dilluns, 11 d’abril del 2011

CAMPIONES !!!




EL FEMENÍ "B" CAMPIÓ DE LLIGA A NACIONAL, PER PRIMER COP A LA HISTÒRIA.


RCD Espanyol Femení “B”: 1 – FC Levante Las Planas: 1

En el darrer instant, Débora i el filial femení, fan història.

Necessitava l’equip de Carlos Gómez un empat davant el Levante Las Planas. No un punt en els dos encontres, sinó un punt ahir, ja que en cas de derrota, en el darrer partit a la Hans Gamper hagués sigut necessari el triomf (al tenir el gol-average en contra amb el Levante Las Planas).

L’equip perico avantatjava al Girona i al Levante en cinc punts mancant aquestes dues jornades, i el fet de tenir el gol-average favorable les espanyolistes davant el Girona (0-3 a Girona, 1-2 favorable a les gironines a Sadrià) fan que amb aquest empat d’ahir, sigui ja matemàticament campió el conjunt de Carlos Gómez per primer cop a la seva història. Avís també per a navegants... Dels que hi ha en el Consell d’Administració, per que sàpiguen també que no només hi ha un primer equip femení líder, sinó una tasca de pedrera que està oferint uns resultats certament importants com a base de futur.  

El seu rival, el Levante Las Planas l’havia guanyat a l’anada 3-1. Era un difícil adversari que lluitava per fer-se o amb el títol o en el seu defecte per la segona plaça amb lluita amb les gironines, que li permetés disputar la fase d’ascens a la Superlliga Femenina. Amb jugadores de tanta experiència a la màxima competició com la porter Cristina Molina, o les jugadores Mireia Chico o Judith Acedo, totes amb llarg recorregut al Barcelona.  Per tant, res de partit fàcil a priori...

L’equip perico tornava a la competició després del parèntesi de descans de la passada setmana amb la recuperació justeta de jugadores com Brenda Pérez o Silvia Vilà, però amb les importants baixes d’Alba Pomares o Núria Mendoza convocades a la selecció espanyola sub-17.

Des d’un bon moment el Levante va mostrar-se com a molt perillós i a mida que va anar passant l’encontre tret d’un primer quart d’hora amb certa igualtat, va anar tancant el quadre de Sant Joan al conjunt perico, que certament ho va passar-ho bastant malament, cal dir-ho.   

Sónia, ja va tenir una gran ocasió després d’un retall, però el seu xut creuat va sortir fora a l’esquerra de Berta Noguera. Una pilota passada tampoc va pogué ser rematada en condicions per Judith davant l’oposició d’una defensora espanyolista acabant l’esfèrica sortint molt desviada, molt alta.   La rèplica perica va ser a càrrec de la golejadora Débora, però Cristina Molina va reaccionar demostrant que no ha perdut gens ni mica els reflexes i va rebutjar a còrner.

El Levante Las Planas anava fent-se amb el control del partit, i va disposar d’una gran ocasió amb una centrada xut que Berta llençant-se a terra i anticipant-se va rebutjar tot i sofrir un cop quan l’esfèrica va quedar solta,   necessitant-se aturar-se el partit durant uns instants.  

Sara, la central espanyolista veu la primera de les dues targetes al tallar en falta un ràpid i perillós contracop a uns metres de la frontal. La falta es llença sense conseqüències fora, a la dreta de Berta.
Però tant va el canti a la font, que es trenca. I així al minut 25’, una pilota centrada per la dreta es rematada de cap per Sónia batent a Berta Noguera per la seva esquerra. El Levante cobrava avantatge en el marcador i les coses no pintaven gens be pel conjunt blanc-i-blau, molt jove i sense la experiència del seu rival. Débora xuta a un metre del pal esquer, fora. 

En els darrers minuts del primer temps, el col•legiat es va convertir en protagonista involuntari després de varies accions que van deixar ambdós conjunts amb deu jugadores. En primer lloc, la visitant Tánia, que no sabem que li diria al col•legiat, però va acabar veient la cartolina vermella.

L’Espanyol no va aprofitar la superioritat numèrica en la curta estona que la va gaudir, i tan sols vam comptabilitzar un xut de Brenda per sobre el travesser com a jugada d’atac, mentre que de nou Sónia disposa d’una gran ocasió amb rematada que es passeja per l’àrea petita sense que Afra pugui rematar al segon pal.

Al minut 38, es restableix la igualtat en quant a jugadores per equip, ja que Sara García veu la segona groga i l’Espanyol també es queda amb deu jugadores afrontant un segon temps difícil, però amb la il•lusió que tan sols perdia per un gol i amb un empat s’alçava amb el títol. Les darreres accions, un lliure directe lliscant el travesser de la porta de Berta, i una acció de Mónica Orteu que fa un bon control, però el seu xut molt innocent s’acaba perdent a les mans de Cristina ben situada.

El segon període es va iniciar amb un desplaçament de Brenda per que al segon pal Laura Carriba rematés de primera la centrada passada, però Cristina va tapar bé l’angle curt i va rebutjar. Les espanyolistes veient que amb un empat s'alçaven amb el títol, es van bolcar a la porteria de les de Sant Joan Despí.

Van tenir innombrables ocasions:  Linda Victoria Pérez, Marta Yañez i Monica Orteu van xutar fóra. Brenda Pérez i Laura Carriba  ho va provar amb trets ajustats al pal que van fer lluir-se a la porter Cristina Molina, que va haver llançar-se al terra per evitar-ne el gol. Nacha Garrote, Elisabet Sivera que regatejar a dos contràries i Débora García van  xutar a les mans de la portera llevantinista. El F.C. Llevant Les Planes va tenir dues ocasions clares que la portera Berta Noguera va saber solucionar amb una aturada i l'altra amb una sortida que la davantera contrària xuta fóra amb la porteria buida. Laura Barrau va xutar fregant el pal.

En el minut 90, Laura Carriba sola davant de Cristina Molina va xutar fort i la pilota va sortir fora per la part dreta dels 3 pals. Quan passaven tres minuts d'afegit gran jugada dins l'àrea, Elisabet Sivera que des del centre li passa la pilota a Débora García que xuta bé, col•locat pel pal esquerre de Cristina Molina,  que no pot fer res i només hi va haver temps per a un contraatac del FC Llevant les Planes que va ser solucionat  per la defensa del RCD Espanyol.

Va xiular el àrbitre el final i les jugadores del RCD Espanyol van anar a celebrar aquesta gran gesta al centre del camp, la festa va continuar en els vestidors i després fora amb els familiars i els aficionats presents.

El F.C. Llevant Les Planes i el Girona es disputaran la 2na.  plaça que dóna lloc a la promoció per pujar a la Superlliga en l'última jornada. La promoció d'ascens la té el Girona en la mà, que sumant un punt a casa davant La Penya Blanc-i-Blava La Roca, cuer a la classificació, en  té prou. El Levante Las Planas, l’altre cara de la moneda, desencisat i enfonsat anímicament pel gol espanyolista en el darrer instant, rebrà en el Mpal. Les Planes al Sporting Ciutat At. Palma. 
 

Crònica de Jose Carrera i Josep Maria.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol Fem. “B”:  Berta, Silvia Vila, Carla Cotado, Nacha, Sara, Marta Yañez, Brenda, Débora, Laura Carriba, Mónica Orteu, i Linda Pérez.
Suplents: Eli Sivera, Natàlia Pinto (p.s.), Ana Pascual, Georgina, i Laura Barrau. 

F.C. Levante Las Planas: Cristina; Tania, Anna, Patry, Jess; Afra,  Mireia Chico, Mayo; Sonia, Judith, i Evita.
Substitucions: Núria Fernández per Afra, m. 54; Cristina per Sónia, m. 75; Núria Navarro per Judith, m. 82; Alena per Evita, m. 92.  

Àrbitre: Jordi Molina Fernández, de la delegació de Sabadell. Bona actuació. Va mostrar cartolines en el primer temps a Patri, m. 13, a Sara, m. 21 i 38,  i en el segon període entre altres a Silvia, m. 48. Va expulsar  a la visitant Tánia, m. 32.    

Gols: 0-1: Sonia, m. 26;  1-1: Débora, m. 93

Incidències: Encontre corresponent a la penúltima jornada de lliga (25ena.) del grup tercer de Primera Nacional Femenina, disputat en un matí assolellat i calorós en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià davant poc públic. 


CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA




.PRIMERA NACIONAL Grup 3er. PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL "B"
622520237818
2
GIRONA F.C.
592519247224
3
F.C.  LEVANTE LAS PLANAS
572518346124
4
SPORTING At. CIUTAT PALMA
442513575836
5
U.E. VIC
412512585448
6
F.C.  BARCELONA "B"
402511775437
7
C.E. EUROPA
3525105104756
8
U. E.  LLEIDA
34259794745
9
CERDANYOLA DEL VALLÈS FC
302593134356
10
U.E.  SANT ANDREU
292592144856
11
C.D. SANT GABRIEL "B" 
232565142850
12
A.D. CORNELLÀ DEL TERRI
192547143673
13
C. At. JESÚS
142535172969
14
P. BLANC BLAVA LA ROCA
82522212588



 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M