diumenge, 31 d’octubre del 2010

L'ESPANYOL RESSUSCITA AL DEPOR DE LOTINA (3-0)

RC Deportivo: 3 – RCD Espanyol: 0



Fregant el ridícul a Riazor

Plou sobre mullat. Altre cop un equip que encara no havia guanyat cap partit en el que portem de lliga, que tan sols portava tres gols en vuit encontres, que a més portava una ratxa extraordinàriament negativa enllaçant amb la segona volta de la passada temporada, i que el seu tècnic ballava per la corda fluixa i podia ser el seu darrer encontre, ha trobat remei a tots els seus mals amb la visita d’un Espanyol que s'ha tornat a convertir en una ONG remei de mals aliens i ressuscitadors d’esportius morts vivents.

L’Espanyol ha completat el pitjor encontre de la temporada, en el que ni Pochettino ha sabut superar tàcticament a un Lotina que se la jugava, ni l’equip ha estat a l’alçada d’un Espanyol que es jugava avui acabar la jornada en posicions “Champions”. Aquests semblen pastissos per paladars més fins, i semblen vedats a uns aficionats que pensen ja en que la salvació sembla ser sempre l’objectiu d’una institució sense gens ni mica d’ambició.

Davant un Deportivo a l’estil “Lotina” amb una poblada línia defensiva, l’Espanyol ha jugat amb Callejón en punta, amb un Dátolo per banda que gairebé ha buscat sempre el centre en comptes de les bandes, i amb una mitja Duscher-Baena-Verdú que si, ha controlat el partit quan els locals han cedit el terreny però que han estat incapaços de generar perill pràcticament en tot l’encontre. Ni els canvis han aportar quelcom més de poder amb un Espanyol que s’ha acabat d’enfonsar més per demèrits propis que encerts del rival.

El primer temps ha estat tediós. El Depor jugava amb pilotada llarga intentant agafar l’esquena dels espanyolistes. L’Espanyol tocava i tocava sense gens de profunditat. Els primers anecdòtics xuts de Luis i de J. Rodríguez a les mans d’ambdós porters no passaven de ser això; frustrats intents de mostrar perill en un partit que semblava de pocs gols.

Però el Depor avisa, quan una rematada de Riki al quart d’hora dona el primer ensurt a l’ avui totalment insegura cobertura espanyolista. Sortosament el cop de cap del davanter local es marxa fora ajustat al pal esquer de la porta de Cristian. Els avui negre i gris, tocaven, intentaven pujar amb uns laterals negats per tal missió i buscaven superar una infranquejable línia defensiva local que no ha necessitat esforçar-se molt per assolir èxit.

Al minut 27, l’Espanyol rep el cop que decideix l’encontre. Un servei de cantonada, es passeja dins l’àrea tocant fins quatre jugadors sense que la línia defensiva espanyolista ni tan sols ensumi la bola. Adrián, afusella Cristian, col·locant als gallecs en avantatja.
La tímida reacció espanyolista queda reduïda a un llançament de falta a càrrec de Luis que es passeja sense rematador al minut 41. I res més...

Pochettino mou banqueta i dona entrada a Álvaro en detriment d’un fluix Baena, desencertat però que al menys pressionava i lluitava a la medul·lar. En el segon temps, ni això. Amb el pas dels minuts i les urgències per marcar, el Deportivo agafava al contracop als espanyolistes que mica a mica i sobre tot després del segon gol, s’han desencaixat totalment.

Las millors ocasions han estat pels locals com un xut creuat de Seoane, que Adrián per molt poc no arriba a connectar amb la bola que hagués estat letal (57’), o un contracop en el que Saul supera per velocitat a Chica, li treu un munt de metres d’avantatge deixant-lo enrera i davant Cristian entrant a l’àrea, xuta creuat sortint miraculosament l’esfèrica fora. Podia haver sigut la sentència al matx. Entre una jugada i altre, Pochettino sorprèn donant entrada a un Ivan Alonso en baixa forma, mentre el fitxatge milionari Sergio García es queda sense jugar. Motius que desconeixem tindrà el tècnic, o no?...

L’Espanyol no aconsegueix abastir de pilotes clares als homes de davant, i una passada amb intenció de Luis, però massa llarga, arriba abans Aranzubia que Álvaro. El tècnic espanyolista ha substituït Chica per Javi López en un intent de buscar més recorregut per banda, però tot ha estat inútil per que una altre badada defensiva ha acabat condemnant als de Pochettino.

Una centrada per la dreta de l’atac local es rematada per Lopo davant un impotent Forlín dins l’àrea. El central que no ha pogut aconseguir enganyar a l’àrbitre en dues caigudes dins l’àrea, si ha sabut superar com a improvisat davanter als defensors espanyolistes. Increïble però veritablement cert.

En plena descomposició espanyolista, amb les línies separades, amb la moral per terra, el Depor ha aconseguit col·locar la cirereta al pastís amb un tercer gol en un llançament de falta servit per Pablo Álvarez, que ha col·locat la pilota a l’àrea per que el central Colotto hagi xutat superant a un Cristian tampoc massa encertat en aquesta acció. Molt malament, en la defensa a pilota aturada. Amb un xut de David que ha rebotat en la cama d’un company s’ha arribat al final d’un partit que l’Espanyol ha llençat a les escombraries donant una pèssima imatge.



Fitxa tècnica:
RC Deportivo: Aranzubia, M.Pablo, Colotto, Lopo, Aythami, Rindaroy, Saul, Juan Rodríguez, Rubén Pérez, Adrián, i Riky.
Substitucions: Seoane per Rindaroy, m. 46; Pablo Álvarez per Saul, m. 67, Lassad per Riki, m. 75

RCD Espanyol: Cristian (5); Chica (4), Forlín (2), Víctor Ruiz (5), David García (4); Duscher (5), Baena (5), Verdú (4), Luis García (5), Dátolo (5), i Callejón (4).
Substitucions: Álvaro (5) per Baena, m. 46; Ivan Alonso (3) per Callejón, m. 65; Javi López (sq) per Chica, m. 71
.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè territorial navarrès. No ha aplicat la mateixa vara de mesurar per les accions del Depor que les de l’Espanyol, però en absolut ha influït en l’hecatombe espanyolista. Ha amonestat amb cartolina groga a Rindaroy, m. 40, David García, m. 43, Víctor Ruiz, m. 50, Javi López, m. 75 i Colotto, m. 86.

Gols: 1-0: Adrián, m. 28; 2-0: Lopo, m. 76; 3-0: Colotto, m. 85.

Incidències: Estadi de Riazor, La Corunya. Novena jornada de lliga a Primera Divisió. La pluja protagonista en l’encontre. Daniel Sánchez Llibre ha encapçalat la delegació espanyolista.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En fin otra vez fuera de casa apatia, desidia y dejadez del equipo y en especial de Pochettino que sus planteamientos una vez más han sido de cero patatero poniendo a Baena y Datolo que aun no estan en forma de inicio y poniendo a Callejon de delantero centro cuando crea mucho más peligro en banda, tampoco entiendo porque no ha puesto a Sergio García porque si no juega hoy cuando lo va hacer. Lo unico positivo es que estamos 5º en la clasificiación pero jugando asi fuera de casa no vamos bien.

Josep Maria ha dit...

Es lo que hay... Siempre que jugamos con un equipo que va último o hace mucho tiempo que no gana a nadie, somos siempre candidatos a resucitarlo... Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M