dilluns, 17 de maig del 2010

NO SENTÈNCIEN...

RCDE Femení “A”: 4 – Prainsa Zaragoza: 2

Surten vives

El RCD Espanyol va deixar escapar l’oportunitat de sentenciar una eliminatòria clarament encarrilada quan l’equip d’Oscar Aja guanyava al seu rival, el Prainsa, per 4-0. Sense fer un futbol gaire espectacular, però si efectiu, les blanc-i-blaves van aconseguir golejar a les aragoneses però un darrer tram final del partit nefast, en el que encara un es pregunta que va succeir per que l’equip es vingués avall, va permetre al Transportes Alcaine Prainsa Zaragoza sortir viu de Sadrià, a “només” dos gols de la Final Four de Basauri.

Tres gols a pilota aturada

El partit es va posar coll avall quan al llançament d’un servei de falta des de l’esquerra a càrrec de Sara Mérida es pentinat i al segon pal, Ane després d’un petit embolic amb refusos, acaba endinsant l’esfèrica a l’interior de la porteria aragonesa. Portàvem nou minuts de joc.

El segon gol que encarrilava l’eliminatòria va arribar (igual que els tres primers) a pilota aturada quan Mery en acció molt similar al primer gol ha rematat una passada de Conti, ha rematat a un metre de la línia de gol en mig també d’un embolic entre atacants i defensores.

Després d’un remat de Conti que rebota en una defensora o un xut d’Ane per sobre el travesser, l’Espanyol aconsegueix fer el tercer quan una centrada en el llançament de falta per l’esquerra a càrrec de Sara Mérida acaba sent rematat de cap per Silvia Meseguer al fons de la porteria.

La primera acció de perill d’un Prainsa totalment esborrat del camp en aquest primer període va ser una centrada des de l’esquerra que per alt es va passejar per tota l’àrea sense que ningú connectés amb l’esfèrica.

L’Espanyol va tancar el primer temps amb un quart gol que semblava sentenciar l’eliminatòria: Una perfecta vaselina de Mery bat a Pilar després de rebre una bona assistència de Pamela.

Però els partits duren noranta minuts i no quaranta cinc. En el segon temps, l’Espanyol anirà aixecant alarmantment el peu de l’accelerador i acabarà patint demanant l’hora. En el primer quart d’hora, l’equip d’Aja hagués pogut marcar el cinquè en un contracop de Corredera per la dreta que en comptes de xutar cedeix al centre a Mery però la davantera per molt poc no arriba. Poc després es produeix el debut d’Alexia Putelles amb el primer equip.

El Prainsa avisa, amb un gol de Sandra que culmina un perfecte contracop amb un xut ajustat a la dreta de la porteria de Mariajo que no pot fer res per evitar el tant aragonès. Mariajo evita el segon llençant-se als peus de la davantera visitant en un ràpid contracop visitant.

Se li escapa el hat trick a Mery

Mery té a les seves botes el cinquè que hauria frenat l’embranzida aragonesa, però la seva vaselina supera a Pilar i a la darrera defensora que tracta d’evitar el gol, però mansament en el darrer moment la seva trajectòria acaba allunyant-se lo just per anar-se’n fora.

El darrer tram del partit l’Espanyol ho passa molt malament; el Prainsa se’n va a dalt (perdudes al riu) i sorprèn a un Espanyol que no reacciona i que veu per a més inri com el conjunt “mañico” anota un segon gol després d’un centre de Laurita rematat per Sira.

L'anècdota: Surt Korka

Com anècdota (veure foto) en els darrers minuts va debutar la jugadora africana d’origen senegalès Korka Fall, primera africana que juga a la Superlliga espanyola, migcampista d’una envergadura aterridora.

Patint...

Els darrers minuts van ser d’autèntic suplici ja que el Prainsa va estar a punt de fer el tercer que hagués complicat i molt el passi a semifinals, en dues ocasions: Meseguer va rebutjar una centrada molt perillosa de Mariela a la pròpia porta blocant Mariajo, i la portera espanyolista evita el tercer a càrrec de Julia.

Dubto molt que al senyor Oscar Aja li hagi agradat gens ni mica aquest final... Bé, a corregir errades durant la setmana, i a anar a Saragossa amb la moral alta per que son dos gols de diferència però això si, sense cap tipus ni de confiança ni relaxació, i a aconseguir el bitllet que doni la classificació per la Final Four de Basauri.

RCD Espanyol: Mariajo; Kenty, Ane, Marta Torrejón, Monforte; Meseguer, Míriam; Marta Corredera, Mérida; Mery i Pamela Cont.
Substitucions: Alexia per Conti, m. 57; Olga per Marta Corredera, m. 66; Fors per Mérida, m. 85.

Prainsa Zaragoza: Pilar, Almudena, Vicky, Claudia, Laurita, Sira, Ana, Mayte, Mariela, Marieta, i Rebekah.
Substitucions: Sandra per Mayte, m. 55; Julia per Almudena, m. 75; Korka per Marieta, m. 86.

Gols: 1-0: Ane, m.9; 2-0: Mery, m.24; 3-0: Meseguer, m.32; 4-0: Mery, m.45; 4-1: Sandra, m.64; 4-2: Sira, m.84.

Àrbitre: Carlos Gallardo Martínez, comitè territorial català, delegació de Sabadell. Sense complicacions.

Incidències: Partit corresponent a l’anada dels quarts de final de la Copa de la Reina disputat al Camp tercer la Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs. Temps assolellat.

FASE FINAL (BASAURI)SEMIFINAL (02 i 03 JUNY).