diumenge, 7 de novembre del 2010

ES TORNA A REPETIR LA HISTORIA...
I JA SON SIS JORNADES SENSE GUANYAR...









Raul Baena, fotografiat després de l'entrenament del primer equip, quan ha passat en mig dels aficionats que presenciàvem els dos partits que simultàniament es jugaven a Sadrià.




RCD Espanyol “B”: 1 – CF Palamós: 1

Senzillament, desesperant...

Ja son sis les jornades consecutives que el conjunt encara dirigit per Toni Rovira no guanya a la Tercera Divisió. Avui, s’ha tornat a escapar dos punts en l’afegit en un encontre en el que si be ha millorat fins a cert punt el joc com per pogué dir que l’Espanyol “B” s’ha fet creditor moral dels tres punts, però no lo suficient com per pogué dir que aquest equip invita a la il•lusió, o que demostra tenir suficient fusta per assolir l’ascens. Quan s’evidencia una misèria esportiva de joc i ocasions de gol, i encara més de poder realitzador (12 gols en 12 partits) difícil es pogué guanyar amb suficient solvència com per no patir.

I si a sobre, es tracta d’un equip –quelcom no atribuïble a l’actual tècnic exclusivament – que està acostumat en les dues darreres temporades a llençar a les escombraries partits que pràcticament a falta de pocs minuts i inclòs segons, semblen guanyats, tot forma un panorama força desencisador del que sembla no tenir cap tipus de solució els actuals rectors del futbol base espanyolista. La situació es ja molt difícil, (tenint en compta que estem en una categoria en la que poden haver-hi descensos no compensats arrossegats per hipotètics descensos d’equips catalans de Segona B), i les jornades passen i l’únic positiu – per buscar quelcom de positiu – és que tampoc els rivals de la part alta s’escapen massa a tenor dels desastrosos resultats de l’equip espanyolista.

Avui, ha jugat millor que el seu rival i ha merescut guanyar. Però els partits es guanyen marcant gols i no només un. Les comparances son odioses, i en aquest cas més, però la darrera ocasió que el filial perico va visitar les tenebroses sendes de la Tercera Divisió, gestionava els encontres a cop de golejada, i marcant el camí des d’un bon primer moment a ritme de pas de maniobra. Ara, en prou feines acompanya al pilot d’equips que de manera irregular marxen en el camí de dures batalles en les que la guerra de desgast sembla no feta a mida per un col•lectiu que se li fan massa llargs els enfrontaments.

Els dirigents han decidit no “cansar” ni a Jordi Amat ni Álvaro Vázquez, suposadament per comptar amb ells pel partit de Copa de demà passat. Rovira no ha pogut comptar amb Dani Nieto. La resta, els de sempre.

Si be l’Espanyol “B” dominava amb més o menys intensitat davant un Palamós força conservador – poc més es pot demanar quan jugues amb teoria contra un gran com l’Espanyol B –, però sense aconseguir crear ocasions lo suficientment clares com perforar la porteria rival.

El gol espanyolista ha arribat al minut 33 fruit de potser els dos jugadors que han ratllat a un nivell més alt dins la mediocritat total de l’equip. Joselu per banda dreta ha guanyat línia de fons i la centrada ha estat aprofitada per Lucas Porcar que ha vist forat a l’esquerra de Bayona.

El gol ha donat ales als pericos que han gaudit de varies ocasions abans del descans com un còrner llençat per Isaias, que Guillem Savall ha rematat de cap fora, o una jugada en la que Dani López ha xutat en la frontal buscant l’escaire però desviada.

En el segon temps, més del mateix: Un Palamós que es defensa, fa el que pot, i un Espanyol “B” que no acaba de plasmar amb gols la seva teòrica i real superioritat tècnica sobre la gespa. Rui Fonte ha gaudit d’una bona ocasió en la que el seu xut ha estat blocat pel meta empordanès, i la més clara quan el visitant Subi ha salvat sota pals la rematada de Guillem Savall en un centre des de l’esquerra pentinat per Rui Fonte. La darrera ocasió, una rematada un pèl creuada de Rui Fonte que s’ha marxat fora.

Tampoc hi ha hagut més. Seria molt fàcil apel•lar a la mala sort. El recurs de la fàcil justificació. Seria molt fàcil dir que l’equip ha assetjat la porteria palamosina i que ha creat un munt d’ocasions clares de gol, però no ha estat així, ni avui ni pràcticament cap dels encontres d’aquesta temporada. Un parell d’ocasions per temps i poca cosa més.

Els canvis tampoc han aportat gaire més. Ni la sortida de Willy Yemba, ni molt menys la de Chuli. En el darrer tram del partit, el de sempre. L’equip instintivament es tira enrera, i l’atac innocent i feble dels visitants no produeix cap ocasió clara de gol, però si alguna falta o còrner que pugui arribar un cop de sort. I com ve sent habitual, quan el marcador marcava ja el minut 45 de la segona, arriba l’ocasió per l’equip visitant: Un llançament d’una dubtosa falta per banda dreta, pilota rematada, salva Dinu en primera instància i rematxa el dorsal 9 Casagran, al fons de la porteria rematant en la frontal de l’àrea petita.

Gerro d’aigua freda per un filial que no aixeca cap i que ofereix moltes mancances més enllà dels resultats i de la situació en la taula classificatòria. El proper encontre, davant el CD Masnou que ha solicitat alterar l’ordre dels encontres ja que fa reformes al seu camp amb el tema de la gespa. Després serà el Gavà. Veurem si en aquests partits arriba la desitjada millora i recuperació amb forma de triomfs i bon joc o pel contrari se li acaba la paciència al senyor Morales, la mateixa que se's hi va acabar molt abans amb altres tècnics...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Dinu, Grima, Raul, Víctor Álvarez, Guillem Savall, Isaías, Joselu, Sielva, Dani López, Lucas Porcar i Rui Fonte.
Substitucions: Willy per Dani López, m. 63; Chuli per Lucas Porcar, m. 82.

Palamós CF: Bayona, Elías, Micaló, Piferrer, Borges, David Cornellà, Marc Vila, Casas, Quintanilla, Subi i Ritxi.
Substitucions: Marc Vila Balmaña per Marc Vila Carreras, m. 67; Casagran per Casas, m. 81; Alexis per Ritxi, m.80

Àrbitre: Oliver Castaño Coso, comitè territorial català, delegació de Tarragona. Cartolines grogues a Isaías, m. 52, Grima, m. 56, Elias, m.58, Borges, m. 77, Joselu, m. 92,

Gols: 1-0: Lucas Porcar, m. 33; 1-1: Casagran, m. 91.

Incidències: Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit corresponent a la jornada 12ena. del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió. Temps assolellat amb moments en que els núvols tapaven l’astre rei.



CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

C.F. POBLA DE MAFUMET

22

12

6

4

2

16

11

2

C.F. MONTAÑESA

22

12

6

4

2

15

10

3

REUS DEPORTIU C.F.

20

12

5

5

2

16

9

4

U.D. CORNELLÀ

19

12

6

1

5

22

11

5

U. E. LLAGOSTERA

19

12

5

4

3

16

12

6

A.E.C. MANLLEU

19

12

5

4

3

20

17

7

A.E. PRAT

19

12

5

4

3

17

15

8

TERRASSA F.C.

18

12

4

6

2

16

10

9

U.E. CASTELLDEFELS

18

12

5

3

4

12

9

10

C.F. GAVÀ

17

12

4

5

3

14

14

11

C.D. MASNOU

16

12

4

4

4

17

17

12

C.E. EUROPA

16

12

4

4

4

16

17

13

C.F. AMPOSTA

16

12

5

1

6

12

18

14

F.C. VILAFRANCA

15

12

4

3

5

13

15

15

R.C.D. ESPANYOL "B"

14

12

3

5

4

12

11

16

C.F. PALAMÓS

13

12

3

4

5

13

16

17

C.F. VILANOVA i GELTRÚ

10

12

2

4

6

10

16

18

ASCÓ C.F.

10

12

2

4

6

8

20

19

C.E. PREMIÀ

9

12

1

6

5

6

14

20

C.F. BALAGUER

9

12

2

3

7

11

20




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamentable la campaña del B. Morales cesa a Rovira y si nos quieres hacer un favor marchate tambien tú.

Anònim ha dit...

Francamente, no entiendo a que se espera para cesar a Rovira no ya solo por los malos resultados si no por que no existe juego dentro del campo y no se ve capacidad de reacción dentro del equipo ni se le espera lamentablemente. No se cual es el miedo a cesar a Rovira porque a otros entrenadores ya se les hubiera cesado hace tiempo, creo que nos equivocamos al poner a Rovira como entrenador del B porque esta perdidísimo y eso lo transmite a los jugadores, aparte de una apatía inmensa y que a nivel técnico no tiene un 11 definido todavía, estilo de juego y no se ven apenas jugadas de estrategia. Creo que el entrenador ideal para el filial tendría que ser un técnico del perfil Alberto Ferri o incluso de Jaume Creixell.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M