diumenge, 21 de març del 2010

TORNA EL MILLOR ESPANYOL (2-0)

RCD Espanyol: 2 – Sevilla FC: 0

El RCD Espanyol ha donat un pas de gegant per obtenir la permanència una temporada més, al desfer-se del Sevilla per 2-0 amb dues dianes de Osvaldo, que encapçala la llista de golejadors amb Verdú. Després del triomf del Real Valladolid – proper rival dimecres dels espanyolistes – a Riazor, i la derrota del Tenerife a Xerès, l’Espanyol torna a retrobar-se amb els 8 punts de diferència envers la més propera plaça de descens.

La pregunta queda en el aire després del que tots hem vist: Per que a Tenerife i altres llocs (Pamplona, Madrid, Xerès, i un llarg etc.) l’equip ha vorejat el ridícul esportiu? Per què davant tot un Sevilla i amb les cameres en directe i en obert, l’equip ha patit una metamorfosis en positiu?... Per que no es qüestió del moment anímic del rival; més enfonsat estava el Tenerife en mig del pou, per que tampoc es qüestió d’absències o presències de jugadors que si, es noten i molt (Víctor Ruiz, Javi Márquez, i Callejón). Aquí parlo de coses ben diferents; de lluita, de força, de garra, de motivació, de concentració, d’anar a per totes, de suar la samarreta i donar-ho tot; quelcom que en molts dels desplaçaments no hem vist. Independentment que s’estigui millor o pitjor cara a porta, o que el resultat sigui un o altre. Esperem que presses de pèl com la de Tenerife no les vegem més... Per que ja ens han demostrat front a Sevilla, Depor, Athletic Club, Mallorca, Villarreal, etc., que quan volen, poden, o al menys poc els hi falta.

Avui, al menys el senyor Pochettino ens ha alineat a Luis García a la mitja punt en la major part de l‘encontre en detriment de continuar situant-lo enganxat a una banda... En la porteria Cristian Álvarez ha fet que ens oblidéssim de Kameni. De nou els nois de la pedrera han tornat a demostrar qui té la jerarquia en aquest equip; un en l’esquerra del eix central i l’altre en el migcentre robant pilotes i distribuint joc.

Se li ha posat força bé l’encontre als blanc-i-blaus. En el minut 8, una doble centrada de Marqués (la primera s’estavella al cos d’un defensor), acaba sent rematada de cap per Osvaldo superant Palop en un preciós gol que donava ànims i confiança a tothom.

Callejón, (que ha realitzat un gran encontre però ens ha tornat a mostrar que lo seu amb el gol es un divorci total i permanent), ha pogut sentenciar el partit al minut tretze, quan ha rebut en profunditat, s’ha marxat tot sol i amb temps i encarant Palop, ha rematat tant malament com ha sabut, fora i desviat a la seva esquerra, malbaratant una ocasió de les que no es poden errar. Incomprensible.

L’Espanyol no s’ha tancat i ha continuat pressionant bé, amb empenta i arribant i mostrant-se en atac amb xuts del propi Callejón, Osvaldo i Javi Márquez, tots per sobre la porteria andalusa.

En els minuts setze i vint-i-un, l’estadi ha ovacionat amb aplaudiments les figures dels jugadors Puerta i Jarque, en un acte d’agermanament de les dues aficions sumides en la desgracia en el seu moment.

Navas s’ha hagut de retirar, malgrat aguantar deu minuts més, després de lesionar-se, sent substituït per Perotti. Chica ha posat altre centre com el de Marqués en el gol, però aquest cop sense tant impuls, Osvaldo no ha pogut dirigir bé el seu cop de cap, blocant Palop.

El darrer tram del primer temps ha estat dominat pel Sevilla. L’Espanyol ha perdut el control del partit, primer per errades puntuals, i després per que el Sevilla tard o d’hora havia de reaccionar. Així, una errada molt greu de Marqués, acaba amb una ocasió en la que molt oportú, Víctor Ruiz priva ficant la cama que el remat andalús acabi dins, rebutjant a còrner.

Un contracop d’Adriano que ha travessat mig camp, acaba amb un xut fora. L’ocasió més clara dels sevillistes, un llançament de lliure indirecte a càrrec d’Adriano que es pentinat per un davanter agafant un pèl avançat a Cristian, però el meta argentí respon amb una gran intervenció rebutjant a còrner. Sensacional. També Duscher intenta sorprendre a Cristian amb un xut sec, però aquest atura llençant-se junt el pal dret.
En el llarg afegit (3’) Callejón tindrà de nou el gol en les seves botes, però aquest cop el seu tret a trencar, es rebutjat pel meta sevillista.

El començament del segon temps ha estat trepidant. La primera acció una llarga pilota de Pareja, que obliga a Palop a emprar-se a fons davant Callejón. Un minut i escaig després, una llarga jugada d’atac espanyolista acaba amb un potent xut d’Osvaldo que rebutja Palop.

Després del impuls inicial, serà el conjunt andalús qui intentarà fer-se amb el centre del camp davant un Espanyol que mica a mica es tanca, defensant-se amb ordre i criteri, i sortint al contracop amb més o menys sort.
A l’alçada del primer quart d’hora del segon període, una jugada trenada, una paret entre Marqués i Luis García, acaba amb l’obertura a càrrec del primer a l’esquerra on Osvaldo rep la bola tot sol, i amb un bon xut supera per segona vegada a Palop.

Ara ja si que l’Espanyol podia respirar i afrontar un tram final de partit si no amb tranquil·litat, si amb confiança, amb seguretat davant un Sevilla que volia però no podia, ni tan sols amb la presència de Negredo que als pocs segons de sortir ha rematat de cap una esfèrica penjada des de l’esquerra a càrrec de Perotti, desviada.

Pochettino ha substituït Ivan Alonso per Marqués, ubicant a l’uruguaià a la mitja punta i l’asturià a banda dreta i posteriorment, quan Javi Márquez s’hagi de retirar del camp lesionat donarà entrada a Baena. Precisament, ha estat una jugada desgraciada en la que l’Espanyol en comptes de fer el tercer, s’ha quedat sense el concurs del migcentre de la pedrera. Ha sigut una bona jugada de Chica que ha deixat d’esperó a Luis que s’ha doblegat per la dreta i la seva centrada ha estat rematada de primera per Osvaldo en la frontal de la petita, rebutjant Palop que se l’ha trobat, i la bola refusada li cau a Javi Márquez i a Ivan Alonso, i en l’intent d’ambdós jugadors per rematar, ha caigut lesionat Javi Márquez.

El Sevilla ha intentat a la desesperada en el tram final escurçar distàncies, i ha tingut en una jugada de Zokora amb remat de cap de Kanouté, la millor ocasió en el 85’.
Coro, en el lloc de Callejón, ha estat el darrer canvi. Precisament una jugada del de Banyoles ha estat a punt de ser aprofitada, però de nou ha faltat l’encert cara a porta, tant de Luis com del propi Coro.

Al final, oxigen després del vergonyós ridícul de Tenerife en forma de tres punts merescuts en un gran partit del conjunt de Pochettino, que ha estat en el dia d’avui clar vencedor del partit, i superior en totes les línies a un Sevilla que a bon segur ha acusat el cop de l’eliminació de la Champions, però que malgrat tot, segueix sent un gran i temible equip.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (8), Chica (8), Nico Pareja (6), Víctor Ruiz (8), Didac Vilà (7), Moisés (6), Javi Márquez (7), Marqués (7), Callejón (8), Luis García (7), i Osvaldo (9).
Substitucions: Ivan Alonso (5), per Marqués, m. 70; Baena (6), per Javi Márquez, m. 75; Coro (s.q.) per Callejón, m. 88.

Sevilla FC: Palop, Adriano, Squillaci, Escudé, F. Navarro, Duscher, Zokora, Navas, Capel, Renato i Kanouté.
Substitucions: Perotti per J. Navas, m. 26; Acosta per Capel, m. 41; Negredo per Duscher, m. 65.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del comitè territorial valencià. Ha mostrat cartolines grogues a Osvaldo, m. 23, Callejón, m. 36, Javi Márquez, m. 50 per part local i a Adriano, m. 40 i a Squilacci, m. 49, per part visitant. Actuació bastant dolenta, tot i que no ha influït en el resultat.

Gols: 1-0: Osvaldo, m. 8; 2-0: Osvaldo, m. 60

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat, 24.100 espectadors. Encontre corresponent a la 27ena jornada del campionat de lliga.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

REAL MADRID C.F.

68

27

22

2

3

74

22

2

F.C. BARCELONA

68

27

21

5

1

68

18

3

VALENCIA C.F.

50

27

14

8

5

44

29

4

REAL MALLORCA

46

27

14

4

9

45

32

5

SEVILLA F.C.

44

27

13

5

9

39

31

6

ATHLETIC CLUB

42

27

12

6

9

36

32

7

R. C. DEPORTIVO

42

27

12

6

9

30

30

8

GETAFE C.F.

37

27

11

4

12

36

34

9

VILLARREAL C.F.

36

27

10

6

11

38

39

10

ATLÉTICO DE MADRID

34

27

9

7

11

40

42

11

U.D. ALMERÍA

33

27

8

9

10

30

37

12

REAL SPORTING

32

27

8

8

11

29

35

13

At. OSASUNA

31

27

8

7

12

25

30

14

R.C.D. ESPANYOL

31

27

8

7

12

21

36

15

MÁLAGA C.F.

30

27

7

9

11

33

34

16

REAL RÁCING CLUB

30

27

7

9

11

27

38

17

REAL ZARAGOZA

26

27

6

8

13

32

52

18

REAL VALLADOLID

23

27

4

11

12

30

48

19

C.D. TENERIFE

23

27

6

5

16

26

55

20

XEREZ C. D.

18

27

4

6

17

20

49





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M