diumenge, 19 de febrer del 2012

EMPAT QUE SAP A POC (1-1), EN UN PARTIT
QUE ES VA POGUÉ GUANYAR... I PERDRE

Getafe CF 1  -  RCD Espanyol: 1

Un Espanyol que tot i jugar força malament la  primera mitja hora de joc, aconseguir dominar el partit i després de gaudir de bones ocasions, es va avançar amb un gol d’Àlvaro en el segon temps. Però, un cop més una infantil errada, en aquest cas de Thievy, va costar el gol de l’empat al transformar la pena màxima amb la que va ser castigada justament l’acció del francès, i l’equip de Pochettino que fins les hores semblava poder emportar-se els tres punts en joc, va haver de conformar-se amb resistir i mantenir la igualada en el marcador, més tenint en compta que els darrer quart d’hora ho va haver de fer amb un jugador menys per expulsió de Galán.

Amb la baixa de Joan Verdú i de Dídac Vilà, aquest darrer sancionat, un Espanyol amb indumentària de color groc i pantaló blanc, sortia a la gespa del Coliseum Alfonso Pérez amb la intenció d’oblidar-se de l’ensopegada dolorosa davant el cuer Zaragoza. Javi López ocupava la lateral esquerra, tornant a ser Galán qui ocupés la banda dreta de la cobertura perica. A dalt, la parella Thievy i Uche havien de ser els encarregats de finiquitar les ocasions espanyolistes.

Però, l’equip blanc-i-blau va fer un mal inici a Getafe.  Molt insegur en defensa, i sense que l’esfèrica li durés gaire en les seves botes, l’equip espanyolista va veure com el Getafe va tenir les primeres ocasions de gol i molt clares. De fet, Barrada va superar al meta espanyolista amb un remat que va acabar dins la porteria perica, però molt bé Mateo Lahoz va anul·lar la jugada quan es va adonar que el jugador local se’n va endur l’esfèrica recolzant-se amb el braç com un vulgar Messi.

El següent ensurt va ser de consideració. Un molt desdibuixat Raul Rodríguez intenta driblar prop de l’àrea i perd la bola salvant Raul Baena al tall i evitant a rematada letal. Tampoc Javi López va estar gaire més afortunat quan una pilota altre cop innocentment perduda és a punt de portar serioses  conseqüències sinó per que Héctor molt oportú ho evitar. Entre mig d’una i altre acció, un llançament de lliure directe de Romaric, fora, massa creuada a la dreta de Moyá. Als vint minuts de joc, el Getafe és a punt d’enviar dins la porteria espanyolista una rematada de Güiza de primera, a un centre des de l’esquerra.

El primer contratemps per Pochettino va tenir lloc quan Javi López es va d’haver de retirar, lesionat des de feia uns minuts. El va substituir un Juan Forlín que ahir sorprenentment no era a l’onze titular. Galán va passar a l’esquerra, mentre que Raul va passar a ocupar la dreta de la cobertura i Forlín l’eix junt a Héctor Moreno. La darrera acció de perill local, una jugada en la que entre Raul i Baena, Gavilán envia un centre xut al travesser.

L’Espanyol mica a mica va reaccionant, i una gran centrada d’Hector Moreno per Couthinho no serà aprofitada pel brasiler qui tot sol no pot superar en el seu intent de vaselina al meta Moyà; el refús li cau a Thievy qui retalla i no ho veu clar i deixa molt bé per l’entrada des de darrera de Romaric qui xuta fort, però poc col·locat sortint la bola desviada a la dreta en una gran ocasió –la primera- dels espanyolistes.   

Un bon contracop de Romaric acaba amb una obertura a la dreta per que Couthinho deixi anar un centre xut massa desviat. Weiss envia un lliure directe mig metre per sobre el travesser.  La millor jugada de l’eslovac va tenir lloc al 36’ quan va posar la directa des de mig camp i marxant-se per velocitat de dos adversaris va centrar però la seva passada de la mort va ser tallada per Torres.  Una bona passada de Couthinho en la frontal per Thievy, va acabar amb una rematada a la mitja volta que va sortir desviada. La darrera ocasió d’un Espanyol que va acabar en pla dominador aquest primer temps, una falta penjada  per Weiss en el 41 que Couthinho va remata fora.   

 En el segon temps, encertadament Pochettino va deixar a la banqueta a un Kalu Uche molt fluix, per Álvaro Vázquez,  que tornava a una convocatòria després de la lesió que el va apartar dels terrenys de joc davant el Córdoba a la Copa.

En la primera acció de perill dels pericos, una bona acció de Thievy que supera a Cata Díaz i passa molt bé per Couthinho qui arriba un pèl tard i remata forçat davant Albert Lopo qui llançant-se al terra evita que la rematada del brasiler acabi fructificant. A conseqüència de l’acció el central català exespanyolista es va d’haver retirat lesionat del braç, amb forces mostres de dolor.  La rèplica del Getafe una acció de Güiza que centra una bona pilota per un Gavilán que triga una eternitat en rematar donant temps a un molt oportú Baena. 

Tampoc el substitut de Lopo (Rafa) va durar gaire al terreny de joc sent també substituït instants després. Una centrada de Gavilán és rematada per Miku salvant Kiko Casilla molt segur del gol local.

Gol que va acabar arribant instants després però a favor dels espanyolistes. Una passada llarga d’Héctor Moreno des de camp propi per un Álvaro que tot sol controla, es marxa, encara i amb sang freda bat a Moyà de xut creuat a la dreta.    

Mancaven vint-i-cinc minuts i semblava que l’Espanyol podia perfectament aguantar aquest resultat i fer-se amb els tres punts.  Però l’alegria va durar molt poc. Poc menys de cinc minuts, dins l’àrea espanyolista Thievy s’emporta una pilota que  lluitava per endur-se Raul, i l’acaba perdent de manera absurda i agafa pel pantaló a Miku. El propi davanter del Getafe, executa el llançament de la pena màxima, amb un fort tret que amb fortuna colpeja al travesser i acaba entrant.

Després que Galán veiés la primera cartolina per controlar amb el braç una esfèrica, el Getafe tindria la gran oportunitat per vèncer l’encontre. Una rematada a boca de canó de Güiza és salvada per Kiko Casilla; el refús li cau a Gavilán que remata de cap, salvant altre cop Kiko qui reculant enrere treu amb la mà a córner per sobre el travesser.

Les coses es complicaran i força quan una escapada per la dreta de l‘atac del Getafe es tallada per un superat Galán entrant a destemps. Segona cartolina i al carrer. Se’n va Weiss, i entra Jordi Amat. La baixa de Dídac Vilà es salda amb tres laterals esquerre a Getafe...

L’equip perico amb deu homes es va tenir que conformar amb defensar el resultat. Els minuts es van fer llargs, sobre tot els cinc minuts d’afegit com a conseqüència del temps perdut en les lesions. El Getafe ho va intentar amb un llançament de Mané, per sobre la porta espanyolista. Una centrada passada va ser rematada per Gavilán, tallant a córner Forlín que va aconseguir tapar el remat faltant trenta segons pels noranta-cinc de joc.      



Fitxa Tècnica:
Getafe CF: Moyá; Torres, Cata Díaz, Lopo, Mané; Barrada, Casquero,  Lacen, Gavilán; Güiza i Miku.
Substitucions: Rafa per Lopo, m. 49; Juan Rodriguez per Rafa, m 63; Sarabia per Casquero, m. 82.

RCD Espanyol: KiKo Casilla (9); Galán (5), Raul Rodríguez (4), Héctor Moreno (8), Javi López (s.q.); Baena (7), Romaric (6); Weiss (6), Couthinho (6), Thievy (3), i Kalu Uche (4).  
Substitucions: Forlín (8) per Javi López, m. 21; Álvaro (7) per Kalu Uche, m. 46; Jordi Amat (s.q.) per Weiss, m 82.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateo Lahoz, del comitè territorial valencià. Va mostrar cartolines grogues als locals Barrada, m. 2 i Cata Díaz, m. 34, i als espanyolistes Weiss, m. 54, Thievy, m. 69; Galán (m. 71’ i 80’) i Romaric, m. 72.

Gols: 0-1: Álvaro, m. 65; 1-1: Miku (pen), m. 70.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 24 de lliga de 1a. Divisió disputat en el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe.   



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M