diumenge, 9 de maig del 2010

NIT EMOTIVA A CORNELLÀ-EL PRAT
L'EQUIP REMUNTA, I RAUL TAMUDO S'ACOMIADA DE LA SEVA GENT, DEL SEU CLUB...


RCD Espanyol: 2 – C. At. Osasuna: 1

Amb els deures fets per part de l'equip, l'Espanyolisme acomiada a Raul Tamudo

En un emotiu encontre davant un Osasuna que ha posat la por al cos als cinc minuts de joc, l’Espanyol ha aconseguit remuntar i obtenir tres punts que posen punt i final al patiment acumulat en un difícil campionat des dels seus començaments.
Raul Tamudo s’ha acomiadat de la gent perica jugant a bon nivell i encara que ha tingut ocasions varies (una de molt clara) no ha pogut dir adéu al club de la seva vida marcant un gol.

Quan en un llançament de banda per la dreta de l’atac visitant la pilota centrada era rematada per Vadocz, gairebé com aquell que no vol la cosa, i amb Kameni poc encertat a l’hora de rebutjar, i la pilota acaba dins de la porteria espanyolistes, els fantasmes de les angunies intentaven visitar la ment de molts espectadors que s’havien donat cita a l’Estadi. Sortosament la carambola que es tenia que donar per que l’Espanyol inclòs perdent no acabés salvat a aquestes hores, era massa improbable per no dir gairebé impossible.

Però era lògic demanar que fossin nostres jugadors qui certifiquessin amb el seu joc i gols la permanència (tampoc es demanar tant, oi?) i no per demèrits de tercers. El cas, que aquest matiner gol ha sembrat de dubtes una cobertura espanyolista en la que un just físicament Moisés ha exercit de central fins que minuts abans del descans li ha estat impossible continuar, i al segon període ja no ha sortit ocupant el seu lloc Roncaglia, passant posteriorment Amat a l’eix de la cobertura amb Víctor Ruiz.

Una centrada en un servei de cantonada ha estat apunt de costar molt car, quan altre cop un jugador (Dady) ha rematat tot sol a plaer, sortint la bola un pèl creuada davant la desesperació de tothom... El primer xut perico ha arribat al quart d’hora mitjançant un remat a les mans de Roberto a càrrec d’un Coro que avui ha estat titular.

L’Espanyol no estava gens fi, i només un llançament de Verdú en servei de falta buscant l’escaire dreta o un contracop d’ Osvaldo molt ràpid que se l’ha endut afavorit pel rebot després de regatejar al darrer defensor i davant el meta Roberto, remata superant-lo però treu sota pals Flaño. Només un minut després, altre centrada espanyolista serà rebutjada per un defensor dins l’àrea petita. Un xut de Ivan Alonso que obliga a intervenir molt bé a Roberto enviant a còrner ha estat juntament amb lo anteriorment mencionat, tot el bagatge ofensiu d’un Espanyol molt gris en el primer temps.

Osasuna, s’ha anat apagant mica a mica i tan sols cal citar una indecisió de David García que ha obligat a emprar-se a fons a Kameni llençant-se davant l’atacant visitant, o un xut de Azpilicueta que rebotant en Víctor Ruiz s’ha enverinat i ha acabat estavellant-se al travesser davant l’ensurt general.. En el darrer minut, Josechu, rematant ajustat al pal esquer ha estat a punt de fer el segon...

En el segon temps, tot ha canviat. Als pocs minuts, l’ovació de la grada en veure sortir a escalfar a Tamudo i els seus companys de banqueta. Accions de perill i en sis minuts frenètics, l’Espanyol li ha donat la volta al marcador. Primer amb un gol de Forlín rematant amb molta decisió una pilota que li ha caigut dins l’àrea amb un xut creuat, i el segon, culminant Osvaldo una jugada d’atac espanyolista, superant a dos adversaris en acció individual i encarant Roberto amb una bona definició amb xut creuat.

Deu minuts després dels gols espanyolistes, Pochettino en un bon gest cara a la grada, ha donat entrada a Raul Tamudo en el lloc d’Ivan Alonso. Cornellà-Prat (que ja duia minuts corejant el seu nom al igual que l’emotiu homenatge a Dani Jarque en el 21’ tot i no sortir els minuts en el video marcador però si la seva fotografia) ha ovacionat unànimement al que va ser el seu capità i buc insígnia no fa pas massa temps...

I el 23 que no ha pogut acomiadar-se amb gol, ha sortit esperonat davant una grada totalment bolcada amb el de Santa Coloma, i al primer minut una jugada amb passada a Verdú ha acabat amb xut del migcentre a les mans de Roberto.

Tamudo ha donat mostres de la seva perillossitat quan una combinació entre Forlín i Osvaldo ha acabat controlant i engaltant una volea que ha obligat a emprar-se a fons al meta visitant.

Amb un Osasuna ja bastant obert (gairebé de passeig sumant-se a la festa) l’Espanyol sortint al contracop amb perill i els companys que buscaven a Tamudo una i altre vegada. Ho haguessin pogut fer el dia del Getafe, o del Racing per dir un exemple (en encontres on va coincidir la sortida del 23 amb un joc pèssim de l’equip i van marcar un futur d’ostracisme del ex capità)... En una d’aquestes accions, de nou Roberto ha evitat el gol de Raul. També, s’ha avançat a Callejón en una pilota dividida amb molt de perill.

A vuit minuts dels noranta, Tamudo ha rebut en un contracop espanyolista s’ha marxat amb metres per davant tot sol, però a l’hora de driblar al meta d’Osasuna, els anys que no passen en va, o els mesos que fa que no juga, o la pressió del moment o senzillament l’encert del meta contrari, i no ha pogut marcar fent-se amb la bola Roberto...

I ha estat una llàstima per que en acabar aquesta jornada, la grada perica s’ha marxat contenta pel triomf i el deixar ja de patir enguany, però amb un sabor agredolç ja que ens ha faltat a tots, dos gols... Un a Cornellà-El Prat per justícia a tota una carrera esportiva gloriosa, i altre a uns quants centenars de kms...

Els darrers minuts poc a dir, una acció d’Osasuna en la que Amat providencial evita el gol de l’empat tallant i poc més; entre mig, la sortida de Walter “Rifle“ Pandiani, qui sap si vestirà nostres colors altre cop, la propera temporada?.

En acabar el partit, tot Cornellà-El Prat ha ovacionat a un Raul Tamudo, que emocionat ha rebut la felicitació dels companys, públic, i del club a través de megafonia i d’un video amb imatges del 23; els companys l’han mantejat a Tamudo en mig d’una afició que en la seva majoria no ha marxat i s’ha esperat fins el darrer instant en les seves localitats... Avui, l’afició del RCD Espanyol ha tornat a donar altre cop un exemple de com s’estima a aquest club i als que han dut aquesta samarreta i aquest escut amb dignitat, malgrat moltes coses que hagin pogut succeir en el llarg trànsit per l’entitat.

Per que quan el temps passi, quan els anys i les dècades deixin enrera i en la llunyania aquest moment, i inclòs molts de nosaltres deixem pas a noves generacions d'espanyolistes, tothom que senti quelcom per aquesta institució sabrà qui va ser Raul Tamudo... Tinc dubtes que se n’en recordin d’alguns consellers i dirigents involucrats en aquest "assumpte" i de certs personatges de l’entorn que l’han denigrat, per temes personals ...




Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (6), Jordi Amat (6), David García (5), Víctor Ruiz (7) Moisés (5), Forlín (8), Verdú (6) Callejón (7), Coro (5), Ivan Alonso (5) i Osvaldo (7).
Substitucions: Roncaglia (4) per Moisés, m. 46; Tamudo (8) per Ivan Alonso, m. 61; Marqués (s.q.) per Osvaldo, m. 81.

C. At. Osasuna: Roberto, Azpilicueta, Miguel Flaño, Josetxo, Monreal, Masouud, Puñal, Rúper, Vadócz, Calleja i Dady.

Substitucions: Jorge Galán per Dady, m 72; Jokin Esparza per Shoajei Masoud, m. 72; Pandiani per Puñal, m. 83

Àrbitre: José Luis González González del comitè castellà – lleonès. Ha mostrat cartolines grogues a Osvaldo, m. 38, Amat, m. 76 i Marqués, m. 89 per part local i a Calleja, m. 43 per part visitant.

Gols: 0-1: Vadocz, m. 5; 1-1: Forlín, m. 49; 2-1: Osvaldo, m. 51.

Incidències: Jornada 37ena del campionat de lliga de Primera Divisió. Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat, 25.023 espectadors que s’han donat cita per acomiadar la temporada amb la permanència assegurada i per acomiadar al màxim golejador en lliga de tota la història del RCDE, i qui més cops s’ha enfundat la samarreta blanc-i-blava, Raul Tamudo Montero.

A la mitja part han sortit al terreny de joc i han donat la volta d’honor els equips Infantil B de Dani Fernández, Aleví B de Miguel Ángel Samprón i Prebenjamí de Xavi Corominas, campions de les seves respectives lligues en el futbol base espanyolista.




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

96

37

30

6

1

94

24

2

REAL MADRID C.F.

95

37

31

2

4

101

34

3

VALENCIA C.F.

68

37

20

8

9

58

40

4

SEVILLA F.C.

60

37

18

6

13

62

47

5

REAL MALLORCA

59

37

17

8

12

57

44

6

GETAFE C.F.

55

37

16

7

14

55

48

7

VILLARREAL C.F.

55

37

16

7

14

55

54

8

ATHLETIC CLUB

51

37

14

9

14

48

53

9

ATLÉTICO DE MADRID

47

37

13

8

16

57

58

10

R. C. DEPORTIVO

47

37

13

8

16

35

47

11

R.C.D. ESPANYOL

44

37

11

11

15

29

44

12

U.D. ALMERÍA

42

37

10

12

15

41

52

13

At. OSASUNA

42

37

11

9

17

36

45

14

REAL SPORTING

40

37

9

13

15

69

49

15

REAL ZARAGOZA

40

37

10

10

17

43

61

16

REAL VALLADOLID

36

37

7

15

15

37

58

17

REAL RÁCING CLUB

36

37

8

12

17

40

59

18

MÁLAGA C.F.

36

37

7

15

15

41

47

19

C.D. TENERIFE

36

37

9

9

19

40

73

20

XEREZ C. D.

33

37

8

9

20

37

65







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M