dimarts, 4 de gener del 2011

COMENÇA LA SEGONA FASE
DE LA SUPERLLIGA FEMENINA

Alexia en el centre de la imatge,junt a Vero en l'encontre davant el Sant Gabriel a Sadrià.



Comença la fase de debò, de la Superlliga Femenina



Sant Gabriel, primer rival

Aquest dijous 6 de gener, festivitat de l’Epifania, torna la Superlliga Femenina després de l’aturada per les seleccions femenines autonòmiques i per les festes nadalenques; i ho fa encetant la segona fase del campionat.

En el grup del títol, vuit equips es jugaran ser entre els dos primers que doni accés a jugar-se en una eliminatòria a cara o creu, el campionat de lliga. En els altres dos grups, els quatre primers de cada grup obtindran la permanència, mentre que els 4 i 3 darrers respectivament (un dels grups és de 7 equips), perdran la categoria i baixaran a Nacional.

El RCD Espanyol després d’acabar la primera fase com a líder del seu grup, amb només un partit perdut i un d’empatat, afronta amb totes les esperances aquesta segona fase en la que un any més el Rayo Vallecano és el gran candidat juntament amb l’equip d’Oscar Aja per fer-se amb les dues posicions primeres. Atenció lògica a equips com l’Athletic Club o el Barcelona, sense oblidar-nos d’una Real Societat que ha protagonitzat la sorpresa en el grup A en quedar primera de grup.

Aquest dijous, l’Espanyol visitarà el mateix escenari que en el darrer encontre de la primera fase: El Mpal. José Luis Ruiz Casado de Sant Adrià del Besós (junt estació ADIF i parada Tramvia Besós, per qui vulgui anar-hi). S’espera que hi hagi presència de seguidors pericos que donin recolzament a l’equip espanyolista en aquest primer envit de la segona fase.

El darrer enfrontament de la primera fase va acabar amb un 1-5, però en general el conjunt del Sant Gabriel no s’ha mostrat com un conjunt fàcil de doblegar i en virtut a aquests paràmetres, ha obtingut contra pronòstic en el primer any després de l’ascens a Superlliga, aquesta classificació entre els vuit millors en contraposició a equips més històrics dins el futbol femení com el cas més significatiu del Llevant.

La plantilla del Sant Gabriel, tal com vam pogué veure en els encontres de la primera fase està plena d’ex jugadores del RCD Espanyol. El noms de Marina Marimón o Erika Pallarol a la porteria, Rocío Serrano, Olga Moreno “Chola”, Eva Llamas (Espanyol C i B),Gemma Ruano (Espanyol B), Carol Miranda, Núria Guardia, Marta Cubí, o inclòs la davantera Cristina González que va jugar al B abans de recalar a la Penya Blanc i Blava de la Roca, son bons exemples en l’equip de Pedro Martín. Altres jugadores importants de l’equip son Marta Villagrasa, Cristina Baudet, o la màxima golejadora Dori Apolo juntament amb la igualadina Marta Cubí, amb nou dianes.

L’encontre tindrà lloc a les 11:00 hores del matí. A aquesta primera jornada, destaca un Rayo-Real Sociedad i un Atlético Féminas-FC Barcelona.



Erika Vázquez.


Diumenge a Sadrià, l’Athletic Club

Diumenge, l’Espanyol femení rebrà la visita del conjunt basc, tercer en discòrdia la passada temporada, que ha sigut segon al seu grup empatat a punts amb el líder, la Real Sociedad. El conjunt de Lezama ha marcat 58 gols i només n’ha encaixat 8. Ha perdut dos partits (davant la Real i a Barañaín amb el Lagunak) i n’ha empatat altre (amb la Real en el seu propi camp).

La jove Nekane Díez (quarta temporada al club, procedent del Mariño d’Irún) ha rellevat en la faceta golejadora de l’equip a Erika Vázquez fitxada per l’Espanyol aquest estiu. La davantera basca ha marcat 15 gols en lliga en la present temporada (la passada en va marcar un total de dotze), sent Irune Murua la segon golejadora de l’equip amb 9 dianes. L’equip basc ha assolit golejades d’escàndol davant Eibar (9-1), Real Valladolid (7-0 i 0-9), Reocín (9-0) i Oviedo Moderno (10-2).

Les noves incorporacions del conjunt basc han estat Saioa González (26 anys), defensa amb gran experiència (Sabadell i L’Estartit en les darreres vuit temporades), i la davantera Manuela Lareo (18 anys), procedent del basc Aurrerà Vitoria. Aquest estiu a l’Athletic Club havien causat baixa fins a cinc jugadores, tres d’elles històriques com eren Erika Vázquez (sis temporades), la veterana (1973) Eba Ferreira (8 temporades), Zuriñe (sis temporades), Karmele i Itsazo Cárcamo.

El partit davant l’Athletic Club es disputarà a la Ciutat Esportiva de Sadrià, diumenge a les dotze del migdia.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola esperem començar amb bon peu, el nostre camí triomfal x guanyar la superlliga, guanyant al Sant Gabriel i al Atl. Bilbao.
Salutacions. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M