DESENCERT CARA A PORTA,
D'UN ALEVÍ "B" QUE VA MERÈIXER MILLOR SORT

RCD Espanyol Aleví “B”: 1 – U.D. Cornellà “B”: 3

Res a fer davant la “condició física” de Steve.

El RCD Espanyol Aleví “B” es va estavellar davant l’autèntica dificultat que va significar l’alçada i condició física del davanter centre del Cornellà “B” Steve Pemboura, que va anotar els tres gols pràcticament sense despentinar-se ni un mil•límetre i amb molt poc esforç va guanyar el solet el partit. No faré demagògia del assumpte ni culparé en absolut al Cornellà. Tan sols esmentar la meva reprovació tant en aquest cas com en els nostres casos (que els ha hagut amplament). L’única responsable és la FCF per no saber o voler evitar aquestes situacions, de las que tots els clubs se n’aprofiten sense que de futur aportin res més que resultats en categories alevins o infantils en el curt termini.  Res més a dir-ne i per tant el Cornellà va ser guanyador del partit amb tota legitimitat.

Als cinc minuts el davanter centre del Cornellà de potent xut creuat va afusellar Oliver i va posar el seu equip amb avantatge en el marcador. L’Espanyol va replicar amb un xut per sobre el travesser, tot i que l’ocasió més clara dels visitants va ser un llançament directe de falta que es va estavellar al travesser.

En el segon període, Oliver va guanyar un u contra u al golejador verd-i-blanc en l’única ocasió que va tenir el Cornellà abans del segon gol. Aquest va arribar avançat el segon quart quan altre cop Steve amb xut creuat supera al porter espanyolista i posa el 0-2 en el marcador.

Anteriorment, Ángel havia disposat de dues opcions per empatar l’encontre (una rematada que va acabar a còrner i un xut a l’exterior de la xarxa) però dissabte no era el dia dels davanters espanyolistes i el desencert cara a porta dels espanyolistes va estar a l’ordre del dia a Sadrià.    Dani, també va tenir el gol, primer amb un xut creuat que va sortir fora, i després la més clara en altre acció que va merèixer millor sort sortint a un pam del pal. La darrera acció de perill va ser a càrrec de Steve Pemboure que es va marxar com va voler de dos rivals, però en darrer moment Jordi salva el gol evitant que el remat acabés dins.

En el tercer quart, el tècnic visitant va deixar “reposar” a la seva referència en atac, i va haver-hi de nou partit tot i que l’Espanyol estava dos gols avall en el marcador.
El conjunt de David Fernández va fer un gran tercer i quart període, jugant molt bé i arribant contínuament a l’àrea del Cornellà, però uns cops per desencert propi i en altres per la extraordinària actuació del porter verd-i-blanc, el gol espanyolista no arribava.

Josep per exemple va driblar fins i tot al porter, però no va tenir prou angle per culminar la jugada amb èxit. Una pujada de Sergi Boira amb centrada que Marc tot sol en el segon pal, envia als núvols la seva rematada.  Una mitja volta i rematada de Marc tampoc va pogué superar al porter del Cornellà que es va lluir amb una bona intervenció. La darrera acció del tercer quart, una pilota en profunditat de Jordi per Toni, però s’anticipa llençant-se a terra el porter i es fa amb la pilota dividida.

En el darrer quart, l’Espanyol ho va continuar intentant. Una rematada de cap de Dani va ser aturada pel meta visitant. Una pujada fins línia de fons de Dani amb centrada passada, no arriba per ben poc Ángel en la boca de gol. Les ocasions s’anaven succeint però l’equip espanyolista no trobava l’encert de superar al porter del Cornellà.

Una de les més clares, una centrada de Josep i tot sol Ángel en la boca de gol, remata al cos del porter sense que Bruno tampoc pogués fer-se amb l’esfèrica i rematar. Tampoc va estar més encertat Ángel quan Dani li va col•locar una esfèrica d’or, i a boca de canó, erra una ocasió més que clara.  En altre ocasió, va ser el meta visitant qui va evitar el gol espanyolista, com també en un xut de Joan Altimira. El propi Altimira ho va intentar més tard amb un llunyà llançament però el porter del Cornellà va rebutjar.

Per fi, a falta de dos minuts per la fi del partit, una falta directa llençada per Dani, rebutja el meta del Cornellà que no pot blocar, i Miguel envia al fons de la porteria. Llavors se li encenen les llums d’alarma al Cornellà i amb Steve altre cop al terreny de joc, es produeix la darrera jugada en la que “atropella” al darrer defensor espanyolista (més per la pròpia diferència d’envergadura que per intenció de fer-li falta), tots els jugadors es paren inclòs el propi davanter, però el col•legiat no estima punibilitat en l’acció, i el davanter centre del Cornellà es marxa tot sol i afusella com vol al meta Juanma fent el seu particular hat trick.  No hi havia temps per més. Resultat  totalment injust futbolísticament parlant per que per joc i ocasions, l’Espanyol havia merescut al menys com a mínim, l’empat, però en el futbol son els gols el que compten i el rival en aquesta ocasió en va fer tres...

RCD Espanyol: Oliver, Bruno, Sergi, Jordi, Marc, Miguel i Toni.
En el segon quart: Oliver, Jordi, Aleix, Altimira, Ángel, Josep i Dani.
En el tercer quart: Juanma, Sergi, Altimira, Joan, Marc, Josep, i Toni.
En el quart període: Juanma, Bruno, Altimira, Joan, Josep, Ángel, i Dani. Durant el darrer quart, Miguel per Josep.

Gols: 0-1: Steve, m.5; 0-2: Steve, m. 25; 1-2: Miguel, m. 58; 1-3: Steve, m.60.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Encontre corresponent a la jornada 26ena. del campionat de lliga del grup primer d’Aleví Primera Divisió. Força calor, temps assolellat més d’estiu que de primavera.

CLASSIFICACIÓ ALEVÍ PRIMERA DIVISIÓ, Grup 1er.