dimecres, 12 de maig del 2010

MODIFICACIÓ DEL PLA DE COMPETICIONS
AL FUTBOL BASE: BENJAMINS

Modificació del Pla de Competicions del futbol base.
Transició temporada 2009/10 a la 2010/11




Categoria Benjamí

En aquesta sèrie d’articles explicant-vos com quedaran la propera temporada les diverses categories del futbol base i els ascensos i descensos en aquesta temporada que es a punt d’exhaurir-se. Fins avui ho havíem fet amb els cadets, infantils i alevins i avui parlarem de la categoria benjamí i ho faré desglossant cada una de les diverses divisions en que es basava el futbol 7 benjamí fins l’actualitat i com es modifiquen cara a la transició de les properes temporades.

Benjamí Preferent
Fins l’actualitat era la màxima categoria i estava dividida en dos grups de setze equips cadascun d’ells. Baixaven els quatre darrers classificats (13è al 16è inclosos) a la Primera Benjamí. Amb la modificació aprovada per l’Assamblea General de la FCF el passat 24 d’Abril, tan sols baixaran els darrers classificats de cada un dels dos grups de Preferent. I ho faran a la nova categoria de SEGONA DIVISIÓ.

La Preferent Benjamí desapareix (al igual que les divisions d’honor des de infantils en avall) i per tant els 30 equips restants passaran a integrar la nova PRIMERA DIVISIÓ Benjamí. La nova categoria tindrà caràcter provincial i es preveu que estigui formada per tres grups al a província de Barcelona de setze equips cadascun d’ells. Es permetrà la participació d’un màxim de dos equips per club.

Benjamí Primera
En la província de Barcelona, els primers i segons classificats de l’antiga Primera Benjamí, i els tres millors tercers classificats del conjunt de grups ascendiran a la nova Primera Divisió.

Per contra, els tres darrers (14è al 16è) classificats de cadascun dels grups passaran a integrar-se a la nova TERCERA DIVISIÓ, competició de caràcter comarcal.

La resta d’equips que no estiguin en cap dels dos punts citats anteriorment, s’integraran a la nova SEGONA DIVISIÓ, categoria de caràcter comarcal i de la que es preveu la formació de 12 grups a la província de Barcelona, permetent-li la participació d’un màxim de tres equips per club.

Segona Benjamí
El campió de cada un dels grups de la província de Barcelona de l’antiga Segona Benjamí i els sis millors segons, passaran a integrar-se a la nova Segona Divisió resen creada. La resta d’equips s’integraran a la nova Tercera Divisió.

Al igual que en les altres categories (cadets, infantils, alevins), les delegacions territorials de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, disposaran al respecte de les seves competicions el seu propi pla d’ascensos i descensos.


De cara a la temporada 2011/12, un cop es desenvolupin les competicions d’acord al nou pla aprovat, de la nova Primera Divisió, baixaran els quatre darrers de cada un dels tres grups de Barcelona a Segona Divisió.

De Segona Divisió, ascendiran a Primera Divisió el campió de cada un dels 12 grups en que està previst es divideixi la categoria a la província de Barcelona, i descendiran a Tercera Divisió, els tres darrers classificats per grup.

De la Tercera Divisió, ascendirà a Segona Divisió el campió de cadascun dels grups que agrupats per comarques hagin estat formats, mentre que els millors segons classificats depeneran de les places vacants.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M