dissabte, 6 de novembre del 2010

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
"GPE MANIGUA, EL REFORÇ D'UN SENTIMENT"

L'ESPANYOL INTENTARÀ ASSALTAR LES POSICIONS "CHAMPIONS" ENFRONTANT-SE AL MÁLAGA (AVUI 22:00h. CORNELLÀ-EL PRAT), AMB LES BAIXES DE CHICA, DUSCHER I DÁTOLO.

















(Seu social de la GPE Manigua, Barcelona: Josep Maria)


Aquest vespre ha tingut lloc la presentació oficial del llibre “GPE Manigua: El reforç d’un sentiment” de la col·lecció “Lluitadors Pericos” que edita 23 Perico amb Sergio Fidalgo al capdavant. L’autor del llibre, l’actual vicepresident institucional d’aquesta penya espanyolista i ex President durant vuit anys, Jordi Llopis i Bosch.

L’acte com no podia ser d’altre manera, s’ha desenvolupat a la seu social de la GPE Manigua, al Carrer Rosselló 501 de la capital de Catalunya. Per part del club, imprevistos en forma d’importants reunions han impedit al Conseller Delegat del RCD Espanyol Joan Collet, pogué assistir tal com era anunciat. Xavi Andreu, responsable de l’Àrea de Comunicació i Relacions Externes del RCD Espanyol ha sigut qui ha representat a l’entitat espanyolista.

Com a ponents del acte i al marge de l’autor Jordi Llopis, del director de 23 Perico Sergio Fidalgo, i del esmentat Xavi Andreu, han format part de la taula, Edmond Orts, crític cinematogràfic i espanyolista, Alberto Ariza, President de la FCPE, i Araceli Pérez, vicepresidenta II de la FCPE i Presidenta de la penya veïna “Els Incansables”.

L’indret ha estat ple de gom a gom, i hem pogut comptar la presència de nombrosos pericos de moltes penyes espanyolistes (Incansables, Central, Olost de Lluçanès, L’Escollera, Vila de Gràcia Guinardó, Sabadell amb Salvador Fosas tresorer de la FCPE, Pericos Fidels, Moteros, Eternos, etc.), representació política municipal (el regidor Alberto Fernández Díaz), la majoria de membres del consell directiu de la GPE Manigua encapçalats pel President de la GPE Manigua i Secretari de la FCPE, Dani Bosch, i ex directius d'altres èpoques, periodistes historiadors, escriptors i activistes pericos com Antoni Itarte, Nacho Julià, Enric Verdet, i Domènec Gómez, així com la televisió BTV que han estat presents filmant els detalls d’aquesta presentació. No ha faltat a la cita, la ex consellera del RCD Espanyol Anna Maria Fusté. Mentre es desenvolupava l'acte, per la pantalla gegant de tv, no ha parat de mostrar-se fotografies de tota la història d'aquesta penya.

Després dels parlaments dels ponents, Jordi Llopis ha signat llibres als que s’han volgut adquirir-ne i amb un aperitiu, refresc i cava, i les improvisades tertúlies entre els presents, típiques i habituals d’aquesta classe d’actes, passades les 22:00 hores s’ha posat punt i final a aquest darrer capítol en la historia d’aquesta institució penyística.


El llibre...

Jordi Llopis reflecteix en aquest llibre, fidel sempre a la seva línia, parlant clar i català mal pesi a més d’un, el que ha estat la seva vivència de 35 anys d’història manigüera, dels 55 que aquesta entitat atresora. Història de la GPE Manigua que ha viscut en primera persona... Pròlegs de Sergio Fidalgo, Edmond Orts, i resum de Dani Bosch per tancar les darreres pàgines com president en aquest moment de la institució.

El llibre ens explica els seus orígens pericos i la seva entrada a la penya, primer com a soci i posteriorment com a directiu. Dels moments bons i dolents, de la lluita continuada d’abans i d’ara per seguir aspirant a un Espanyol millor i lliurar a aquesta entitat de greuges, discriminacions i atacs contra una institució que masses vegades s’ho ha empassat sense reaccionar. Sortosament, sempre en l’Espanyol ha hagut gent com Jordi, que sacrificant temps i dedicant esforç en la lluita, han sabut estar a l’alçada que mereix l’Espanyol, davant aquells que l’han menyspreat en una societat de pensament esportiu únic.

Casos com el de la denuncia contra l’ens televisiu TV3, o la reclamació per que s’acabés amb el greuge de que el fundador del RCDE, Angel Rodríguez, no tingués un carrer a la ciutat, han estat veritables cavalls de batalla d’una penya que mai no ha acceptat viure de genolls davant la discriminació i davant el menyspreu d’aquells a qui els hi paguem tots els ciutadans el seu sou. També com a principal paràmetre en la seva escala de valors, es troba l’autocrítica. Aquella que tota entitat ha de fer, per saber corregir errors, aprendre del passat i enfortir-se cara al futur. Autocrítica que masses vegades en l’Espanyol brilla per la seva absència en les conductes de més d’un...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola blanc-i-blaus/ves:
Felicitats a la Gran Penya Espanyolista Manigua que està demostrant que lluïta sempre x nostres colors i el nostre equip i ho fa molt bé.
Adéu. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M