dimecres, 10 de novembre del 2010

CLASSIFICATS AMB MÉS PENA QUE GLÒRIA (1-1)


















RCD Espanyol: 1 – Real Valladolid: 1

Partit clàssic de copa…

El RCD Espanyol ha fet valer la diferència aconseguida en el Nuevo José Zorrilla de Valladolid i s’ha classificat pels vuitens de final de la Copa de S.M. el Rei, en empatar a un gol en el partit de tornada disputat ahir nit a l’Estadi de Cornellà-El Prat.

El partit molt dolent, ha estat el típic encontre de Copa en el que l’avantatge de l’anada i l’onze plenament integrant per suplents i nois de la pedrera, han passat factura i sort encara que el Real Valladolid mitjançant Calle, ha regalat el llançament d’una pena màxima que podia haver compromès i molt el decurs del partit i per extensió de l’eliminatòria en cas d’haver-se transformat en gol.


Pochettino va alinear d’entrada a Cristian en la porteria, defensada per l’eix titular (Forlín i Víctor) i Javi López i Didac en les laterals (no hi ha més amb les lesions en aquestes dues demarcacions). El mig del camp Baena-Manu Molina no va funcionar pràcticament en cap moment i dels homes d’atac millor no parlar-ne per que tan sols Luis va ser qui ho va intentar i va lluitar fins l’extenuació, i Álvaro va quedar molt perdut per la banda.

Com que el seguidor perico no pot veure un partit sense patir ni davant un conjunt de la categoria de plata al que se li porta dos gols d’avantatge, Forlín se’n va cuidar un cop més de posar el neguit en la grada amb altre acció de les seves quan va ser superar en l’àrea i no es va tallar un pèl entrant i va cometre de nou penal per mans des de terra, i sent amonestat.

Calle, de noms i cognoms complerts (crec que mereix tal “honor”) Antonio Sánchez de la Calle (ex Girona, Xères, Recre, Albacete, Nàstic...), llença el penal que al minut deu ha estat assenyalat en favor del seu equip al més típic estil “Panenka”, però de la pitjor manera possible, i Cristian que sortosament no es va moure va aturar la bola sense cap tipus de problemes. Veure-ho per creure-ho.

El joc no va millorar en absolut ni va fer reaccionar aquesta jugada a un desmotivat Espanyol que es veia en moltes fases dominat per un Valladolid que al menys ho intentava. L’Espanyol tocava i tocava sempre en horitzontal i en zona defensiva. El primer xut espanyollista va sorgir de les botes de Baena al minut 25’, i no va tenir cap problema Justo Villar en aturar-lo. L’ocasió més clara i única pràcticament de perill blanc-i-blau va ser una centrada d’Alvaro des de l’esquerra que per centímetres no va arribar un desdibuixat Ivan Alonso. Per contra, els visitants van gaudir d’una pilota en profunditat de Jofre per Calle, que buscant forat remata aturant bé Cristian Álvarez (m.43).

Als sis minuts de la represa, el Real Valladolid (que també va jugar bona part de l’anada amb inferioritat numèrica) es queda amb deu homes, per propinar un cop de colze Jofre Mateu a Javi López.

Com ni contra deu homes, l’Espanyol es capaç de lligar dues passades seguides amb èxit, la paciència se li acaba a Mauricio i dona entrada a Javi Márquez per que s’erigeixi en la referència del mig camp i posi una mica d’ordre en la parcel•la ampla.
Al 57, s’escolten els primers xiulets a la grada i en concret en la persona d’un pèssim Sergio García que es troba en un moment de forma tremendament dolent.

L’Espanyol comença a posar una marxa de més, i comença a crear les primeres ocasions serioses de perill: Una jugada individual d’Álvaro que es marxa fins de dos adversaris, però la seva passada de la mort es molt defectuosa. En el 61’, una passada de Javi Márquez a Sergio García, i l’errada del davanter del Bon Pastor ocasiona de nou un allau de xiulets i la primera esbroncada del respectable.

I surt Osvaldo... Pochettino no es conforma amb el pírric empat inicial i treu l’artilleria al camp de batalla. Luis García (dels pocs que van aprovar entre els “veterans”), fa una jugada personal que acaba amb una vaselina que s’estavella al travesser. Lo millor del partit fins llavors. També Álvaro realitza una jugada de mèrit enduent-se la bola entre dos rivals i amb un bon darrer control xuta però bloca a la seva esquerra el meta de l’equip castellà.

Al 68’, penetració per la dreta de l’àrea de càstig d’Osvaldo, un parell de retalls, i xuta sense que Justo Villar que toca l’esfèrica, pugui evitar el primer i únic gol perico pugi al marcador.

Després d’una perillosa jugada d’atac del Real Valladolid (ufff!!), ràpid contracop espanyolista que un cop es malbarata quan la darrera passada a l’àrea de Sergio García per Osvaldo és una autèntica pedrada.

Com era massa premi per un fluix Espanyol el triomf mínim, unes mans de Didac Vilà molt innocents, suposen l’empat definitiu quan Barragàn sense cap tipus d’històries rares, llença el màxim càstig a la dreta de Cristian ajustat al pal, totalment imparable.

Ni la sortida de Callejón ni els darrers intents espanyolistes modificaran ja el resultat. L’Espanyol tindrà dues ocasions consecutives en el temps, quan primer una falta botada per Javi Márquez (veus Luis com es llencen), supera la tanca i només la mà prodigiosa aquest cop de Justo Villar evita el gol llençant-se per la seva esquerra. El servei de cantonada l’executa Luis per la dreta molt obert i una volea des de la frontal de Javi Márquez, lliscant el travesser va merèixer millor sort.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (6); Javi López (6), Víctor Ruiz (6), Forlín (4), Didac Vilà (3), Manu Molina (4), Baena (5), Sergio García (2), Luis García (6), Álvaro Vázquez (6), i Ivan Alonso (2).
Substitucions: Javi Márquez (7), per Molina, m. 51; Osvaldo (7) per Ivan Alonso, m. 64; Callejón (s.q) per Sergio García, m. 81.

Real Valladolid: Justo Villar, Jordi Figueres, Baraja, Álvaro, Jofre, Peña, Barragán, Carlos Lázaro, Antonio Calle, Oscar i Raul Navas.
Substitucions: Toni per Oscar, m. 58; Jorge Alonso per Carlos Lázaro, m. 64; Quique per Calle, m.68

Àrbitre: Cesar Muñiz Fernández del comitè territorial asturià. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 10 i Didac, m. 76 per part espanyolista en les jugades d’ambdós penals, i a Álvaro, m. 14, Baraja, m. 26, Peña, m.50 i Calle, m. 54 per part visitant. Ha expulsat amb vermella directa al ex jugador del RCD Espanyol actualment en les files del Valladolid, Jofre, m. 50, per donar un cop de colze a Javi López. També el tècnic Antonio Gómez Pérez va ser expulsat per protestar de manera airada i reiterada les decisions arbitrals.


Gols: 1-0: Osvaldo, m. 67; 1-1: Barragán, m. 76 (pen.)

Incidències: Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. Tornada dels setzens de final de la Copa de S.M. el Rei. 10.120 espectadors que han desafiat el mal horari del partit, els horaris tercermundistes de Rodalies Catalunya, el greuge persistent de TMB que no altera l’horari del Metro allargant-ho i si ho fa amb el FCB, el mal joc de l’equip i d’aquells que es tenien que guanyar un lloc a l’equip.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA CAMPIONS-NES:
JA HEM DONAT EL 1 PAS ELIMINAT AL VALLADOLID DE LA COPA DEL REI, ARA A SOMNIAR AMB GUANYAR LA COPA DEL REI.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M