dimarts, 11 de maig del 2010

GUIJUELO: UN RIVAL EXPERIMENTAT

Guijuelo, més que pernils…

Guijuelo, província de Salamanca, a menys de cinquanta quilòmetres de la capital, és un municipi de 5.971 habitants (cens 2009) en una superfície bastant considerable de 63,23 km2. i amb varis nuclis de població agregats al terme municipal.

Al marge de les seves activitats econòmiques derivades de la criança i comercialització dels productes del porc, amb denominació d’origen els seus famosos pernils, Guijuelo és noticia aquesta setmana per que serà el rival del filial espanyolista en la promoció de permanència de Segona Divisió “B”.

Guijuelo CF i Espanyol B, primer a la Ciutat Esportiva i la tornada a terres de Salamanca, lluitaran per evitar el descens i seguir a la categoria de bronze del futbol espanyol.

El conjunt castellà – lleonès, ha obtingut 45 punts, guanyant 10 partits, 15 empats i 13 derrotes, amb un balanç golejador de 38 a favor i 36 en contra. Cal destacar aquest aspecte, que tot i acabar a la part baixa de la classificació, ha fet dos gols més que els encaixats.

En els onze darrers encontres de lliga, tan sols ha perdut un encontre a domicili davant l’Athletic Club B. En els setze darrers tan sols dues derrotes. Cal esmentar que a diferència dels espanyolistes, va cloure la lliga golejant al Montañeros (desè a la classificació) per 4-0 i inclòs es va permetre empatar al camp del campió, la Ponferradina, tot i que ja tenia certificada la primera posició i no es jugava res.

El Guijuelo es va fundar en 1974 i des de la Segona Regional va anar pujant arribant en 1978 a Primera Regional, i aconseguint en 2002 l’ascens a Tercera Divisió. A la categoria de bronze del futbol nacional hi ha militat cinc temporades en dues etapes (2004/05 i 2006/10).

Carlos Pouso, és el tècnic del Guijuelo i en la seva plantilla hi ha homes molt experimentats que pràcticament arriben o superen la trentena d’anys com son el lateral esquerrà Víctor (29), el central Iturralde (29), el central César Caneda (32), el pivot defensiu Silvano (30), el mig Mangas (37 anys, el més veterà), el migpunta Pedrito (29), el migcentre Neftalí (31). Només dos jugadors de 19 anys i quatre menors de 23 anys, donen bona mida del rival força experimentat que es trobarà el conjunt d’Oscar Perarnau.

El conjunt del Guijuelo vesteix samarreta verda amb pantaló blanc, juga els seus encontres en el Municipal de Guijuelo amb capacitat per 1.500 espectadors i l’entitat té uns vuit-cents associats.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M