dilluns, 10 de maig del 2010

L'ESPANYOL PERD
LA SUPERLLIGA FEMENINA



















RCD Espanyol Femení “A”: 1 – Rayo Vallecano: 1

L’1-0 de l’anada ha pesat massa

El RCD Espanyol ha perdut la Superlliga Femenina. El gol de l’anada del conjunt madrileny al darrer minut ha pesat com una llosa per l’equip d’Oscar Aja que ha anat a remolc durant tot l’encontre intentant la difícil missió per un costat de intentar crear en atac, sense deixar al descobert la faceta defensiva ja que un gol visitant sentenciava l’eliminatòria. Aquest per desgràcia ha arribat, quan pràcticament quedava menys d’un quart d’hora i precedit d’una clara falta a Vero Boquete que finalment ha sortit en l’onze titular espanyolista, malgrat ser seriosa dubta durant tota la setmana.

L’afició espanyolista ha respost i ha acudit en massa al camp principal de la Ciutat Esportiva, omplint de gom a gom no sol la tribuna i la lateral si no les grades supletòries que tretes del camp tercer (el pressupost no dona per més) han sigut col•locades a tal fi. La crida feta a l’afició ha tingut èxit i l’espanyolisme s’ha bolcat amb l’equip perico fins el darrer instant, i ha acabat malgrat tot ovacionant a les noies que ho han donat tot independentment del més o menys encert en el joc.

La sorpresa ha estat veure a Vero en l’escalfament previ. Aja ha repetit alineació. El partit ha anat molt igualat, jugant amb més comoditat un Rayo que ho feia amb el marcador a favor d’aquell maleït gol en el darrer minut. A l’Espanyol li ha costat molt trencar la línia defensiva formada per Chave – Melisa – Vanesa que ha estat gairebé inexpugnable. L’Espanyol ha tingut alguna ocasió però poc clara, com una penetració de Pamela que ha acabat amb un xut a l’exterior de la xarxa, mentre que per part visitant un falta llençada per Adriana ha acabat a còrner.

L’ocasió més clara del primer temps, l’ha tingut Vero en les seves botes: Es marxa tota sola i la portera Alícia surt fora de la seva àrea amb tot i la davantera espanyolista deixa anar com pot una vaselina que mansament semblava entrar i al final s’ha marxat fora un pèl desviada a l’esquerra de la porta vallecana, al mateix temps mentre queia, conseqüència de l’entrada de la meta visitant. L’àrbitre naturalment no ha senyalat res, potser si fos Kameni, la resolució hagués estat altre...

Una rematada d’Ane en falta llençada per Míriam, o un embolic en el darrer sospir dels primers quaranta cinc minuts en la que Kenty ha rematat rebotant l’esfèrica en Lara que a punt ha estat de sorprendre al Rayo, ha estat tot el bagatge ofensiu en el primer temps d’un Espanyol al que en la parcel•la ampla del camp no ha tingut la solvència acostumada; ni una Miriam molt desencertada en la passada (com a l’anada) ni Vero ha sigut la jugadora decisiva que ens tenia acostumada (tot i que ho ha intentat i ha estat la més perillosa de l'equip i no estava en la seva millor forma física). A dalt, Conti, ha rebut poques pilotes, sempre d'esquenes i inclós ha hagut d'anar a buscar-se la vida baixant a la medul·lar...

El segon temps més del mateix: Un Espanyol que li ha costat molt superar la zona ampla dominada per les madrilenyes, a vegades massa endarrerit, dubtant a vegades entre jugar curt o llarg, i incapaç d’arribar amb claredat a l’àrea vallecana. Tan sols un xut de Vero fàcil per Alicia, o una mitja volta fora de l’àrea de la pròpia Vero amb un xut que s’ha marxat per sobre el travesser. Per contra, el Rayo tan sols havia tingut una ocasió de Natalia rematant de cap fora en una acció en la que Mariajo ha “fet vistes” encertadament ja que la bola s’ha marxat a la seva esquerra creuada.

Aja ha fet canvis bastant tard: Al 65’ Corredera per Lara i al 74’ Mery per Merida sense exhaurir els quatre reglamentaris. Poc confiava el tècnic amb la banqueta... o molt en les que estaven al terreny de joc...

El Rayo Vallecano ha sentenciat la final quan en una acció en la que Vero ha rebut una falta ben clara (cop amb la mà descarat a la cara de la gallega) i ha perdut la pilota provocant que una combinació entre Natalia i Adriana hagi acabat amb un xut des de la frontal d’Adriana a l’escaire, que ha ignificat el gol que decidia l’eliminatòria. La ex del Espanyol no només ho ha celebrat si no que ha deixat anar tota la seva tensió acumulada... celebrant-lo amb ràbia. Perfecte, que cadascú deixi anar els seus sentiments més profunds...

L’Espanyol ha disposat d’una pena màxima (amb cartolina groga a Alicia) que Conti s’ha encarregat de transformar errant el llançament que ha estat aturat per la portera madrilenya. Gustavo Rebollo López amb el desastrós procediment d’una falsa compensació sense sentit, ha fet repetir el llançament que ara sí, l’ha transformat en gol l’italiana llençant a la dreta de la portera.

No hi ha hagut res més tot i que encara faltaven nou minuts més l’afegit. Canvis del conjunt madrileny, un Espanyol que ho ha intentat més amb el cor que amb el cap, l’afició del Rayo celebrant el títol i xiulet final del col•legiat que posava punt i final a aquesta eliminatòria esperpèntica que dona el títol de lliga i la participació en la UEFA Women’s Cup a qui no ha quedat primer a la lliga regular.
A més la RFEF si que ha estat ben diligent portant el trofeu a Sadrià, en comptes de lliurar-lo com sol ser habitual al primer encontre de Copa a casa del campió...

No obstant, cal dir tal com ja ens havíem imaginat, el Rayo té ara per ara, millor plantilla, molt més ample i en aquesta eliminatòria ha estat molt millor que l’Espanyol; no així en la fase regular pel títol.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Kenty, Ane, Marta Torrejón, Lara, Monforte; Meseguer, Míriam; Vero, Mérida; i Pamela Conti.
Substitucions: Marta Corredera per Lara, m. 65; Mery per Mérida, m. 74.

Rayo Vallecano: Alícia; Chabe, Melisa, Vanesa, Burgos, Keka, Sandra Vilanova, Sonia, Willy, Natalia i Adriana.
Substitucions: Jade Boho per Natalia, m. 37; Alexandra per Willy, m. 89; Chini per Sonia, m. 91.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, comitè territorial català, delegació de Barcelona. Altre més de la col·lecció... No ha vist una clara falta a Vero, que ha conduït a l'acció posterior del xut d'Adriana que ha significat el gol rayista. Ha mostrat cartolines grogues a Marta Torrejón, m. 23, Melisa, m. 39, Vanesa, m.43, Ane, m. 60, Mery, m. 75, Alicia, m. 80, Conti, . 81, i Keka, m. 83.

Gols: 0-1: Adriana, m. 78; 1-1: Pamela Conti (pen.), m. 81.

Incidències: Partit de tornada de la final de la Superlliga Femenina. Camp n1 de la Ciutat Esportiva de Sardià. Ple de gom a gom amb improvisades graderies darrere les porteries també totalment plenes. Presència en una part d’elles, dels seguidors del Rayo Vallecano.

En la llotja, diferents autoritats esportives i per part espanyolista, el Vicepresident Ramon Condal, el Conseller Delegat Joan Collet, el conseller encarregat del futbol femení Josep Ramió, els consellers Germán de la Cruz, Bertomeu, Moya, Perelló, etc. Per part del Rayo Vallecano la Presidènta Teresa Rivero. Partit televisat per Canal 33 i Teledeporte.
Temps ennuvolat que ha donat pas a clarianes i estones de sol; temperatura agradable.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Robo arbitral de el colegiado que entrena en la Ciudad deportiva de S. Adrià.
La directiva del RCD Espanyol ha demostrado que es una total irresponsable, despue de no hacer nada, ni protestar , ni
reclamar a la Real Federción Española de Futbol, ni siquiera poner una queja por el
Robo arbitral, se ha visto que el colegiado entrena en la Ciudad deportiva de S. Adrià.
Solo falta que vayan directamente al colegiado para felicitarle por su trabajo de robarnos la liga.
ES UNA VERGÜENZA LOS ARBITRAJES QUE TIENEN
QUE SOPORTAR LAS JUGADORAS ESPAÑYOLISTAS POR
PARTE DEL COLECTIVO ARBITRAL, SI SON CATALANES
NOS ROBAN, SI SON DEL RESTO DE ESPAÑA TAMBIÉN.NOS JUGABAMOS
LA LIGA, SE HA COMIDO 2 PENALTIES CLARÍSIMOS A FAVOR DEL RCD ESPANYOL,
EL GOL DEL RAYO HA VENIDO PRECEDIDO DE UNA
CLARA FALTA DE UNA JUGADORA DEL RAYO, MÁS DE 10
FALTAS A FAVOR NO PITADAS, PERDONAR EXPULSIONES
DEL EQUIPO CONTRARIO, ETC.HUBIERAMOS QUEDADO
CAMPEONES. DESPUÉS EL PRESIDENTE NUESTRO, QUE
ESTABA EN EL PARTIDO NO HA HECHO NINGUNA QUEJA
CONTRA EL ARBITRO, ESTO DEMUESTRA SU INCOMPETENCIA
Y SU INUTILIDAD.PORQUE SI NO HACEMOS NADA ESTO
CONTINUARÁ SIEMPRE.

Josep Maria ha dit...

Que el colegiado entrena en la Ciutat Esportiva lo ignoro, pero de este club para lo bueno y también para lo malo, es único y me espero cualquier cosa.
Desde mi zona vi solo un penal, y la otra jugada que a buen seguro te refieres no puedo pronunciarme, pero de lo que no tengo ninguna duda que fue premeditadamente ya que desde el primer momento se le vió con mala intención en el tema de faltas, y no mostrando cartulinas y a la primera del RCDE tarjeta amarilla. En cuanto al tema arbitral es recurrente. Por desgracia no solo es en el femenino, si no en todo lo que lleva la marca RCDE... En el B, el segundo gol del Alcoyano fue clara falta al defensor. Tenemos unos consejeros que no saben (o no pueden, o no quieren) defender la entidad ante las instituciones y exigir de una vez justícia. Como hay que hacerlo? Esa quizá sería la pregunta que dejo al aire.Saludos.

Anònim ha dit...

HOLA QUE ENTRENI EN LA C. ESPORTIVA EL VA DIR LA CANAL 33 ALS ESPORTS,EL QUE CREC QUE ÉS TÉ QUE FER ÉS ESCRITS A LA JUNTA DIRECTIVA SIGNADES X MOLTS SOCIS; PERQUÈ SI HO FAIG JO NOMÉS, NI ES MOLETEN A CONTESTAR. TENIM QUE RECLAMAR QUE COTINUÏÏN COM UNS INCOMPETENTS I QUE RECLAMIN JA A LA REIAL FEDERACIÓN ESPANYOLA DE FUTBOL, DEMANANT RESPONSABILITATS. PERQUÈ A LES SEMIS DE LA COPA DE LA REINA AMB EL ATL. BILBAO JUGANT A CASA, SEGUR QUE ENS ROBEN, IGUAL QUE A GUIJUELO, I PODRIEM PERDRE LA COPA DE LA REINA I LA 2 B. LA JUNTA HO FA TANT MAL, QUE POSA AQUESTS 2 PARTITS TANT IMPORTANTS A LA MATEIXA HORA, JO MIRARÉ EL PARTIT DEL FEMENÍ.TU QUE FARÀS?
SALUTACIONS.

Josep Maria ha dit...

Aquest dilema ja no el tinc. Han modificat els horaris avançant l'encontre de la Copa de la Reina a les 10:00 hores.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M