dimarts, 11 de maig del 2010

EL CADET "A" VA PERDRE EL DERBI
DAVANT UN BARCELONA AMB MÉS PODER RESOLUTIU













RCDE Cadet A: 0 – FC Barcelona: 2

Més efectiu el líder
El RCD Espanyol Cadet A no va pogué puntuar davant el líder i campió de la categoria, el FC Barcelona, en la seva visita a la Ciutat Esportiva de Sadrià en partit celebrat dissabte a primeres hores de la tarda.

Arribàvem ja a aquest partit amb una desigualtat total: Per una banda, un Espanyol molt minvat per les baixes que acumula l’equip durant les darreres setmanes i per altre banda un Barcelona que no ha perdut ni un sol punt en tot el campionat. El Barcelona va baixar del Juvenil B com a cas més significatiu a Deulofeu, mentre que dels quatre jugadors cadets en el juvenil B espanyolista tan sols va sortir de titular Miravent i al segon temps Lucho que estava en la banqueta. Ni Juanjo ni Arroyo no van baixar per tal ocasió.

L’Espanyol va tenir la primera ocasió amb un llançament de lliure directe a càrrec de Miravent que el meta culer va rebutjar com va pogué. Però van ser els barcelonistes qui a la primera acció de perill al minut 7’ es van avançar en el marcador culminant un bon contracop Dongou, autèntica bèstia negra (frase feta sense cap connotació pejorativa) dels espanyolistes ja que sempre des de l’època d’infantil ha marcat en tots els encontres davant els blanc-i-blaus.

L’Espanyol ho intentava però un Barcelona molt expeditiu tallava qualsevol acció. Fins a tres faltes en deu minuts van llençar els espanyolistes en les immediacions de l’àrea visitant sense obtenir el fruït desitjat.
La millor jugada, a càrrec de Javi que arriba a línia de fons, deixa enrera a Paul, que cedeix dins l’àrea per que Adrián amb tot a favor controli remati un pèl lent, i doni temps a un defensor a desviar la trajectòria de l’esfèrica que se’n va a còrner. Aquest el llença Manel, i Aitor remata en el segon pal, fora en altre ocasió d’un equip darrerament sense sort.

En el segon temps, l’Espanyol ho va intentar. Un xut als primers instants de Manel buscant l’escaire surt fora.
El dorsal 3 Bako, en una dura entrada als sis minuts de la represa, veu la segona targeta groga (sembla que això sigui un fet gairebé prohibit a tenor de les protestes dels jugadors barcelonistes, o és potser que estan molt poc acostumats a que se’ls hi apliqui el reglament com a la resta de jugadors d’altres equips). El Barcelona afrontarà els darrers 34 minuts més l’afegit amb deu.

Lucho i Luis surten en detriment de Manel, i Pifa. Amb un jugador més, Fran Navarro substitueix el central, endarrerint això si a Aitor i col•locant a Ruben en l’eix amb José Manuel, per mantenir més o menys el mateix dibuix tàctic...

L’Espanyol posa setge a la porteria blaugrana, i disposa de les millors opcions per empatar l’encontre: Una passada de Luis a Aitor, i aquest es marca la millor jugada espanyolista del partit amb una autopassada inclosa, marxant-se de dos adversaris però la seva centrada acaba un pèl massa tancada blocant-la el meta visitant.
També Luis es marxa en un pam de terreny de dos adversaris, centra, però Adrián Ruiz d’esquenes no pot girar-se i rematar.

Però a l’Espanyol se li acaba aviat la benzina o la paciència de seguir intentant-lo davant l’adversitat. Amb la sortida d’Edwellle, el Barcelona passa de ser assetjat a clar dominador en la recta final del partit i l’equip espanyolista es veu obligat inclòs amb un jugador més sobre la gespa a prendre precaucions endarrerint línies davant la velocitat dels puntes visitants que semblen tornar a revifar.

Així, una jugada d’Edwelle controlant dins l’àrea es rematada molt forçat, blocant August. Dongou tindrà el gol en les seves botes en un contracop molt ràpid per l’esquerra i amb un xut creuat que miraculosament es marxa fora per molt poc amb August ja batut.
També Edwelle altre cop xutarà creuat amb molt perill davant un Espanyol que sembla ja haver llençat la tovallola.

I a falta d’un minut pels vuitanta reglamentaris, Donguou aquest cop no perdona, i aconsegueix establir el resultat que seria definitiu amb un xut creuat per la dreta, culminant un bon contracop del seu equip.

RCD Espanyol: August, Adrián, Pifa, Ríos, Rubén, Aitor, Javi, Paul, Adrián Ruiz, Miravent i Manel.
Substitucions: Lucho i Luis per Manel i Pifa, m. 51; Oscar Medina per Javi, m. 67 i Mesa.


Gols: 0-1: Dongou, m. 7; 0-2: Dongou, m. 79.

Incidències: Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Derbi de la Divisió d’Honor Cadet corresponent a la 29ena jornada – penúltima – del campionat de lliga. El FC Barcelona visitava la Ciutat Esportiva com a campió i se’l va rebre amb el corresponent “passadís”. Absència de grades al camp tercer, ja que van ser “traslladades” al camp principal per la jornada del diumenge.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M