GOLEJADA QUE COL·LOCA AL FEMENÍ,
LÍDER DE LA SUPERLLIGA (8-0)

RCD Espanyol Femení "A": 8 - CD Sant Gabriel: 0

Superioritat total de les espanyolistes

El RCD Espanyol Femení ha obtingut un triomf aclaparador davant el veí ciutadà, el Sant Gabriel, en el inici de la segona volta d’aquesta segona fase de la Superlliga Femenina. Els d’Oscar Aja s’han mostrat molt superiors i malgrat els esforços del conjunt col·legial per evitar sortir excessivament golejat de Sadrià, l’Espanyol ja s’ha anat als vestidors amb cinc gols d’avantatge en el marcador. Al final, els vuit gols donen bona mostra de la diferència entre ambdós conjunts. Res a comparar amb l’encontre del començament d’aquesta segona fase al Ruiz Casado.

L’Espanyol ha sortit molt fort i no s’ha deixat sorprendre. Ja als sis minuts Alexia anotava el primer; una gran jugada de Vero que desborda per la dreta, guanya línia de fons i la seva passada de la mort es rematada per la jugadora de la pedrera espanyolista, al fons de la porteria defensada per la ex espanyolista Erika.

Vero Boquete ha estat un autèntic malson per la defensa del “Sangra”, portant de bòlid a la cobertura del equip col·legial. La gallega ha estat protagonista d’una acció en la que entrant pel vèrtex esquerra de l’àrea, se li ha anticipat més llesta en l’acció Alba Mena impedint el remat de la espanyolista. Minuts després ha estat també protagonista quan un xut de la navarresa Erika Vázquez (la local) ha estat rebutjat per la meta visitant i el refús li ha caigut franc a Vero que ha rematat de cap per sobre el travesser en una gran oportunitat.

L’Espanyol posava setge a la porteria visitant i Vero ha pecat d’excés d’individualisme (s’ho pot permetre) quan es trobava Erika esperant un possible remat acabant la jugada amb un centre xut sense conseqüències. També en un remat de Willy per sobre el travesser les locals han portat perill.

El partit ha quedat definitivament trencat quan als vint-i-dos minuts de joc, Erika ha estat objecte de penal al entrar a l’àrea de càstig del conjunt col·legial. L’ha llençat Vero, enganyant a la meta visitant, per la seva esquerra i per ras.

La combinació Vero-Erika ha portat de corcoll la defensa visitant, i abans del tercer una rematada d’Erika ha rebotat en la cama d’una defensora evitant el gol. Però aquest no ha trigat gaire en arribar i sobre la mitja hora de joc, un contracop perfectament conduït per Vero Boquete ha comptat amb la navarresa Erika per finalitzar la jugada entrant a l’àrea i definint amb la solvència acreditada de la golejadora ex del Athletic i Lagunak.

Un quart gol obra de Vero en recollir una excel·lent passada de Sara Monforte en profunditat trencant la defensa en línia visitant, driblant la sortida de la meta visitant i marcant a plaer, comença a evidenciar que el Sant Gabriel malgrat els seus esforços acabarà sortit amplament golejat de Sadrià.

Erika Payarol salva el cinquè quan una altre incursió de Vero en atac acaba amb una centrada per l’esquerra i Ana Romero “Willy” remata replicant la meta del Sant Gabriel amb una molt bona intervenció desviant a còrner.
Però aquest es treu per la pròpia Vero, i al segon pal lliure de marca, com no, Marta Torrejón en el seu 21è aniversari, marca el primer dels seus dos gols. Ha tingut un dia feliç la central espanyolista en aquest aniversari.

En el segon temps, Oscar Aja ha realitzat varis canvis donant entrada a la meta Alba Montserrat, a Kenty (reapareixia després de la darrera lesió), i la central Lara Rabal. Posteriorment Sandra Vilanova (avui suplent) ha completat els canvis del equip perico. Per part visitant Marta Cubí que ha rebut un cop, ha sigut substituïda per altre ex perica, Carol Miranda que reapareixia després d’una llarga lesió produïda al mes d’agost al inici de la pretemporada.

L’Espanyol ha aixecat encara que sigui de manera inconscient el peu de l’accelerador o al menys això ha transmès el primer quart d’hora del segon període amb un partit totalment decidit, davant un Sant Gabriel que s’ha defensat també millor. Amb tot, les ocasions periques han acabat arribant més d’hora que tard, i primer un xut de Vero que ha tapat la meta visitant en el pal curt ha estat a punt de significar el sisè.

L’ocasió visitant, una falta llençada a càrrec de Cristina Baudet ha sortit fregant el pal dret a mig metre cobrint perfectament la portera Alba. Però ha estat un miratge. El Sant Gabriel encara encaixaria tres gols mes en el darrer quart d’hora del partit.

El sisè arribaria quan Vero engalta després d'una jugada individual, un xut a l’escaire a falta de catorze minuts per la fi del partit. Willy, que ha pogut fer el setè però la meta ha blocat el seu remat, ho ha aconseguit en el 82’, després d’una magnifica acció individual que s’ha marxat de les jugadores que li han sortit al pas. En el tram final, una ocasió per Sandra Vilanova que ha errat en l’u contra u davant la portera del Sant Gabriel, Marina Marimón en el segon temps, i un llançament de cantonada de Willy que ha estat a punt de ser pentinat per Ane en la boca de gol.

El darrer gol que ha tancat el compte golejador ha estat aconseguit per Marta Torrejón en rematar una bola centrada per l’esquerra marcant de cap. La darrera acció sobre el xiulet final del col·legiat una passada d’or de Vero que dins l’àrea no ha pogut controlar Willy davant la portera visitant.

Amb aquest resultat, l’equip d’Oscar Aja amb els mateixos punts que el Rayo Vallecano que ha vençut 5-0 a la Real Societat, encapçala la classificació per millor gol–average general. El proper rival, l’Athletic,és tercer en discòrdia, a un sol punt de catalanes i madrilenyes. Els demés conjunts sembla que perdren ja pistonada i s’allunyen del cap de la classificació.

RCD Espanyol: Mariajo; Ane, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Andrea Pereira; Meseguer, Monforte; Alexia, Willy, Erika; i Vero.
Substitucions: Alba Montserrat per Mariajo, Kenty per Andrea Pereira i Lara per Vanesa, m. 46; Sandra Vilanova per Alexia, m. 59.

CD Sant Gabriel: Erika Payarol; Rocío Serrano, Julia Jarque, Eva Llamas, Olga Moreno, Alba Mena, Gemma Ruano, Marta Cubí, Marta Vilagrasa, Cristina Baudet, i Dori Apolo.
Substitucions: Marina Marimón per Erika, Cristina Herruzo per Julia, i Carol per Marta Cubí, m 46; Alba García per Olga, m. 55.

Àrbitre: Francisco Pérez Bueno, del comitè territorial català, delegació del Maresme.

Gols: 1-0: Alexia, m.6; 2-0: Vero, -pen-, m.22; 3-0: Erika, m.30; 4-0: Vero, m.33; 5-0: Marta Torrejón, m.41; 6-0: Vero, m.76; 7-0: Willy, m.82; 8-0: Marta Torrejón, m.88.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Matinal assolellada amb temperatura gairebé primaveral. Vuitena jornada de la segona fase de la Superlliga Femenina. Curiosament, ha estat al descans quan s’ha guardat un minut de silenci i no abans del començament del matx.