divendres, 26 de març del 2010

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
"EL TRIO MARAVILLAS"...

FINALMENT, BAENA PODRÀ JUGAR AL SER-LI RETIRADA LA CINQUENA CARTOLINA QUE VA VEURE A VALLADOLID.












(Seu social "Penya Els Incansables", C/Freser, BCN: Josep Maria).

Aquest vespre en la seu social de la Penya “Els Incansables” situada al carrer Freser de la capital catalana, ha tingut lloc l’acte de presentació del darrer llibre d’en Sergio Fidalgo, “El Trio Maravillas” sobre el polèmic tema dels tres jugadors que tots sabeu...

L’acte ha comptat amb la presència de la major part dels membres de la Junta Directiva de la Federació de Penyes del RCDE, amb Alberto Ariza al capdavant, Araceli Pérez amb la doble condició de presidenta dels “Incansables”, Salvador Fosas, Lluis Domínguez, Jose Ma. García Planas, els col•laboradors membres de la redacció de la revista 23 Perico (Luis Caldeiro i Domènec Gómez), Nacho Julià, membre en representació de la Fundació Privada del RCD Espanyol, el esportista olímpic perico Ander Mirambell, penyistes en representació de bastants ambaixades periques ( Incansables, GPE Manigua, Vila de Gràcia i Guinardó, Montcada i Reixac, Egara 2006, etc.), socis espanyolistes, així com la ex consellera del RCD Espanyol, Anna Maria Fusté, tot un clàssic en aquests tipus d’actes.

Sergio Fidalgo ha justificat la idoneïtat (bé en aquest cas, la no idoneïtat) del llibre, al dir que si s’hagués publicat fa uns anys hagués estat un negoci rodó; en canvi ara, amb Tamudo vivint la situació que tots sabeu, amb Ivan de la Peña lesionat de llarg temps, i amb Luis García en el moment més baix des de que va arribar al club blanc-i-blau, és segons Sergio Fidalgo el moment menys idoni per treure aquest llibre. Però, ho ha fet, com a reivindicació d’aquests tres grans jugadors segons les seves paraules, en un moment en que molts denigren d’ells i obliden el molt que hem gaudit d’ells en moments molt significatius de la nostra història.

Nacho Julià ha exposat la dualitat entre els tres protagonistes com a jugadors, però també l’altre part de les seves personalitats; el cantó menys positiu... La poca implicació social dels mateixos, a l‘hora d’anar a les penyes, de erigir-se en portaveus (els dos primers) i anar als mitjans. En definitiva, el cantó de la poca implicació en l’aspecte social i públic fora de la gespa. Les dues cares d’una mateixa moneda.

També s’ha dirigit als presents que omplien de gom a gom la seu socials dels Incansables, una representant de la Fundació del RCD Espanyol que ja ha col•laborat en altres edicions de llibres pericos com la Historia del RCD Espanyol de Juan Segura Palomares, o les Histories Increïbles dels dos Manolos (M.C. Cánovas i M. Fanlo), o el darrer llibre que tractava dels estadis en que l’Espanyol ha jugat com a local.

Posteriorment, l’olímpic Ander Mirambell ha pres la paraula, recordant els moments de glòria dels protagonistes del llibre, com els gols de Ivan de la Peña al Camp Nou, partit del que va estar present ell en el colisseum barcelonista amb els colors espanyolistes celebrant aquell històric triomf vint-i-set anys desprès de l’anterior, i com el va viure rodejat de barcelonistes, sortint d’aquell indret sense haver fet gaires amics que diguem...

Alberto Ariza ha recordat la reunió que la temporada passada va demanar la FCPE amb tots els sectors del club en els greus moments que l’entitat travessava i ha expressat la receptivitat que van tenir els capitans de l’equip, així com el pagament dels desplaçaments massius que van haver-hi en aquells moments tant tràgics que vivia la institució espanyolista.

Ha tancat les intervencions, la presidenta amfitriona, Araceli Pérez qui en primer lloc ha negat que sigui “tamudista”, ja que ella es considera espanyolista. Ha afirmat amb rotunditat que el dia que s’acabin els “istas”, aquest club tindrà un potencial de creixement increïble. Però si que ha reconegut mostrar-se agraïda pel molt que ha donat a l’entitat Rau Tamudo, malgrat les seves llums i les seves ombres que tots sabem, i ha reconegut que aquest cop va ser ella qui li va demanar a Sergio que l’acte es portés a terme en la seu social d’aquesta penya, ja que els tres protagonistes del llibre havien estat guardonats amb els premis “al incansable de l’any”.

Ha expressat el seu descontent per tal com es va portar tot el “tema Tamudo” per totes les parts en qüestió. Ha tingut paraules per Ivan de la Peña (el que va tenir aquell gest de no desistir en la banda, demanant el suport del públic fins el darrer segon d’aquell tràgic encontre quan el tècnic senyor Lotina estava ja emportat per la desolació i la desesperació d’un descens pràcticament a punt de consumar-se). Va recordar les visites a la penya dels protagonistes.

Sergio Fidalgo en la seva darrera intervenció ha recordat que es partidari que es faci un homenatge (no per tema econòmic si no tan sols com homenatge i reconeixement) i s’ha fet esment a que la joventut perica, tots aquells de menys de 18 anys, només han tingut com a ídol, aquest jugador que acaba de complir 13 anys en el primer equip, en mig del oblit de molts.... Ariza també ha manifestat que des de la FCPE farà el que estigui al seu abast per que el final del jugador més important de nostra història, malgrat tot lo desagradable que ha succeït, sigui adient amb el seu historial esportiu, ja no sol pel propi jugador si no pel bé i la imatge del RCD Espanyol i dels seus socis.

Amb les seves misèries i errors, afegiria jo per acabar aquest relat del que ha tingut lloc aquest vespre, però també amb el record de les seves jornades de glòria d’una època que ha marcat a aquesta institució i que l’ha permet doblar el màxim històric de socis i igualar el palmarès de tot un segle, sent referents dels diversos planters, aquests tres jugadors.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M