dilluns, 20 de juny del 2011

A LA GRAN FINAL !!!. EL JUVENIL EMPATA (1-1),
I JUGARÀ LA SEVA CINQUENA FINAL DE COPA






















RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – Rayo Vallecano: 1

El Juvenil esperarà tenir millor sort que les noies.

El RCD Espanyol es va classificar dissabte per la gran final de la Copa de SM el Rei de Juvenils en empatar a un gol davant el Rayo Vallecano en la Ciutat Esportiva de Sadrià i fer valer el 0-3 del partit d’anada a Vallecas. Serà la cinquena final de Copa del Rei de juvenils que el club espanyolista disputi al llarg de la seva història. I naturalment per no perdre la costum d’aquestes darreres setmanes, serà davant el FC Barcelona.

Sorprèn el Rayo...
En quant al partit de tornada en si, cal dir que el Rayo Vallecano va sorprendre als espanyolistes amb un fort inici en el que ja en el primer minut, els madrilenys van batre a Edgar Badía i es van avançar en el marcador. Va ser el dorsal 10 Dani, un autèntic incordi i un malson per la cobertura perica en aquests primers minuts; el jugador del Rayo va controlar entre mig dels centrals un desplaçament des de la dreta de l’atac rayista, i va enviar l’esfèrica a la dreta del meta perico amb una bona culminació.

Posteriorment en altre contracop el mateix jugador rayista va buscar l’escaire dreta amb un perillós xut que es va marxar fora, encenent les llums d’alarma davant un hipotètic segon gol madrileny. Per que el Rayo va tornar a gaudir d’altre bona ocasió que Edgar Badía va desbaratar amb una bona aturada. Va ser el final del Rayo. A partir d’aquest moment l’Espanyol va dir-ne prou, i l’intent rayista de donar la sorpresa es va acabar.

L’Espanyol va agafar les brides del partit i va començar a sobreposar-se al gol encaixat i va arribar per primer cop amb perill després d’una bona jugada de Thievi que penetra per l’esquerra, centra i remata Gabi de primera en la frontal de la petita, però fora a l’esquerra. Era el primer avís dels espanyolistes.

En altre contracop, Thievy supera als darrers defenses madrilenys, però el darrer es refà i es llença als peus del davanter espanyolista i tapa el remat. Tan sols s’havien jugat set minuts de joc i havia succeït totes aquestes situacions de perill.

L’Espanyol va disposar de moltes ocasions per empatar abans del descans: Un xut de Gabi al minut 12’ que blocar Bielsa, una centrada per l’esquerra de Clerc passada que no arriba per molt poc de cap Pirulo (m.25’), un gran xut del propi Pirulo que refusa a còrner el meta madrileny (m.28’) o una centrada de Clerc molt tancada que bloca porter davant la presència amenaçadora de Thievy (36’).

La millor ocasió del quadre espanyolista va ser al 40’ quan una passada en profunditat de Gabi per Thievy, va fer que es marxés el davanter francès tot sol cap a porta arrencant en posició correcta, driblés al porter Bielsa i al perdre angle no pogués xutar acabant fent una molt bona passada enrera per Pirulo que des de la frontal tal com li ve, engalta un xut potent que s’estavella al travesser.

Un minut després, Héctor que s’havia incorporat a l’atac, es objecte d’un clar penal en la lateral dreta de l’àrea de càstig que el col•legiat no sol ignora sinó que acaba amonestant amb cartolina groga al central de Bellvitge. El domini local és ja insistent i al Rayo el millor que li podia passar fou que s’acabés el primer temps el més aviat possible. Abans, però, una molt bona centrada d’Héctor no pot ser rematada per centímetres ni per Gabi, ni més enllà, per Thievy, que no arriben a connectar amb el cap per ben poc.

En el segon temps, el Rayo és a punt d’intentar aprofitar-se d’una dolenta sortida d’Edgar, i no aprofita un embolic dins l’àrea espanyolista que finalment és resolta rebutjant i allunyant el perill. Al minut 9 de la represa, Thievy és objecte de falta en la lateral de l’àrea, xiulada per Sánchez Aparicio, però fora de l’àrea per ben poc segons el seu criteri.

Davant la permissibilitat arbitral, el joc comença a endurir-se patint primer Carles Clerc una terrible entrada a peus de Robert (55’) que mereixia haver sigut d'altre color la cartolina que va mostrar el col·legiat. La falta l’ha executa Miravent rematant Bonilla de cap a les mans de Bielsa ben col•locat.

Pirulo, protagonista.
L’Espanyol empata al minut 59, quan Pirulo en la frontal busca forat i el troba amb un xut que tot i tocar el meta madrileny amb la mà, acaba allotjant-se ajustat a la seva dreta. Era el just premi a la insistència espanyolista.

Després de l’empat perico, ambdós tècnics aprofitaran per realitzar diversos canvis, i la intensitat del joc minvarà una mica, fins que Jafar en el 60’ en jugada individual, realitza un bon control, i dins l’àrea guanyant línia de fons, s’obre mínimament i sense gaire angle, deixa anar un potent xut creuat, que surt fora a la dreta de Bielsa.

Pirulo rep fins a dos ocasions la duresa de les entrades del quadre rayista. En la segona d’elles i amb el jugador gadità al terra, Martín Posse realitza el quart i darrer canvi substituint Héctor per Ríos. Però Pirulo no es recupera i té que abandonar momentàniament el terreny de joc durant uns quants minuts, tornant posteriorment al terreny de joc (ignorem per que no se’l va substituir i més per reservar-lo per la final i havent realitzat tots els canvis permesos amb jugadors de camp), i encara rebrà una tercera dura entrada en una pilota en mig del camp en la banda esquerra junt a la zona entre banquetes. No sé quina necessitat tenia també el quadre madrileny de mostrar-se tan dur quan necessitava res més que tres gols per superar l’eliminatòria faltant molt menys d’un quart d’hora...

El darrer intent del Rayo per fer-se al menys amb el triomf va ser a falta de sis minuts per la fi del partit quan un bon xut creuat va ser blocat per Edgar Badía. Al menys el col•legiat no va afegir pràcticament res i va donar per finalitzat l’encontre al que es va arribar amb empat a un gol i amb el quadre de Martín Posse classificat per la final de Ceuta.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Bonilla, Héctor, Carles Clerc, Blanchart, Miravent, Gil, Gabi, Thievy, Pirulo, i Eric.
Substitucions: Pedro per Eric, m. 63; Jafar per Thievy, m. 65; Pablo per Miravent, m. 72; Ríos per Héctor, m. 77

Rayo Vallecano: Bielsa, Robert, Diego, Jiménez, Uña, Matas, Mario, Adri, Leo, Dani i Nando.
Substitucions: Juanito per Nando, m. 59; Gallardo per Mario, m. 63; Suso per Jiménez i Sergio per Adri, m. 76.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, del comitè territorial català, delegació del Baix Llobetat. Col•legiat de 2na. B, que va tenir una pèssima actuació consentint el joc molt dur en excés dels madrilenys i va deixar sense sancionar una pena màxima comesa sobre Héctor, al que va amonestar per protestar. Una més d’aquest col•legiat que ja va influir suficientment en el desenvolupament final de la lliga de la passada temporada (xiulant un Barça-Espanyol en la penúltima jornada i sent el trist protagonista d’aquell encontre).
Va mostrar cartolines grogues a Matas, m. 16, Héctor, m. 41’, Uña, m. 53, Robert, m. 55, Bonilla, m. 58, Pirulo, m. 65, Suso, m. 84, i Pedro, m. 89.

Gols: 0-1: Dani, m. 1; 1-1: Pirulo, m. 59.

Incidències: Encontre de tornada de les Semifinals de la Copa del Rei de Juvenils disputat la tarda de dissabte al camp primer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, en una tarda assolellada i temperatura càlida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

muchisima suerte
el sabado estuve viendo el partido y espero ke el domingo jueguen mejor porque si no lo tendran muy dificil pero de todas maneras felicidades por la gran temporada




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M