diumenge, 16 de maig del 2010

MENYS MAL QUE S'HA ACABAT JA!!!.
LA MATEIXA IMATGE DELS DESPLAÇAMENTS.

RCD Mallorca: 2 – RCD Espanyol: 0

Punt final a una temporada per oblidar
Amb derrota a l’Ono Estadio, ha saldat l’Espanyol la darrera jornada de lliga un cop obtinguda la jornada passada la salvació matemàtica. El conjunt de Pochettino minvat per les baixes, ha ofert la mateixa imatge habitual dels desplaçaments, i la mateixa nul•litat golejadora que ens té acostumats.

L’Espanyol s’ha vist molt poc tens en un encontre que era totalment intranscendent, i a l’hora que s’ha prodigat en atac per bandes (sobre tot Marqués) jugant amb tranquil•litat, també li ha faltat molta contundència i concentració en moltes fases del partit a nivell defensiu.

El Real Mallorca necessitava que punxés el Sevilla i fer ell els deures. Un club en la seva situació econòmica, que dista molt en tots els paràmetres d’ assemblar-se al conjunt perico (per patrimoni, socis, historial, etc.) en canvi, es permet somniar amb disputar la Champions fins el darrer moment en que el conjunt de la capital andalusa li ha arrabassat aquest desig. Mentre, l’Espanyol s’ha tornat a estavellar amb el mateix mur i les mateixes misèries fora de casa que es habitual; intentar tenir la possessió de la pilota, errades en defensa que costen el partit, i sobre tot aquesta sensació de no marcar-li un gol a ningú encara que estiguessin jugant encara a aquestes hores.

Marqués ha col•locat varis centres perillosos i ha jugat a un nivell més que acceptable però el continua perdent el seu excessiu individualisme, per que podem confiar amb ell cara al futur. L’Espanyol intenta atacar esbojarradament, sense prous arguments sòlids ofensius, i el Mallorca se n’aprofitaria d’un Espanyol amb les línies separades; Els balears s’ avancen al minut 23 desprès que Castro es marxa com volgué de Facundo (sort noi que ja no et veurem més) i la seva centrada es rematada a plaer per Víctor sense que res pogués fer Cristian.

Víctor ha gaudit del segon en altre jugada calcada d’Aduriz, però sortosament erra en aquesta ocasió. La rèplica, una jugada de Marqués que Osvaldo ha trigat una eternitat en engaltar el seu remat i ha donat temps a un defensor per que li obstaculitzés el seu xut. Les dues darreres opcions, pel Mallorca: Un xut de Varela que colpeja en David García (fluxos els encontres tant de l’esquerrà com de Roncaglia, per sort dels extrems locals), que surt fora a la dreta de Cristian, i una centrada d’Aduriz que remata de cap fora.


El segon temps ha estat autènticament un suplici de tediós. El Mallorca ha marcat el segon al llançament d’un servei de cantonada que Suárez ha rematat de volea anotant un autèntic golás que a bon segur ja no tornarà a repetir mai més a la seva carrera esportiva. Malgrat els canvis introduïts tot ha continuat igual, i només amb les internades de Marqués (amb les centrades menys efectives que les seves jugades) han portat quelcom de perill a l’àrea mallorquinista, en la que Aouate poc ha tingut que suar per evitar que li perforessin la seva porta.

Tan sols hem comptat una jugada en la que Callejón no ha sabut culminar amb èxit una centrada de Marqués. I amb la derrota, l’equip no ha superat la puntuació ni la posició de la temporada passada; per que en cas de triomf, hagués obtingut una meritòria novena posició. Però això, un cop salvats, ja era somniar massa. I per nosaltres no ens està mai autoritzat somniar. La crua realitat sempre s’acaba imposant...




Fitxa Tècnica:
RCD Mallorca: Aouate, Felipe, Ramis, Varela, G. Castro, Nunes, Ayoze, Víctor, Martí, Aduriz i Borja Valero.
Substitucions: Mario Suárez per Varela, m. 55; Webo per Víctor, m. 75; Pezzolano per Borja Valero, m. 84.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (6), Roncaglia (3), Víctor Ruiz (6), Jordi Amat (5), David García (4), Forlín (5), Verdú (4), Luis García (4), Marqués (7), Ben Sahar (4) i Osvaldo (4).
Substitucions: Callejón (5), per Osvaldo, m. 46; Coro (4) per Luis García, m. 62; Azrack (s.q.) per Sahar, m. 76.

Àrbitre: Alfonso Pérez Burrull, del comitè territorial càntabre. Ha mostrat cartolines grogues a Varela, m. 28, Mario Suárez, m. 58, Nunes, m. 63 per part balear, i a Víctor Ruiz, m. 6 i Luis García, m. 31 per part catalana.

Gols: 1-0: Víctor, m. 23; 2-0: Mario Suárez, m. 76.

Incidències: Darrera jornada de lliga de primera divisió. Estadi Son Moix de Palma de Mallorca.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M