dilluns, 20 de febrer del 2012

L'ALEVÍ "B" ESPANYOLISTA,
DERROTA A UN BARÇA DE SEGON ANY (2-1)











RCD Espanyol Aleví “B”: 2 - FC Barcelona “B”: 1

Cau el Barça a Sadrià!
Gran triomf del conjunt entrenat per Rafa Beltrán, l’aleví de primer any espanyolista, davant el FC Barcelona “B”, conjunt de segon any, en partit disputat la tarda de dissabte a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Per aquest encontre, el tècnic espanyolista va pogué comptar amb dos reforços de luxe de l’Aleví “A”, el migcentre Miguel Martínez i el lateral dret Sergi Boira. Aquest darrer incorporat de darrera hora per cobrir la baixa de Dani.

Molt respecte hi havia per rebre al líder de la categoria que amb tots els seus integrants de segon any, i que li havia fet un set en l’anada al conjunt espanyolista. Els seus registres amb 111 gols marcats per 25 encaixats, així ho feien pensar. Però l’equip espanyolista va sortir sense por, convençut que podia fer quelcom gran, al menys plantar-li cara  depenent com anessin després les coses un cop es desenvolupés el partit.

La primera ocasió fou pels espanyolistes a pilota aturada quan un servei de cantonada executat per Adri des de l’esquerra és rematat massa alt per Amadou quan es trobava lliure de marca.  Una recuperació precisament d’Amadou acaba amb una passada en profunditat per Joel, però el meta barcelonista molt ràpid es llença als peus fent-se amb la bola.

Vuit minuts van tenir que passar (més de mig quart) per que el FC Barcelona donés senyals de vida en una jugada per banda esquerra en la que Guillem Verdaguer centra i no pot rematar Oriol davant Ángel que intercepta l’esfèrica rebutjant posteriorment un company.  Idèntics protagonistes en la jugada més perillosa dels visitants en el primer període: Guanya línia de fons Guillem, centra i al primer pal fica el peu Oriol cobrint molt bé l’angle curt el meta Ángel Fortuño.  Amb la igualada inicial s’arribaria al final del primer quart amb major domini espanyolista i amb un Bar$a que no era gens ni mica superior als espanyolistes.

En el segon temps, la eufòria s’apodera dels espanyolistes. Als tres minuts, l’Espanyol obre el camí del triomf. Miguel condueix un molt bon i ràpid contracop, obre per Amadou, i aquest li torna a l’espai, a l’esquerra. Miguel centra una pilota d’or que colpeja en el tres barcelonista Pere Mogente, que junt  al seu porter i davant Maxim, acaba introduint la pilota en la seva pròpia porta.  L’Espanyol es posa per davant i a més jugant cada cop millor davant un Barcelona que és sorprès per un aleví de primer any. 

Miguel va pogué augmentar la diferència amb un llançament d’un lliure directe que es va estavellar al travesser de la porta blaugrana.  La rèplica barcelonista també en un llançament directe de falta a càrrec d’Albert Portas, ras i creuat, que bloca bé Ángel.

En el darrer minut abans del descans, l’Espanyol va certificar la sorpresa colpejant de nou al rival barcelonista amb un segon gol. Una bona jugada al primer toc acaba amb una passada a l’espai per Julen qui xuta i Sergi Boira en la boca de gol toca lleugerament per enviar l’esfèrica al fons de la porteria.

En el tercer quart, les coses variarien sensiblement. El Barcelona veient-se dos gols avall en el marcador i amb la meitat del partit exhaurit, sortiria a per totes i mica a mica obligaria a replegar-se a un Espanyol que amb el pas dels minuts acusaria el fort desgast físic realitzat en la primera meitat del partit.  Sense marge per l’especulació, el Barcelona posaria setge a la porteria perica davant un Espanyol ben situat i que va lluitar fins l’extenuació per totes les pilotes i reduint espais al seu adversari tant com va pogué.

Amb tot, el primer xut va ser per el local Arnau, ben aturat pel meta Alex. La rèplica un xut de Guillem que surt ajustat a la xarxa exterior. Als sis minuts, cop fort per l’equip blanc-i-blau: El Barcelona aconsegueix reduir distàncies en el marcador després que un remat des de l’esquerra colpegi a la base del pal lleugerament i el refús li caigui a Kabashi qui marca a plaer.

Quedava un munt de minuts i l’Espanyol havia de refer-se davant un Barcelona que ara si posava la directa en busca de l’empat i no sortir derrotat de Sadrià. Pere tindria una bona ocasió però sortosament el seu xut surt una mica desviat a l’esquerra d’Alejandro.

Mica a mica l’Espanyol es recupera anímicament i comença a treure l’esfèrica amb més solvència colpejant amb ràpids contracops davant un Barcelona força avançat que deixa molts espais. En un d’ells, Arnau centra però ni Kilian ni Sergi Boira arriben per ben poc al remat.  També el Barcelona portaria perill precisament en una de les poques ocasions que la defensa espanyolista avançada es veuria superada, baixant i creuant-se al tall Arnau en tasques defensives, evitant que l’autor del gol barcelonista es tornés a quedar sol.

Els darrers quinze minuts del quart període serien  un calc dels anteriors. Un Barcelona que pressionava molt amunt, que dominava, que buscava l’empat però sense posar gens ni mica en evidència a un Espanyol que es defensava amb molta solvència i que es feia justament creditor del triomf.  En un contracop Adri li passà en profunditat a Sergi Boira qui ficava la bota però el seu remat molt fluix no tindria el fruït desitjat. 

Al FC Barcelona en aquesta fase de partit se li anul·là un gol per situació antireglamentària doncs el davanter culer es trobava sol superada la línia que delimita el fora de joc en el Futbol-7.  L’equip perico va pogué sentenciar el partit quan Adri van llençar un lliure directe obligant al meta visitant a intervenir traient una mà prodigiosa enviant per sobre el travesser.  La única ocasió de l’equip culer tingué lloc a falta de cinc minuts per la conclusió del partit quan el barcelonista Bernat es va trobar amb una pilota entrant per l’espai i molt bé Alejandro li va taponar sortint i evitant que la rematada acabés significant un empat que en cap moment el Barcelona es va fer mereixedor.

Amb aquest triomf davant un equip de segon any, (que s’uneix a l’empat a dos gols davant l’Aleví A del Cornellà a la Via Fèrria) l’equip espanyolista es col·loca a un punt del Cornellà i la Damm en la lluita per la segona plaça davant rivals d’edat superior. Brillant per tant, la trajectòria dels dos alevins del RCD Espanyol en la present temporada.        


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:
1er. Quart:  Ángel; Sergi Benitez, Joan, Amadou; Miguel; Adri i Joel.
2n. Quart: Ángel; Sergi Boira,  Marco Villa, Joan; Julen Álvarez, Miguel,  i Máxim.
3r. Quart: Alejandro; Sergi Boira, Marco Villa, Soto;  Miguel,  Arnau; i  Kilian.
Darrer quart: Alejandro; Sergi Boira, Marco, Amadou; Miguel, Adri; i Maxim (substitucions: Arnau per Maxim, m. 56’ i Maxim per Arnau,  m.59).

FC Barcelona:
1er quart: Bruno Sala,  Bernat Renom, Pere Mogente, Oriol Solina, Guillem Verdaguer, Lucas de Vega i Labinot Kabashi.
2n quart: Bruno Sala, Pere Mogente, Ruben Acosta, Aladji Demba, Albert Portas, Lucas Sanllehi, i Oriol Verdaguer.
3r quart i darrer quart: Alex Pascual, Pere Mogente, Oriol Solina, Guillem Verdaguer, Lucas de Vega, Labinot Kabashi i Albert Portas.

Àrbitre: Gerard Farrás González.

Gols: 1-0: Pere Mogente, pròpia porta, m. 18; 2-0: Sergi Boira, m. 30; 2-1: Labinot Kabashi, m. 36.

Incidències: Encontre avançat corresponent a la jornada 21 de lliga de data 11 de març, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Temps assolellat amb alguns núvols i temperatura suau, molt menys freda que en els anteriors dies de les darreres setmanes.   




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ, GRUP 2n.
 
 
<><>
. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA "B"
46 19 15 13 112 27
2
U.D. CORNELLÀ
4218 1332 9035
3
C.F. DAMM
4218 140 4 8632
4
R.C.D. ESPANYOL "B"
4119132 46939
5
U.E. VILASSAR DE MAR
3218102 64839
6
U.E. SANT ANDREU
27178365552
7
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
26 17 8 2751 40
8
C.E. L'HOSPITALET "B"
261882 8 4652
9
E.C. GRANOLLERS
26 188287459
10
C.D. SANT GABRIEL
251881 94568
11
U.E. MOLLET C.F.
231872 93644
12
F.C. SANT CUGAT ESPORT "B"
181860123071
13
U. F. B. JÀBAC I TERRASSA "B"
171852113057
14
FUND. PRIV. ESP. MATARÓ
1518 43 11 4469
15
FUND. P. ESCOLA F. CALELLA
81822143275
16
U.D. At. GRAMENET MILAN
41811 1630119
















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M