dimarts, 9 de novembre del 2010

PUNXADA DEL LÍDER FEMENÍ "B", A SADRIÀ (0-1)

RCD Espanyol Femení “B”: 0 – UE Lleida: 1

Sorpresa de les grosses

La UE Lleida va protagonitzar la sorpresa de la jornada al grup tercer de la Primera Nacional Femenina, en vèncer la matinal del diumenge a Sadrià al líder de la categoria, l’Espanyol B Femení per 0-1 en un partit molt fluix, en el que les espanyolistes van portar a terme un futbol totalment allunyat del nivell que venia oferint fins les hores.

Cal recordar que el conjunt de Carlos Gómez havia guanyat tots els encontres disputats i amb força solvència. Diumenge, per contra, res va sortir bé a les espanyolistes i en tot moment el conjunt de la Terra Ferma va saber controlar a ratlla a les jugadores més perilloses del conjunt perico i va saber defendre sense cap tipus d’angúnies el gol que va obtenir instants després del primer quart d’hora de joc.

El primer temps va ser molt poc vistós, poca profunditat en els dos equips, però les visitants van saber aprofitar l’única ocasió de gol que van disposar quan al minut 17 un xut per la dreta a càrrec de María Siegrist va sorprendre a Natàlia Pinto.
El primer xut espanyolista va ser al minut 25 i no va anar entre els tres pals. En tot el primer període no va disposar de cap ocasió de gol el quadre espanyolista; ho va tenir massa fàcil el conjunt de Ramon Arturo per defensar l’avantatge obtinguda.

En el segon temps s’esperava la reacció de les locals, i tot i que van millorar (molt poc tot sigui dit) i es van acostar quelcom més (menys era impossible) a l’àrea lleidatana, les ocasions van ser molt poques i a sobre tampoc va haver-hi la inspiració per definir en les escasses vegades que l’equip perico va arribar amb perill.

Un contracop de Yañez que cedeix malament quan Laura Carriba estava tota sola esperant la passada, o un remat de cap al travesser (la millor ocasió) a càrrec de la pròpia Laura Carriba en un llançament de cantonada executat des de la part dreta de l’atac perico o un llançament de Brenda que podia haver dut perill però es va marxar desviat van ser les poques jugades que van merèixer acabar en gol.

En el darrer tram de partit, una ocasió per banda: Una centrada que per centímetres no va arribar a rematar de cap Marta Yañez, i Natàlia que va evitar el segon en una jugada d’atac visitant. Al final, triomf del conjunt del Segrià, es talla la ratxa de set encontres consecutius guanyant per part de les blanc-i-blaves, tot i que el conjunt perico continua sent líder empatat ara a punts, amb el Sporting Ciutat de Palma.

El proper compromís espanyolista, davant la UE Cornellà del Terri, escenari on la temporada passada també l’Espanyol B femení va veure com s’esvaïen les opcions de fer-se amb el títol en lluita amb el que seria campió i equip de Superlliga (el Sant Gabriel), en caure 1-0 davant les gironines tallant una molt bona ratxa també de triomfs espanyolistes. A més, les del Pla de l’Estany, es troben sempre fregant les posicions de descens, fet que encara complicarà més les coses.

RCD Espanyol: Natàlia, Carla Cotado, Silvia Vila, Sara García, Mónica Orteu, Elena, Núria, Nacha, Marta Yañez, Laura Carriba, i Brenda.
Substitucions: Anna per Carla Cotado, m. 71.

UE Lleida: Mónica, Esther, Cristina, Isabel, Georgina, Paula, Glòria, Andrea, María Siegrist, Janira, Meri Barberà.
Substitucions: Júlia per Paula, m. 68; Jetza per Janira, m. 69; Irene per María, m. 80.

Gol: 0-1: María Siegrist, m. 17.

Àrbitre: Didac Molina Peig, comitè territorial català, delegació del Maresme. Sense problemes, fàcil per arbitrar l’encontre. No hi va haver de mostrar cartolines.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Encontre corresponent a la vuitena jornada del grup tercer de Primera Nacional Femenina.