dilluns, 11 d’abril del 2011

EL FEMENÍ GUANYA A LA GAMPER
I ES COL·LOCA LÍDER (1-2)

(Camp 9è Ciutat Esportiva Gamper, Sant Joan Despí: Josep Maria)










F.C. Barcelona: 1 – RCD Espanyol Femení “A”: 2

Líders!!!

El Femení “A” ha guanyat a la Ciutat Esportiva Hans Gamper 1-2 remuntant el gol inicial aconseguit al primer minut per la ex jugadora del conjunt espanyolista, Marta Corredera. Amb aquest triomf i després que el Rayo Vallecano hagi derrotat al líder, l’Athletic Club per 4-2 després de remuntar un desfavorable 1-2,  l’Espanyol és a una jornada d’acabar com a campió de la lliga regular i per tant disputar l’encontre final de l’eliminatòria que es jugui el títol de la Superlliga, a casa. Davant el Prainsa Zaragoza haurà de confirmar aquest extrem, ja que l’equip d’Oscar Aja avantatge en un punt a les basques i en dos a les madrilenyes que en cas de triomf basc i sempre que l’Espanyol no perdi, poden quedar fora d’aquesta eliminatòria.

En quant a l’encontre d’avui, l’equip d’Aja no ha començat gens bé. L’equip perico recolzat per una ampla representació espanyolista en la grada, ha encaixat un ràpid gol als pocs segons de centrar de mig camp. Marta Corredera amb velocitat aprofitant la badada defensiva ha elevat l’esfèrica lo suficient per que tot i que Mariajo hagi tocat la pilota, aquesta acabés allotjant-se dins la seva porteria.

Saltava la sorpresa i es produïa  el pitjor escenari davant un equip com és el de Xavi Llorenç, acostumat a jugar a la contra i fent-se fortes des de darrera basant el seu joc primordialment amb una defensa inexpugnable i no deixant espais al rival.

La primera ocasió espanyolista, una rematada bombejada d’Erika, a un pam del pal esquer. Un llançament de falta a càrrec de Monforte, molt passat, és rematat per Ane de cap,  blocant Laura Ráfols. Monforte tindria una doble rematada al costat del pal esquer, però amb molt poc angle i Ráfols cobria bé l’angle curt.

L’Espanyol manava sobre el terreny de joc malgrat el resultat desfavorable, i tot i que li costava molt generar situacions clares de gol, el seu major domini acabaria per donar fruits, tard o d’hora.  Vero Boquete va tenir la seva oportunitat després de retalla en la frontal a la darrera jugadora i deixar anar un xut sec que Ráfols amb moltes dificultats rebutja com pot sense que cap companya de la gallega arribi a rematar en segona instància.

El conjunt barcelonista al marge del gol no va comptar amb cap clara ocasió de gol, i només en una acció en la que el bot de l’esfèrica va provocar una indecisió en Mariajo en un llançament de falta executada gairebé des de mig camp.

Quan semblava que el mínim resultat favorable a les locals seria el que s’imposaria al final del primer temps, el col•legiat assenyala penal en una acció sobre Vero dins l’àrea. La pròpia jugadora gallega el transforma llençant per la dreta de Ráfols.

Amb quaranta-cinc minuts per davant l’Espanyol va anar a pel triomf per assolir el liderat en cas que el Rayo li donés la volta al seu partit davant un Athletic Club que vencia 1-2 a Vallecas.
Una combinació entre Willy i Vero, arribant l’andalusa  fins línia de fons, serveix una esfèrica per que Vero de cap remati desviat a l’esquerra.  Aja dona entrada a Alexia per Lara en un canvi tàctic més ofensiu.  El Barcelona ho intentaria mitjançant l’asturiana Montse Tomé però el seu llançament es marxaria per sobre el travesser de la meta defensada per María José Pons.

Els minuts passaven, els tècnics esgotaven part de les seves substitucions, i l’Espanyol semblava que no li anava malament l’empat (no podia ser primer però si assegurava dependre de si mateix per ser segon).  Però en aquestes, que a falta de cinc minuts pels noranta, Ana Romero “Willy” col•loca una pilota d’or en profunditat per Vero. La gallega fa un precís control, i superant l’oposició per agilitat de la darrera defensora i encarant a Ráfols, li creua la bola rasa, lluny del seu abast.

Encara va pogué ampliar l’avantatge l’Espanyol en una falta que va fer repetir el seu llançament el col•legiat (després de mostrar-li la cartolina a Meseguer), i aquest cop Alexia Putelles, envia una enverinada esfèrica  a l’escaire fent emprar-se a fons a la meta barcelonista que salva el tercer gol amb una fenomenal intervenció quan ja passava un minut dels noranta en ple temps d’afegit.

Al final, alegria de les espanyolistes que han anat a saludar al públic que en tot moment les ha donat el seu recolzament malgrat les extremes circumstàncies meteorològiques que s’han hagut de sofrir durant tot el partit. L’Athletic ha caigut a Vallecas per 4-2, i l’Espanyol ha acabat la jornada com a líder de la Superlliga.      


Fitxa Tècnica:

FC Barcelona: Laura Rafols, Marta Unzue, Melisa Nicolau, Ani Escribano, Laura Gómez, Montse Tomé, Elba Unzúe, Noemi, Marta Corredera, Olga  i Melani Serrano.
Substitucions: Carol Férez per Elba, m. 67; Marta Lilo per Olga, m. 80; Leila per Corredera, m. 82.   

RCD Espanyol: Mariajo; Ane, Marta Torrejón, Lara, Andrea Pereira; Meseguer, Sara Monforte, Vanesa Gimbert; Willy, Erika; i Vero.
Substitucions: Alexia per Lara, m. 62; Sonia Matías per Andrea Pereira, m. 70;  Sandra Vilanova i Kenty per Ane i Willy, m. 86.

Àrbitre: Abraham Martínez Saez, de la delegación de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a Marta, m. 16, Lara, m. 35, Corredera, m. 63, Monforte, m. 81, Meseguer, m. 89.

Gols: 1-0. Marta Corredera, m. 1; 1-1: Vero (pen.), m. 41; 1-2: Vero, m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la 13ena jornada de lliga de la segona fase de la Superlliga Femenina disputat en el camp 9è de la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. Abundant presència de públic espanyolista en la grada, i entre el públic, l’ex conseller del femení, Josep Ramió. Temps assolellat amb temperatura extremadament calorosa, de clar caire estiuenques. Ambdues formacions van sortir al camp amb una pancarta de promoció del “Dia Mundial de l’Activitat Física”.    


CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA.



. GRUP "A"  SEGONA FASE PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
29139224013
2
ATHLETIC CLUB
28139133214
3
RAYO VALLECANO
27138323820
4
ATLÉTICO DE MADRID FÉM.
17135261721
5
F.C. BARCELONA
16134451213
6
PRAINSA. TRANSP. ALCAINE
11133281929
7
REAL SOCIEDAD
913238726
8
C.D. SANT GABRIEL
9132381746




1 comentari:

Anònim ha dit...

La Superlliga més emocionant que mai
Segueixen els tres equips implicats, amb possibilitat de quedar entre els dos primers, per jugar la final de la Superlliga.

La classificació queda de la següent manera: El RCD Espanyol és el líder amb 29 punts, el Atl. Bilbao és segon amb 28 i el Rayo Vallecano tercer amb 27.

FC Barcelona 1 RCD Espanyol 2
Marta Corredera ex-jugadora periquita va obrir el marcador per a les blaugranes en el primer minut, les blanc i blaves van remuntar aconseguint la victòria, amb dos gols de Verónica Boquete l'empat transformat des del punt de penalt.
Rayo Vallecano 4 Athletic de Bilbao 2
Les rayistes van guanyar l'Athletic de Bilbao a Vallecas després de remuntar fins a dues vegades un resultat advers. Tzibi i Murua van avançar a les blanquivermelles a la primera meitat, mentre que Sonia, Jenny de penal, Ale i Jade van deixar els tres punts a casa.

Basques i catalanes depenen de si mateix en la jornada definitiva.Las madrilenyes hauran d'esperar a que falli alguna de les dues.
L'última jornada es jugarà el 2011.04.17 i tindrà les properes trobades decisives:
Les espanyolistes tenen tot a favor per acabar primeres disputaran a Sadrià contra el Prainsa Saragossa, amb un empat ja estarien a la final.
Athletic Club Bilbao-FC Barcelona: Si guanyen les lleones també la disputaran.
At. Madrid Fèmines-Rayo Vallecano: A les franjivermelles només li val el triomf.
En definitiva, la Superlliga femenina ens farà gaudir d'una jornada apassionant que decidirà qui juguen la final de la Superlliga, que es classifiquen per a la final de la copa de la reina i que equips baixen de categoria, que seran set. Jose Carrera.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M