SUPERAR AL SANT GABRIEL (1-1)

(Camp Mpal. Ruiz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

CD Sant Gabriel: 1 – R.C.D. Espanyol Femení “A”: 1

El Sant Gabriel sorprèn l’Espanyol en la primera jornada

Gens bé l’hi ha anat al Femení espanyolista l’aturada per les festes nadalenques; aquest matí a Sant Adrià del Besós en un dolent encontre no ha pogut passar de l’empat a un gol davant el conjunt col•legial. Les locals han fet un bon partit, s’han avançat en el marcador en els primers minuts i tot i que l’empat espanyolista no ha trigat molt, l’equip d’Aja avui molt espès, no ha sabut superar al conjunt del Sant Gabriel, cedint els dos primers punts en aquesta segona fase de la competició.

No ha sortit gens fi l’Espanyol; el Sant Gabriel ha volgut deixar ben clar que allò de l’1-5 va ser un accident greu en el camí i que el partit aniria per altres paràmetres ben diferents. La primera acció de perill, una passada a l’espai per l’esquerra de l’atac local i Dori Apolo arrencant en dubtosa posició acaba superant a Mariajo amb un tret creuat ajustat al pal esquerra de la seva porteria.

Gerro d’aigua freda per les espanyolistes, però mancava tot el partit sencer pràcticament per davant. No obstant no s’ha vist reacció de les blanc-i-blaves en els compassos posteriors al gol, ja que han estat les blaues les que han continuat dominant la parcel•la ampla i han gaudit de fins a tres xuts (això sí, molt dolents i desviats d’Eva, de Cristina). L’Espanyol ha marcat però la jugada estava invalidada prèviament per fora de joc.

L’Espanyol ha començat a reaccionar passats els dotze primers minuts, i la primera incursió per banda esquerra d’Ana Romero amb centrada molt tancada que Vero toca però no pot rematar bé situada en el primer pal, semblava que seria un avançament del que podríem veure amb posterioritat. Però no ha estat així. L’Espanyol poques vegades ha desbordat per bandes al quadre local que a mida que ha anat passant els minuts ha anat amuntegant jugadores en el mig del camp i defensa davant un Espanyol amb molt poques idees en atac avui.

Vero ha gaudit d’una de les poques ocasions amb una centrada de Willy als dinou minuts, però ha rematat malament. Avui no ha tingut el dia la crack gallega al igual que la resta de l’equip.

Als 24 minuts de joc, l’Espanyol troba forat pel centre amb una passada en profunditat de Vero per la penetració d’Erika Vázquez que entra dins l’àrea, encara a Erika i la bat amb un remat creuat a la seva dreta. L’Espanyol empatava i l’encontre semblava tornar a començar i amb les màximes esperances.

Però no ha estat així. Molt li ha costat al conjunt d’Aja crear ocasions de gol, malgrat dominar ja de manera més ample el darrer tram del primer període. Una mitja volta amb xut de Vero blocat per Erika i una centrada des de la dreta a càrrec d’Alexia que s’avança la meta local davant Vero,han estat les darreres ocasions del primer temps.

Per contra, ha estat el conjunt del Sant Gabriel qui ha disposat de l’ocasió més clara amb una jugada en la que la pilota en profunditat de Villagrasa per Dori ha estat a punt de significar el segon gol local, després que la davantera del Sangra hagi superat la sortida de Mariajo, però sortosament als interessos espanyolistes, la pilota rematada surt a un metre a la dreta de la porteria perica.

En el segon temps Oscar Aja ha realitzat dos canvis. Ane ha substituït Kenty, i Sara Mérida ha fet lo propi amb Alexia. El Sangra no ha fet canvis i ha mantingut el mateix onze inicial seguint confiant Pedro Martín amb l’equip que estava tutejant a tot un Espanyol.

Una bona pilota de Vero en safata per Mérida en la frontal però la vilanovina no ha fet un bon control (s’hagués quedat sola) i se li ha anat la bola. L’Espanyol jugava massa pel mig i buscava molt poc les bandes, davant el sistema defensiu impecable de les locals. Les avui gris-negres han dominat la possessió de l’esfèrica en aquest segon temps, i el Sangra durant moltes fases del mateix, ha defensat amb tot l’equip a camp propi. Però ha estat un domini estèril, improductiu, sense prou feines ocasions dignes de mencionar.

A més, Oscar Aja ha intentat cercar solucions col•locant la central Marta Torrejón com a davantera centre, ja que Erika queia a banda i per que Vero entrés des de més enrera. Ja Sandra Vilanova ha ocupat el lateral esquer de sortida, per acabar jugant en aquella zona Ane, mentre Vane Gimbert tancava la cobertura. Masses canvis de posicions en l’alineació que tampoc han servit –tot i que Aja ho ha intentat provar – per variar ni un mil•límetre els paràmetres en que es desenvolupa l’encontre.

El Sant Gabriel en un lliure directe (conseqüència d’unes mans en la tanca d’una anterior falta castigada amb la nova normativa), ha posat a prova a Mariajo que ha salvat l’equip de sortit derrotat del Ruiz Casado, rebutjant a còrner.

Rocío Serrano en el llançament d’una altre falta mancant quatre minuts, ha xutat per sobre el travesser. L’Espanyol ha acusat les preses en els darrers minuts davant el pas inexorable del cronòmetre, i Ane ha tingut dos errades molt greus i consecutives en la mateixa jugada, que han permès que Dori Apolo es plantés tota sola davant Mariajo, rematant creuat i sortint la pilota per molt poc, ajustat al pal esquer, fora.

L’Espanyol ha posat setge més amb el cor que amb el cap, en els darrers instants davant un Sant Gabriel tancat, i en una centrada de Mérida, ni Erika ni Torrejón han pogut rematar per ben poc. En el darrer minut de partit, ja en temps afegit, un embolic dins l’àrea petita s’ha saldat amb una rematada com ha pogut d’esquenes de Vero Boquete, que Marta Cubí ha tret sota pals. El llançament de cantonada s’ha executat defectuosament i Simón del Pino ha xiulat el final del partit - es veu que tenia molta presa – afegint únicament un minut de temps addicional.

CD Sant Gabriel: Erika; Olga Moreno, Eve Moreno, Alba Mena, Rocío Serrano; Eva Llamas, Cristina Baudet, Marta Villagrassa, Marta Cubí; Dori Apolo, i Cristina González.
Substitucions: Núria Guardia per Cristina González, m. 73; Julia per Eva Llamas, m. 80; Ester per Dori, m. 89.

RCD Espanyol: Mariajo; Kenti, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Sandra Vilanova; Meseguer, Sara Monforte; Willy, Alexia, Erika; i Vero.
Substitucions: Ane per Kenty i Mérida per Alexia, m. 46.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a Meseguer, m. 77, Monforte, m. 86. Àrbitre casolà que ha donat el gol local dubtós per la posició de la davantera local, i s’ha guardat alguna que altre cartolina per acabar mostrant-les només a les espanyolistes en la recta final del partit.

Gols: 1-0: Dori Apolo, m. 4; 1-1: Erika, m. 23.

Incidències: Primer encontre de la Segona Fase de la Superlliga Femenina de fútbol, disputat al camp Mpal. José Luis Ruiz Casado de Sant Adrià del Besós. Cel cobert tret del tram final del partit en el que el sol s’ha començat a mostrar. Temperatura fresca, però ambient calmat sense vent. Molt poc públic (un centenar) amb la presència de fidels seguidors espanyolistes que han anat a recolzar l’equip en aquest primer encontre de 2011.