar un clar penal en el segon temps favorable als de Pochettino.
En segon lloc, per que el Real Valladolid ha sabut jugar (en aquest cas no deixar jugar) a un Espanyol que s’ha trobat un equip molt aguerrit, molt dur, i que ha renunciat a jugar –sobre tot quan s’ha quedat en inferioritat numèrica -.
En tercer lloc, per que l’Espanyol sense Javi Márquez distribuint a la parcel•la ample del camp, és un conjunt molt minvat a la faceta creadora, i el seu joc molt previsible i espès no ha pogut superar la nombrosa línia defensiva del Valladolid.

Com la resta de resultats han acompanyat – empats del Tenerife i Racing, derrota del Zaragoza), aquest empat deixa les coses tal com estaven mantenint-se les distàncies amb els dos conjunts que ocupen la dinovena i divuitena posició.

Per començar s’ha de dir que l’Espanyol ha ofert una cara molt diferent a la que ens va obsequiar a Tenerife. Altre cosa és que hagin estat més o menys encertats ofensivament.

Les decisions arbitrals polèmiques han sorgit quan una acció en la que Osvaldo s’ha quedat tot sol davant Villar després d’una passada de Víctor Ruiz, ha estat invalidada per fora de joc. Vuit minuts l’error a l’altre àrea quant en altre acció s’ha assenyalat fora de joc en jugada totalment legal i que també era clara ocasió de gol.

Polèmiques al marge, l’Espanyol intentava portar el pes del partit i havia mostrat perill en una jugada individual d’ Osvaldo i una jugada en la que es creua César Arzo en el darrer moment a Callejón.

Gol anul•lat a Osvaldo
Una jugada per l’esquerra de l’atac perico, centrada perfecta al mig del àrea i Osvaldo molt bé, remata de cap al fons de la porteria; però el tant no puja al marcador ja que incomprensiblement Pérez Lasa assenyala posició anti-reglamentària.

Expulsat D. Costa
El jugador local s’ha complicat la vida davant Didac Vila en una acció en la que amb el lateral de la pedrera espanyolista ha perdut els nervis “obsequiant-li” amb una trepitjada voluntària que el jutge auxiliar ha vist. El col•legiat l’ha expulsat amb vermella directa i els de Pucela s’han quedat amb deu homes.

La millor ocasió dels espanyolistes – avui de groc- ha estat una pilota en profunditat de Callejón a Osvaldo que ha rebut d’esquenes, ha pivotat buscant girar-se i la seva potent rematada ha obligat a lluir-se al porter local rebutjant a còrner.

En el segon temps, Pochettino ha substituït a Baena, ja que el mig centre espanyolista tenia una cartolina, i el seu lloc l’ha ocupat un Verdú que no es sent còmode en la medul•lar i que no ha millorat l’aportació del jove jugador.

Tot el bagatge ofensiu dels locals ha estat una centrada molt perillosa de Asier del Horno que no ha arribat per molt poc, Bueno.

En el segon terç del segon període, l’Espanyol ha posat setge a la porteria del Real Valladolid, intentant-ho, però les centrades defectuoses, el desencert en la darrera passada o de nou Pérez Lasa no assenyalant un clar penal en el vèrtex dret de l’àrea quan Ben Sahar ha superat al defensa i ha estat travat, ha evitat el triomf espanyolista davant un Valladolid que s’ha defensat amb extremada duresa i replegat darrera amb gairebé tots els efectius.

Sense gol...
L’Espanyol ha buscat el gol i ha disposat d’ocasions com una jugada individual de Ben Sahar (ha sortit per un discret Marqués que ha perdut dues pilotes en defensa que han posat dels nervis a més d’un), que ha acabat amb un tret ras ajustat al pal del propi israelià, o una una centrada en la que el meta tan sols pot rebutjar en curt, i Callejón en el segon pal remata molt defecutosament, o una acció – la més clara de totes- quan una centrada de Didac al segon pal li cau a Luis García tot sol i xuta al porter quan es trobava en immillorable situació per perforar la porteria del conjunt local.
Una centrada de Luis ha estat rematada de cap per Osvaldo entrant amb decisió, però fora.

En els darrers minuts els locals s’han dedicat a llençar pilotes llargues buscant que Manucho guanyés l’esquena dels centrals espanyolistes amb una punta de velocitat, però l’Espanyol no ha patit per la integritat del marc defensat per un molt segur Cristian Álvarez, llevat dels darrers minuts del partit (afegit que ha superat llargament els tres minuts) en els que més la por a la fatalitat dels desplaçaments en aquest campionat que altre cosa, ha posat quelcom d’incertesa pel resultat com en una centrada molt tancada que ha estat a punt de donar l’ensurt Manucho.

Fatalitat que ha arribat en forma de segona targeta Víctor Ruiz i que farà que sigui important baixa pel partit del proper diumenge davant el Sporting. La falta s’ha passejat per l’àrea donant els instants de patiment clàssics en el nostre club i dels que mai podem prescindir...

Però no hi havia ja per més. L’Espanyol amb superioritat numèrica ha decebut sobre tot en els darrers vint minuts quan ha donat la imatge que el punt ja era ben rebut i prioritzava més no arriscar i mantenir el punt aconseguit, incapaç de superar al rival amb un joc molt pobre...

Fitxa Tècnica:
Real Valladolid: Villar, Gomes, Borja Fernández, Bueno, Sereno, Del Horno, Pedro López, Canobbio, Diego Costa, Marquitos, César Arzo.
Substitucions: Medunjanin per Marquitos, m. 46; Manucho per Canobbio, m. 57; Keko per Borja Fernández, m. 71.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (8), Chica (6), Nico Pareja (6), Víctor Ruiz (7), Didac Vila (7), Moisés (6), Baena (7), Luis García (5), Marqués (5), Callejón (5) i Osvaldo (8).
Substitucions: Verdú (5) per Baena, m.46; Ben Sahar (7) per Marqués, m. 61; Ivan Alonso (s.q.), per Callejón, m. 78

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè territorial basc. Ha tingut una molt dolenta actuació. Mal assistit pels jutges auxiliars, han donat un recital d’errors en el fora de joc perjudicant notablement al RCD Espanyol en l’anul•lació d’un gol a Osvaldo, en la no senyalització d’un clar penal, i en quant a mesures disciplinàries ha mostrat un munt de cartolines repartint-les equitativament.

Han vist targetes grogues Del Horno, m.36, Borja, m. 43, Gomes, m. 44 i P. López, m. 62 per part local i Baena, m. 30, Víctor Ruiz (38’ i 92’ sent expulsat), i Osvaldo, m. 54 per part visitant. Ha expulsat amb vermella directe a D. Costa, en el m. 36.

Incidències: Estadi José Zorrilla de Valladolid. Jornada 28 del campionat de lliga a Primera Divisió
.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M