dimarts, 13 de març del 2012

DERBI INFANTIL MARCAT PER LA POLÈMICA ARBITRAL (2-1)

F.C. Barcelona “B”: 2 – R.C.D. Espanyol Infantil “B”: 1


El derbi d’infantils de primer any disputat diumenge al matí a la Ciutat Esportiva Gamper va acabar amb la polèmica com a protagonista i per sobre damunt dels trenta-cinc nens que van jugar-lo, el senyor Eduard Monfort s’erigí en decisiu en el tram final del mateix després de no donar per vàlid un gol a favor del quadre espanyolista i a la jugada següent expulsar a Usman assenyalant penal, per acabar donant un gol, el del triomf culer,  en fora de joc.

Anem a pams: Espanyol visitava la Gamper sent novè a la classificació mentre que l’etern rival rebia als pericos instal·lats en una còmoda i meritòria tercera posició lluny això si dels que manen en aquest segon grup de Primera Infantil, Badalona i Mataró de segon any.

El primer període que acabà sense gols va ser de domini barcelonista amb un Espanyol esperant darrere i sortint al contracop mitjançant la velocitat de Fode o Joel. La primera ocasió va ser un centre molt tancat que no va arribar per poc Oriol Busquets rebutjant la cobertura espanyolista. L’equip perico ho va provar mitjançant  Usman amb un remat potent però desviat.
 
Passat l’equador del primer període, el Barcelona va començar a disposar d’ocasions clares de gol. La primera producte d’una greu errada de Yohanes qui perd en línia defensiva la pilota davant l’exespanyolista Alex Collado, i aquest envia l’esfèrica a l’espai per l’entrada de Omobolaji qui en l’u contra u davant el meta Adrià, no el pot superar amb la seva rematada salvant el porter espanyolista al seu equip. 

Tot i no ser un domini abassegador, cal reconèixer que el Barcelona va fer mèrits per anar-se’n als vestidors amb avantatja en el marcador ja que al marge de la jugada relatada anteriorment en va tenir dos més igualment de clares de gol: Un u contra d’Agüero que novament salva Adrià aguantant perfectament i evitant el gol. I la darrera en l’últim minut del primer temps (35’) quan en una doble oportunitat dels barcelonistes Omobolaji remata al cos del meta espanyolista en el mà a mà, es torna a fer amb l’esfèrica i la seva centrada es rematada pel central Maudo Diallo un pèl forçat, fora amb tota la porteria per davant.

Entre una i altre jugada, l’Espanyol va gaudir d’una bona ocasió en una jugada per l’esquerra en la que Usman engalta des de la frontal de l’àrea un xut bombejat que surt per sobre el travesser. 

En el segon temps, de nou es Usman qui ho torna a intentar amb una rematada creuada de volea en la frontal, que altre cop acaba sortint fora, a la dreta.
Albert Alavedra salva el gol barcelonista després que Omolabji rebi la passada d’Oriol Busquets superant Dani Reina i superant la desesperada sortida d’Adrià, remati a plaer salvant el central de l’Espanyol que en carrera treu la pilota just a la mateixa línia de gol. Difícil en les imatges de tv pogué apreciar si la pilota va sobrepassar totalment la línia de gol, ja que només hi ha una toma general.

Al 49’, una pilota per l’esquerra es passada en horitzontal sobre la calç de la frontal per Josep qui obre més a la dreta per que Usman no s’ho pensi i deixi anar un xut ajustat a la dreta que supera al meta Pau Rosell donant la sorpresa i establint el 0-1. A la tercera anava la vençuda i per fi Usman trobava el just camí del gol per la seva persistència.
  
El Barcelona va dur perill en el llançament d’un servei de cantonada després d’un embolic dins l’àrea espanyolista.   Amb tot el conjunt culer sembla molt tocat després del gol perico i era el moment de donar el cop definitiu... La sentència va pogué arribar quan una pilota recuperada per Sergi que li roba la cartera a un defensor culer, acaba sent cedida per Josep i aquest a l’espai per Joel qui encarant al meta Pau Rosell, xuta rebutjant el meta blaugrana i l’esfèrica surt rebotada a un parell de pams del pal esquer. Una autèntica llàstima.

El servei de cantonada l’executa l’Espanyol i després d’uns refusos, Albert Alavedra marca. El col·legiat invalida l’acció per presumpte fora de joc.  Una dada només per reflexionar. TV Barça que era qui retransmetia l’encontre, NO HA REPETIT ni una sola vegada aquest gol anul·lat del quadre espanyolista.  Sense comentaris...

I com sol succeir davant el conjunt que sempre te la poca vergonya de queixar-se dels col·legiats a nivell estatal a través dels seus centres mediàtics, a la jugada següent més polèmica encara. Producte del ràpid contracop la cobertura perica fa aigües en la jugada i la pilota li cau a Valery i evitant el seu remat al trobar-se tot sol, es creua Usman rebutjant llançant-se a terra. El col·legiat interpreta que ha escombrat al davanter blaugrana i la jugada acaba amb gol dels barcelonistes en una segona instància. Monfort xiula penal, no dona validesa al gol i expulsa al jugador perico amb vermella directa quan resulta que clarament va rebutjar l’esfèrica al tall tot i que el jugador barcelonista va caure per la pròpia dinàmica de l’acció.

Oriol estableix l’empat transformant el penal a cinc minuts de la fi del partit. El quadre de David Fernández es veu obligat a acabar l’encontre amb deu jugadors sobre el terreny de joc. El Barcelona amb superioritat numèrica i vingut a munt, posa setge a la porteria espanyolista i en un servei de cantonada rematat de cap per Oriol se li escapa l’esfèrica a Adrià, però atent junt al pal esquer, el capità Pol rebutja allunyant el perill.  

A dos minuts del setanta reglamentaris, un tret de Omobolaji s’estavella al travesser. El refús el recull Agüero tot sol i marca a plaer en situació fart discutible. Hi ha un altre jugador espanyolista a l’esquerra, però es més que possible que el jugador blaugrana es trobés en situació antireglamentària.

Les protestes acusades dels jugadors espanyolistes no aconsegueixen fer reconsiderar la decisió al col·legiat que inflexible dona validesa al gol (no així al d’Albert minuts abans) i el Barcelona es fa amb el triomf en aquest renyit encontre. No sense abans, tenir que suar de valent ja que amb deu jugadors l‘equip espanyolista en una lliçó digna de ser alabada, no llença la tovallola en busca de l’empat i inclòs en el segon minut d’afegit disposa d’un llançament de cantonada en el que inclòs el meta Adrià puja al remat, havent diferents rebots en la jugada en mig d’un gran embolic, però sense la fortuna per que el miracle s’assoleixi.  Malgrat la derrota, felicitar als jugadors espanyolistes per que ho van donar tot, van lluitat fins el darrer instants, però altre cop l’actuació arbitral va ser decisiva. Son com tots sabeu, els valors del Barça...     




Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Lucas, Guillem, Oscar, Maudo Diallo, Martí, Alejandro Viedma, Mboula, Oriol Busquets, Juli, Alex Collado i Omobolaji.
Substitucions: Edgar i Agüero per Mboula, i Juli m. 28; Pau Rosell, Héctor, Joan Castells, Valery Fernández, i Iker Goujón per Lucas, Martí, Alejandro Viedma, Mboula, i Alex Collado, m. 36; Edgar per Guillem, m. 55, Alex Collado per Agüero, m.71.

RCD Espanyol: Adrià, Dani Reina, Marc Bernils, Yohanes, Marc Llinares, Pol Lozano, Fode, Guillem, Juan, Usman i Joel.
Substitucions: Primer temps: Mateo per Joel.  Segon temps: Albert per Marc Bernils, Josep per Juan, m.36, Joel per Fode, m. 56, Sergi i Marc Vicente per Guillem i Marc Llinares, m. 60, i Jairo. Altre suplent: Alex Vega (p.s.)

Àrbitre: Eduard Monfort Bonjoch, de la delegació del Baix Llobregat. Va mostrar cartolines grogues a Oscar Minguez, m. 66 per part local i a Marc Llinares, m. 50, Guillem, m. 53, Yohanes, m. 64, Pol, m. 69, així com cartolina vermella directa al jugador espanyolista Usman, m. 64.

Gols: 0-1: Usman, m. 49; 1-1: Oriol Busquets, m. 65; 2-1: Agüero, m. 68.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 21ena del campionat de lliga de Primera Divisió Infantil, en el seu segon grup, disputat en el camp n. 8 de la Ciutat Esportiva Hans Gamper a Sant Joan Despí.    



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL, GRUP 2n.


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
C.F. BADALONA
61
21
20
1
0
73
21
2
FUND. PRIV. ESP. MATARÓ
53
21
17
2
2
70
17
3
F.C. BARCELONA "B"
43
21
13
4
4
49
29
4
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
38
21
11
5
5
55
38
5
F.C. SANT CUGAT ESPORT
36
20
11
3
6
40
31
6
UFB JÀBAC i TERRASSA "B"
33
21
10
3
8
44
45
7
U.D. CORNELLÀ "B"
33
21
10
3
8
46
39
8
C.E. MERCANTIL
32
20
10
2
8
45
35
9
R.C.D. ESPANYOL "B"
29
21
8
5
8
43
35
10
C.E. EUROPA
27
21
8
3
10
37
37
11 C.F. DAMM "B" 22 216411 28 35
12
A.E.C. MANLLEU
19215 4 1244 55
13
U.D. CIRERA
16
21
3
7
11
30
66
14
C.GIMNÀSTIC MANRESA "B"
16
21
4
4
13
23
46
15 U.E. VILASSAR DE MAR "B" 11 213216 25 56
16
U.D. At. GRAMENET
5
21
1
2
18
21
88

 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M