dimecres, 2 de març del 2011

DERROTA DOLOROSA; IL·LUSIONS PER TERRA (1-2)

Setze minuts abans del gol balear, el marcador ja anticipava el desagradable resultat...

RCD Espanyol: 1 – RCD Mallorca: 2

Superats en un fluix segon temps.

Tot lo contrari del dissabte, l’Espanyol ha completat un segon temps per oblidar a l’Estadi de Cornellà-El Prat davant un Mallorca que ha estat molt superior, que ha cregut en el triomf i que no s’ha conformat amb un empat davant un Espanyol que s’ha ensorrat a mida que el partit ha anat avançant. El conjunt espanyolista ha estat incapaç de puntuar tot i avançar-se amb un bonic gol d’Àlvaro en el primer temps. El Mallorca des d’un bon principi (Kameni ha aturat un penal als vuit minuts de joc) s’ha mostrat com un rival de consideració davant un Espanyol que es digui el que es digui, continua mostrant-se massa feble en la faceta defensiva i no sempre Kameni pot evitar els gols...

Per que el partit després d’una primera acció de Sergio García ja no podia prendre pitjor camí quan Jordi Amat derriba dins l’àrea a Webo, i el col·legiat no dubta en assenyalar el punt fatídic, als vuit minuts. El llença Castro, i Kameni endevina el lloc on el llença i s’estira a la seva dreta rebutjant l’esfèrica. La següent jugada després que el Mallorca fallés el penal, l’Espanyol ha pogut marcar amb un remat de José Callejón a la base del pal esquer.

El Mallorca s’ha mostrat molt perillós durant tot l’encontre. Cada cop que arribava a les immediacions de l’àrea defensada per Kameni ha portat seriós perill. Però ha sigut l’Espanyol qui ha obert el marcador als dinou minuts de joc quan Álvaro ha rebut en profunditat de Callejón, s’ha girat i davant Aouate ha definit amb la mestria d’un autèntic veterà.

El gol ha donat ales als blanc-i-blaus que han tingut varies accions en les que han pogut anotar el segon com una bona combinació per la dreta de Chica amb Sergio, però Nunes ha tallat la centrada del espanyolista. Més clara encara ha sigut l’ocasió que ha tingut l’Espanyol a peus de Callejón, quan una centrada des de la dreta s’ha passejat per l’àrea i a l’altre cantó, totalment sol el de Motril, ha xutat a trencar però als núvols... Un potent xut també de Sergio García s’ha perdut molt desviat a l’esquerra de Aouate. Luis García també ha tingut el gol en les seves botes, però ha estavellat la seva rematada en els peus del porter després d’una bona jugada de Verdú i Sergio García.

El Mallorca ha dut perill a pilota aturada en un llançament que Kameni ha sortit davant se li ha escapat la pilota i aquesta sorprenentment ha acabat dins la seva porteria. El col·legiat ha invalidat sortosament pels interessos dels espanyolistes, l’acció encara no sabem què és el que ha xiulat. Els mallorquinistes, tampoc han protestat gaire la decisió arbitral.

Sergio García s’ha marxat d’un defensor però no ha pogut amb el segon i la seva centrada dificultada ha quedat curta. Una falta directa de Luis García s’ha marxat a la xarxa exterior de la porteria. La rèplica, un llançament de falta a càrrec del ex del futbol base espanyolista Sergio Tejera, que no arriba al remat per molt poc Webo i Kameni acaba rebutjant de punys. La darrera acció del primer temps, una passada en profunditat de Verdú per Sergio García, però arriba abans a la pilota dividida, el meta del conjunt balear. Era un bon primer temps, en el que el joc dels espanyolistes mantenia una solvència com per mantenir intactes totes les esperances.

Però no ha estat així; la segona part ha estat per oblidar. Des d’un bon primer moment el Mallorca s’ha fet l’amo i senyor de la parcel·la ampla (on s’ha notat l’absència de Javi Márquez que estigui millor o pitjor, és fonamental en aquest equip) i mica a mica han anat arraconant a un Espanyol que s’ha mostrat molt poc ofensivament i que ha acabat venint-se avall amb una facilitat preocupant.

La primera acció una jugada de Pereira que s’ha marxat per la dreta, i la seva centrada no ha sigut rematada per Webo d’autèntic miracle. En el primer servei de cantonada del segon temps executat per Tejera, Webo ha saltat més que els seus defensors i ha rematat de cap per sobre el travesser. Minuts després en altre còrner, altre cop s’imposen els homes de avantguarda mallorquinista sobre la cobertura espanyolista, incapaç de defensar amb sobrietat el joc aeri a pilota aturada.

Les accions més interessants en atac una pujada de Callejón desdoblant-se Chica, però la centrada del lateral dretà espanyolista s’ha marxat per darrera la porteria, i en altre jugada, Sergio García ho ha intentat amb un xut blocat per Aouate. I prou... l’Espanyol ha anat reculant i cada cop defensant més enrera, i el Mallorca a base de faltes (amb la col·laboració arbitral) i de còrners, ha anat ficant la por al cos a la parròquia espanyolista que ha vist com el quadre balear empatava als divuit minuts del segon temps després del llançament d’una falta des de banda dreta a càrrec de Tejera, en la que Webo anticipant-se un cop més entrant al primer pal, ha rematat de cap gairebé a plaer davant un venut Kameni que no ha pogut fer res.

Pochettino no ha mogut banqueta fins el gol visitant. Llavors ha donat entrada a un molt insegur i desafortunat Molina substituint Luis, i en el darrer quart d’hora, Dátolo (que segueix sense aportar res a l’equip) per Verdú, acabant de desmantellar lo poc que hi havia de creativitat ofensiva al mig del camp.

Álvaro buscant-se la vida pel seu compte, ha estat a punt de treure petroli en una internada per lateral de l’àrea, junt a la línia de fons, però la seva centrada per un pèl no ha pogut ser rematada per Sergio García que no hi ha arribat amb el seu salt. La darrera acció clara de gol d’un Espanyol que intentava sortir al contracop ha estat a càrrec de Callejón que ha centrat i Verdú d’esquenes no pot rematar sobre la frontal de la petita. Un minut després ha estat substituït.

Els darrers minuts han estat de domini visitant, i una pèrdua de pilota a càrrec de Chica, ha propiciat una clara opció de perill dels balears que s’ha saldat amb una passada d’Aki que ha sigut rematada per Webo, al pal de la porteria de Kameni.

I com que el Mallorca cada cop se’l veia més sencer i l’Espanyol pitjor, el gol s’intuïa que podia acabar venint. S’ha donat la circumstància anecdòtica que durant el segon temps per espai d’un parell de minuts, el marcador de l’estadi ha reflectit un 1-2 quan el resultat real era d’empat a un gol. Ha sigut una autèntica premonició maleïda, per que a falta de 7’ pels noranta, el Mallorca ha fet el gol del triomf després d’una doble rematada. Kameni ha salvat a boca de canó el pràcticament imparable primer remat d’Aki, però la fortuna s’ha aliat amb Nsue, qui ha afusellat al camerunès que no ha tingut opció en segona instància.

Derrota que talla de soca-rel la il·lusió després de la darrera golejada i que mostra que cal quelcom més que la pressió de la grada a Cornellà-El Prat, per guanyar els partits.

RCD Espanyol: Kameni (8), Chica (4), Jordi Amat (5), Galán (4), Javi López (4), Duscher (4), Verdú (6), Callejón (6), Luis García (4), Sergio García (5) i Álvaro (7).
Substitucions: Manu Molina (3) per Luis García, m. 65; Dátolo (2) per Verdú, m. 77; Rui Fonte (s.q.) per Duscher, m. 87.

RCD Mallorca: Aouate; Cendrós, Ramis, Nunes, Ayoze; Joâo, Tejera, Pereira, N’Sue; Castro i Webo.
Substitucions: Aki per Castro, m. 80; Pina per Tejera, m. 83; Rubén per Webó, m. 90.

Àrbitre: José Luis González González, del comitè territorial castellà – lleonès. Independentment de que hagi o no encertat en les jugades polèmiques (penal, que efectivament ho era, i l’acció que se li ha escapat l’esfèrica a Kameni fos o no falta, o off-side, i un posible penal a Sergio García en el segon període), la seva actuació ha estat desafortunada sobre tot en la senyalització de faltes, el repartiment desigual de les targetes a un i altre equip, que ha acabat indignant a la grada... Per part espanyolista han estat amonestats Jordi Amat, m. 7, Duscher, m. 38, Sergio García, m 55, Manu Molina, m 88 i Chica m. 90. Per part balear, Ayoze, m. 36, Cendros, m. 67 i Tejera, m. 72.

Gols: 1-0: Álvaro, m. 19; 1-1: Webo, m. 63; 1-2: Nsue, m. 83.

Incidències. Encontre corresponent a la 26ena jornada de lliga de Primera Divisió, disputat a l’Estadi del RCD Espanyol de Cornellà-El Prat. 20.134 espectadors.