dimarts, 21 de febrer del 2012

EL JUVENIL "B" NO VA MERÈIXER AQUEST FINAL (2-3)

RCD Espanyol Juvenil “B”: 2 – FC Barcelona “B”: 3

L’Espanyol iguala un advers 0-2, se li anul·la l’hipotètic 3-2 i acaba perdent en els darrers minuts.

Cruel final el que va tenir un Juvenil “B” espanyolista que havia fet el més difícil, ficar-se en el partit després d’anar-se als vestidors amb una desavantatge de 0-2, però que no va pogué impedir que en els minuts finals el quadre visitant es fes amb els tres punts en joc.

L’equip de Fran Navarro arribava al derbi amb dos victòries consecutives, però amb una desavantatge d’onze punts a la classificació que donaven clarament el paper de favorit al conjunt barcelonista.

L’equip espanyolista va completar un molt fluix primer temps que a sobre va acabar de la pitjor manera possible quan els culers passant els quaranta de joc van perforar la porteria espanyolista per dos cops. El Barcelona va portar molt perill per bandes amb la velocitat del lateral Godswill o de l’extrem Ebwelle. Als deu minuts de joc la primera gran ocasió culer quan cobrint bé August en la seva sortida la rematada acaba sortint per sobre el travesser.

No va ser un primer període amb grans ocasions de gol, però si de major domini dels visitants davant un Espanyol que no va portar gens de perill. En el tram final, Quintillà anota el primer gol després d’una centrada per la dreta que es passeja entre tots  i acaba allotjant-se l’esfèrica ajustat a la dreta de la porta d’August.  Aquest gol deixa molt tocat als espanyolistes que abans del descans encaixarien el segon i que semblava ja deixar sentenciat el matx. Altre cop des de la dreta de l’atac culer, i el davanter centre Munir El Haddadi remata al fons de la porteria espanyolista.

Però l’equip espanyolista no es rendir.  Només iniciar-se el segon temps, un lliure directe en que va ser castigat el quadre blaugrana va acabar amb el magistral llançament de Marc Navarro al fons de la porteria defensada per Ondoa. El gol ficava de nou als espanyolistes en la lluita pel partit. El paraguaià Hernán va incorporar-se al joc als pocs minuts en substitució de Robert.

El conjunt culer hagués pogut sentenciar amb un xut de Pau al travesser des de més de trenta metres i en que  l’acció posterior va quedar invalidada per situació antireglamentària d’un jugador barcelonista. L’Espanyol va dominar el joc en aquest segon temps, va cercar amb ganes el gol de l’empat i aquest podia haver arribat quan Fortià a boca de canó li va treure un defensa la seva rematada enviant a córner. Aquest es va llençar i després d’un refús de la defensa i un rebot, la jugada agafa a contrapeu a la defensa blaugrana ficant molt bé el peu José Manuel Ríos enviant la bola dins la porteria barcelonista. Era l’empat a dos gols i el partit començava de nou...

El Barcelona va tenir una molt bona ocasió amb una mitja volta d'Edwelle que va sortir lleugerament desviada.   Al conjunt perico se li anul·là un gol que podia haver canviat el signe del partit per un hipotètic fora de joc. Una jugada polèmica que va afavorir al Barcelona que en aquells moments ho estava passant força malament.

En els darrers vint minuts el Barcelona torna a recuperar el control del partit. Una combinació entre Moussima i Edwelle acaba amb un xut que salva enviant a córner August. Una pilota que se li escapa al meta espanyolista és a punt de costar car, però l’esfèrica finalment acaba a córner.

En les files espanyolistes debuta el jugador Mamadou Sylla. L’empat era el resultat més just vist els mèrits d‘uns i altres i que hi havia hagut dos temps bastants diferents de domini per part de cada equip. Però el futbol capriciós no ho va voler, i un gran xut a l’escaire de Quesada, al que res va poder fer  el meta espanyolista per aturar-lo, li acabà donant el triomf al conjunt culer.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: August, Marc Navarro, Maxi, Ríos, Adri, Víctor Gómez, Javi, Nico, Cristian Serrano, Fortià i Robert.
Substitucions: Hernán per Robert, m. 51; Mamadou Sylla per Javi, m. 71; Sergi Coll per Marc Navarro, m. 76. Altres suplents: José (p.s.) i Pau Belana.

FC Barcelona:  Ondoa, Godswill, Robert Costa, Roger Riera, Quintillà, Pau Otero, Moussima, Quesada, Munir El Haddadi, Joel Huertas i Ebwelle.
Substitucions: Simón Colina per Joel Huertas, m. 84; Iu Ranera per Ebwelle, m. 88; Lucas del Campo per Moussima, m. 89. Altres suplents: Suárez (p.s) i Jordi Ortega.

Àrbitre: Albert Ávalos Martos de la delegació de l’Anoia, assistit en bandes per Adrià de la Fuente i Sergi Carrero Romera. Va mostrar cartolines grogues a Adri, m. 44, Fortià, m. 84, i Sergi Coll, m. 89 per part espanyolista i per part blaugrana Roger Riera, m. 59.

Gols: 0-1: Quintillà, m. 41; 0-2: El Haddadi, m. 45; 1-2: Marc Navarro, m. 47; 2-2: Ríos, m. 56;  2-3: Quesada, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 17ena de 15 de gener que es va ajornar degut a que els barcelonistes estaven disputant un torneig internacional a Qatar.  Debut en les files espanyolistes de l’ex jugador del Mataró juvenil i del futbol base del Barcelona, Mamadou Sylla. En les files espanyolistes dos jugadors que havien militat al conjunt culer: Marc Navarro i Pau Belana. En les files barcelonistes dos jugadors que havien militat al futbol base espanyolista: Lucas del Campo i Iu Ranera.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.