dijous, 23 de juny del 2011

QUI ÉS HÉCTOR MORENO?.
DADES DEL PALMARÉS DEL NOU LÍDER DE LA DEFENSA ESPANYOLISTA

Héctor Alfredo Moreno Herrera va nèixer a Culiacán, (Estat de Sinaloa, Mèxic) el 17 de Gener de 1988. Té per tant vint-i-tres anys, fa 1m i 84 cm. d’alçada, i juga de defensa central esquerrà. Amb el seu fitxatge l’Espanyol cobreix la posició més necessària ençà la marxa al mercat d’hivern de Víctor Ruiz i l’anterior a l’estiu de Nico Pareja.

La seva etapa com a professional es va iniciar després de guanyar el mundial sub-17 disputat a terres peruanes a l’any 2005 (en el que amb la seva selecció de Mèxic va vèncer a Costa Rica en quarts, a Holanda en semifinals i va infringir un fort correctiu de 3-0 a la favorita Brasil), a les categories inferiors dels “Pumas” Club Universidad Nacional, debutant amb 17 anys a la màxima categoria del futbol mexicà. Amb el conjunt mexicà va disputar 44 partits oficials fins que en la temporada 2007/08 va ser fitxat pel AZ holandès.

Va participar amb Mèxic al Mundial sub-17 celebrat l’any 2007 a terres canadenques, quedant primer de grup a la fase prèvia de grups, eliminant al Congo en vuitens, però sent eliminat per l’Argentina per la mínima en quarts de final.

La temporada 2008/09 es va adjudicar amb l’AZ Alkmaar, la lliga holandesa (Eredivisie) disputant a la següent temporada la lliga de campions (UEFA Champion’s League). A la temporada 2009/10 va ser amb el seu club, campió de la Supercopa d’Holanda en vèncer al Heerenven SC campió de la copa holandesa per un contundent 5-1. A Holanda ha jugat un total de 80 encontres (8+15+30+27) en les tres temporades i mitja en que ha militat
a l’AZ Alkmaar, aconseguint marcar 6 gols.



El tècnic de la Selecció de Mèxic, Javier Aguirre, li va donar la internacionalitat absoluta amb la seva selecció, i en aquests moments es troba disputant la Copa d’Or de la CONCACAF a la que Mèxic ha arribat a la gran final del proper diumenge davant els EE.UU, després de vèncer a Hondures a les semifinals per 0-2. En quarts es va desfer de Guatemala per 2-1, i a la fase prèvia va obtenir Mèxic –sempre amb Héctor Moreno de titular – victòries amb amplis resultats (5-0 davant Cuba, 5-0 davant El Salvador i 4-1 davant Costa Rica).

Esperem que sigui l’home adequat en el que confien els nostres tècnics i es converteixi en l’autèntic puntal de la cobertura perica i que el seu nom quedi a la història amb un record molt més adient que el dels seus dos predecessors mexicans, com van ser Germán Villa (migcentre fitxat per Bielsa en 1988), que va ser un veritable fracàs i que a sobre l'excèntric tècnic argentí l’alineava deixant a la banqueta a Sergio González (això si que era tenir vista)... o el cas de Francisco Palencia que tot i donar un major rendiment que l’anteriorment esmentat, tan sols va romandre la temporada 2001/02 amb Paco Flores a la banqueta després de disputar una molt bona Copa Libertadores amb el seu anterior club Cruz Azul. Va anotar sis gols en trenta partits, i el seu pas per l’Espanyol va ser bastant discret; un de tants... Esperem que a la tercera vagi la vençuda...







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M