dilluns, 14 de febrer del 2011

IMPOTÈNCIA DAVANT UN
MADRID AMB DEU HOMES (0-1)










RCD Espanyol: 0 – Real Madrid CF: 1


Oportunitat desaprofitada

El RCD Espanyol ha perdut el seu tercer encontre consecutiu davant un Real Madrid que ha jugat la pràctica totalitat del partit amb deu per expulsió al minut tres del meta Iker Casillas. Els de Pochettino han estat incapaços de remuntar el gol dels blancs estavellant-se a l’hora d’arribar a l’àrea rival on l’equip no ha tingut les idees clares i li ha mancat punch ofensiu. Per contra, el Madrid s’ha limitat a portar perill al contracop aprofitant les errades d’una molt jove cobertura espanyolista. El meta Kameni ha evitat en el tram final del partit, un resultat desfavorable de major consideració.

Podia haver sigut la jugada clau del partit. No ho ha estat. L’Espanyol no li ha sabut treure profit a que el Madrid es quedés amb deu als dos minut de joc. I això que el Madrid tampoc ha demostrat molt més que gent ràpida i perillosa davant, i destralers darrera als que se'ls hi ha permès tot el joc brut que han volgut. Una pilota llarga per que Callejón es marxi per velocitat del darrer home i Iker Casilla el fa caure fora de l’àrea. Mateu Lahoz no ho dubta i li mostra la cartolina vermella. La superioritat numèrica no s’ha vist reflectida ni en el camp (malgrat el domini ample del joc en moltes fases del partit) i menys en el resultat on l’Espanyol ha estat incapaç de perforar la porteria després defensada per Adán. La falta de l’expulsió s’ha executat per Luis, intervenint el debutant meta blanc rebutjant de punys l’esfèrica.

L’Espanyol ha pecat de massa precipitació en atac en bona part del primer temps, massa nervi i poca precisió en els metres finals. Just lo contrari del Madrid que malgrat jugar amb un home menys, cada cop que ha arribat a fet molt mal.

Si be l’Espanyol ho ha intentat amb un xut de Sergio García fàcil pel porter visitant i amb una centrada de Chica que de volea ha rematat Javi Márquez sortint a còrner l’esfèrica i amb un altre xut del propi Javi Márquez després d’un rebot a la sacada del còrner, el Madrid ha portat perill, amb un xut de Khedira que se les ha vist i desitjat Kameni per enviar a còrner en dues intervencions.

Una errada en el rebuig de Jordi Amat que li queda curt i regala l’esfèrica a Özil qui cedint per Cristiano i aquest passa en profunditat per la incorporació de Marcelo, qui de xut potent i col•locat supera a Kameni malgrat el poc angle que disposava. Tan sols un minut després del gol blanc, altre errada en la cobertura espanyolista ha propiciat que Kameni salvés el segon gol en una acció de Aldebayor.

El col•legiat malgrat el joc dur en moltes entrades (molt dura entrada a Javi Márquez en el 18’) no ha mostrat cartolines deixant-se notar l’absència d’alguna d’elles en més d’una ocasió; com la dura entrada a Chica per part de Marcelo de la que ni tan sols ha xiulat falta, o una entrada sobre Callejón per darrera a càrrec de Xavi Alonso en el 35’. Curiosa la interpretació que fa del reglament aquest col•legiat...

Kameni fins i tot ha protagonitzat un perillós contracop assistint amb una llarga passada amb la mà per Callejón que ha arribat a la zona de tres quarts, on el de Motril ha controlat amb el cap, però ha errat en la frontal la passada per Sergio. Una jugada d‘atac espanyolista (centre per Sergio García que és empentat per un defensor dins l’àrea), ha acabat amb un contracop blanc en el que s’ha hagut de jugar el tipus Kameni, primer sortint als peus del davanter blanc, i a fi de no pogué tocar amb la mà al límit de la línia lateral esquerra de la seva àrea de càstig, ha hagut de jugar amb el peu, refusant i allunyant la bola fora del camp.

El Madrid abans del descans ha pogut marcar el segon en un contracop en el que Aldebayor s’ha marxat tot sol i encarant Kameni, ha estavellat la bola al travesser després que toqués el meta espanyolista. El propi Kameni ha tornat a evitar el gol de Ronaldo en aquesta ocasió en l’afegit després d’una greu errada de Luis García que desatent a la jugada ha perdut per lentitud i confiança una bola que controlava propiciant la ràpida progressió del portuguès. Un cop més, Kameni ha estat sensacional fent oblidar les errades del darrer encontre a Almería.

No ha millorat en absolut l’Espanyol en el segon temps. Ben al contrari. Les ocasions més clares han estat pel Madrid, i ni la sortida de Dátolo (que segueix sense justificar la seva adquisició en propietat dels drets en l'operació Víctor Ruiz) ni Álvaro, ni en els darrers minuts Rui Fonte, han pogut aportar aquell “punch” que pocs jugadors en l’Espanyol aporten davant porta a excepció del lesionat Osvaldo. L’equip de Pochettino, ha jugat i controlat fins arribar a la zona de tres quarts. Allà ja no sabien com superar la línia de cobertura del Madrid que s’ha limitat a defensar-se i sortir a la contra, errant en les darreres passades i disposant de poques opcions de gol els davanters malgrat el domini espanyolista.

La millor i pràcticament única ocasió de perill en el segon temps dels locals ha estat una rematada de Callejón creuada que ha sortit a la dreta de la porteria després d’una bona combinació. Anteriorment un còrner servit per Dátolo també ha estat rematat per Callejón, blocant Adán.

Pochettino se l’ha jugat en els darrers minuts donant entrada al portuguès del filial Rui Fonte, i substituint Chica. La defensa s’ha acabat de desfer-se i el Madrid ha pogut sentenciar en dues jugades molt clares. La primera, quan tota sol Aldebayor remata una centrada de Cristiano Ronaldo, i el camerunès es llueix salvant providencial el gol en l’u contra u. L’altre, conseqüència d’una errada d’Amat que perd la posició i la pilota i es marxa de nou el davanter blanc i davant el meta espanyolista, remata un potent xut que treu el camerunès, evitant el gol dels madridistes.

L’Espanyol ho ha intentat amb molt poca convicció en una jugada al 86’ de Verdú, que ha buscat un xut amb intenció, però molt fluix, que no ha li ha creat excessius problemes al porter Adán per estirar-se i fer-se amb l’esfèrica. I així, amb un Madrid tancat i defensant la mínima però important avantatge, s’ha arribat a la fi del partit.

Amb aquesta derrota el somni de la Champions s’esvaeix definitivament, i ara l’equip haurà de pensar en la Europe League, aprofitant que també en aquesta jornada han perdut equips com l’Atlético de Madrid, o Sevilla, tot esperant l’encontre de demà del Athletic Club davant el Mallorca.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8), Chica (6), Jordi Amat (4), Galán (5), Javi López (5), Baena (5), Javi Márquez (7), Luis García (4), Callejón (6), Verdú (5), i Sergio García (5).
Substitucions: Dátolo (4) per Luis, m.53; Álvaro (s.q.) per Sergio García, m. 66; Rui Fonte (s.q.) per Chica, m. 79.

Real Madrid CF: Iker; Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo, Xavi Alonso, Khedira, Özil, Di Maria, Aldebayor, i Cristiano Ronaldo.
Substitucions: Adán per Di Maria, m. 3; Lass per Özil, m. 78; Sergio Ramos per Aldebayor, m. 87.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, de la territorial valenciana. Ha mostrat cartolines grogues a Xavi Alonso m. 19, Chica, m. 49, Amat, m. 51, Carvalho, m. 66. Ha expulsat amb vermella directa al meta madridista Casillas, al minut 2 per aturar en falta a Callejón quan era jugada manifesta de gol.

Gol: 0-1: Marcelo, m. 23.

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. 40.240 espectadors. Encontre corresponent a la jornada 23ena. de lliga de Primera Divisió.

2 comentaris:

Fernando J. Cansado ha dit...

Em sembla que si no va expulsar Xabi Alonso va ser per la vermella de Casillas...

Josep Maria ha dit...

Efectivament Fernando. Ja des del mateix moment en que expulsa a Casillas, ja penses que no s'atrevirà en absolut a expulsar a cap més jugador del Madrid i deixar-los amb nou. Pasa igual, que quan els porters perden i perden temps, i els hi ensenyen la cartolina groga després d'una i altre vegada... Al final, res canvia; continuen perdent temps per que pensen amb encert, que la segona groga pel mateix motiu mai s'atrevirà el col·legiat a mostrar-la.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M