EMPAT INSUFICIENT A ALACANT:
L'EQUIP FORA DE POSICIONS EUROPEES

Hércules C.F.: 0 – RCD Espanyol: 0

Segon empat de la temporada.

El RCD Espanyol ha empatat a zero en el seu encontre disputat al José Rico Pérez d’Alacant davant un necessitat Hércules; aquest és el segon empat (i també a domicili) que obté l’equip de  Pochettino aquesta temporada després del que es va aconseguir a la primera volta als camps del Sardinero.

Aquest punt és mostra totalment insuficient per pogué continuar en zona europea a la classificació, ja que després de moltíssimes jornades entre els set primers, el conjunt espanyolista surt de les posicions que donen dret a disputar competició europea la propera temporada.

El punt es podria donar per bo si no fos per que acumula una jornada més sense guanyar i sense marcar i segueix a nivell de resultats incidint en aquesta nefasta segona volta que l’equip espanyolista (un cop salvat) ens està oferint. Bé es veritat, que avui a diferència de darrers encontres –sobre tot a domicili –, l’equip s’ha mostrat molt més solvent defensivament i inclòs en diferents fases del partit ha dut la iniciativa del joc intentant construir. Al final, quan a alguns jugadors se’ls hi acaba la benzina, i el rival pressiona asfixiantment, venen els problemes, tot i que avui replegant-se amb ordre no ha donat aquelles imatges d’equip trencat, desconjuntat i a la deriva que hem hagut de presenciar no fa pas masses jornades...

Després d’uns minuts inicial de major domini local, l’Espanyol ha tornat a recuperar aquell domini del joc que va exhibir en molts encontres, tocant una i altre vegada, potser sense la profunditat degut a les circumstàncies que travessa l’equip tant anímicament com físicament, però superant clarament el nivell de passats encontres. Així als catorze minuts de joc, ha gaudit d’una ocasió molt clara en la que la centrada de Luis García per la dreta no ha arribat per molt poc tan Ivan Alonso (avui sorprenentment titular) com Osvaldo, ni cap defensor.

La millor ocasió del primer temps (25’), ha estat una centrada des de la dreta a càrrec de Galán que ha estat rematat dins l’àrea d’esperó per Osvaldo amb un molt bon detall tècnic, però que no ha tingut el premi desitjat al rebutjar Calatayud evitant el gol espanyolista.

La rèplica local, un contracop ràpid que ha acabat amb una rematada de Portillo que ha obligat a Kameni a aturar en una doble intervenció que ha donat un fort ensurt per la trajectòria que duia l’esfèrica després de ficar en primera instància la mà providéncial el camerunès.  En aquesta fase del partit, el Hércules intensificava el seu domini i l’Espanyol començava a evidenciar una certa inseguretat com quan una jugada de Portillo ha acabat amb un xut de Drenthe desviada a còrner quan semblava tenir-ho tot a favor davant Kameni.

Els darrers minuts del primer temps son de domini herculà i l’Espanyol pateix per seguir mantenint la integritat de la porteria perica, sobre tot en una acció en la que una passada aixecant la pilota per sobre de la línia defensiva –trencant Galán el fora de joc- acaba amb un xut creuat fora a la dreta de Kameni.

La darrera acció del primer temps acaba amb Drenthe per terra després que l’holandès busqués clarament el penal en acció individual entrant per la lateral de l’àrea i com no, Galán, caigués en el parany entrant amb contundència però a l’hora amb màxim i imprudent risc. Amb un peu toca l’esfèrica, però amb l’altre...   El col•legiat no ha assenyalat res tot i que ho podia haver fet.

En el segon temps, l’àrbitre a instàncies del seu jutge auxiliar ha perjudicat clarament a l’Espanyol en anul•lar per situació anti-reglamentària segons el seu criteri, un bonic gol del italo-argentí Osvaldo després d’una passada en profunditat de Verdú. La situació del davanter perico era perfectament legal i l’error arbitral en aquest cas ha perjudicat al club espanyolista en aquesta decisió.

L’Hércules ha posat la por al cos quan al minut 66’ de joc, una centrada de Drenthe (tot un incordi pels defensors espanyolistes) ha sigut rematat de cap per Valdez al travesser de la porteria de Kameni.

Pochettino en el 68 ha estimat considerar que a Verdú ja se li havia acabat la benzina i ha donat entrada a l’ex jugador del Badalona Isaías en la medul•lar. Per contra, el conjunt alacantí ha donat entrada a Trezeguet en un intent per aportar més puntx ofensiu ja que l’empat encara li servia menys que als espanyolistes. A partir d’aquests moments, l’Hércules s’ha fet l’amo i senyor del partit davant un Espanyol que amb el punt ja s’ha conformat i s’ha dedicat més a defendre’l que a atacar per aconseguir-ne tres.

En el darrer tram de partit l’Espanyol només inquietaria la porteria defensada per Calatayud en una rematada d’ Osvaldo massa creuada que tampoc ningú pot acabar de rematxar ja que ningú ha pujat seguint la jugada, o en una centrada molt tancada de Galán (molt millor de lateral que no de central) que ha blocat el porter del conjunt alacantí.

L’Espanyol ha hagut de defensar-se i inclòs tancar-se en el seu propi camp en els darrers minuts del partit davant l’empenta final del conjunt blanc-i-blau d’Alacant, no passant també es veritat, masses angunies i poden arribar a la fi del partit amb el punt al sarró. Pochettino ha tret abans a Rui Fonte (86’) que a Álvaro Vázquez que tan sols li ha donat uns pocs segons passats els dos minuts i mig de l’afegit...

Davant l’Atlético de Madrid, l’Espanyol haurà de donar l’autèntica mida de les seves possibilitats: O tornar pels seus propis furs a les zones d’honor de la classificació o en cas de derrota, dir adéu pràcticament a Europa,  quedant en mera anècdota els darrers encontres. Quelcom que sembla passar massa sovint en el nostre club.

CF Hércules: Calatayud; Peña, Juanra, Abraham Paz, David Cortés; Abel Aguilar, Tiago Gomes, Kiko; Drenthe, Portillo i Valdez.
Substitucions: Trezeguet per Portillo, m. 71; Sendoa per Kiko F., m. 81.

RCD Espanyol: Kameni (8); Galán (6), Jordi Amat (7), Raul Rodríguez (7), Chica (6); Javi López (6), Verdú (7), Callejón (6), Luis García (4), Ivan Alonso (5), i Osvaldo (7).
Substitucions: Isaías (4) per Verdú, m. 68; Rui Fonte (s.q) per Luis García, m. 86; Álvaro (s.q.) per Callejón, m. 93.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè territorial gallec. Ha mostrat cartolines grogues a Raul, m. 24, David Cortés, m. 35, Abel Aguilar, m. 41; Drenthe, m. 73, Isaías, m. 88.

Incidències: Estadi José Rico Pérez d’Alacant. Partit corresponent  a la jornada 31ena. del campionat de lliga de 1a. Divisió. Debut del jugador del filial, Isaías.