dilluns, 12 de març del 2012

EL CADET "A", QUE NO VA MERÈIXER PERDRE,
DIU ADÉU AL TÍTOL DE LLIGA (0-2)











RCD Espanyol Cadet “A”: 0 -  FC Barcelona: 2

Sota les ordres del mal col·legiat de Segona Divisió “B” Gustavo López Rebollo, (veure foto) aquell que impunement va regalar una Superlliga i per tant una participació en la màxima competició continental, a un conjunt madrileny en detriment d’un Espanyol que es va fer mereixedor del títol en joc, es va disputar el vespre del dissabte el derbi de la màxima divisió de cadets a la Ciutat Esportiva Dani Jaque.

Tot i els esforços dels espanyolistes al llarg de la competició – en la que han hagut dos tècnics a l’equip – per continuar seguint l’estel del Barcelona, arribaven a la cita separats per cinc punts ja que el conjunt espanyolista no va pogué vèncer a Cornellà la jornada anterior. Per tant, aquesta era la primera i darrera oportunitat per retallar i escurçar diferències a la classificació; o caixa o faixa.

I el partit en quant a futbol va decebre bastant. El FC Barcelona amb tota la seva legió africana es va presentar a la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb cinc jugadors africans en les seves files en l’onze titular fent país, mostrant-nos els seus valors en favor de l’esport català que tant presumeixen.

No van aportar ni un mil·límetre de futbol al partit; això si, com a líder que és de la màxima categoria cadet va mostrar-se solvent i encertat en els metres finals en les ocasions que va gaudir davant un Espanyol millor en pràcticament tots els aspectes, però que no va estar encertat en els metres finals. Una llàstima per que mai aquest partit hauria d’haver acabat amb aquest resultat advers. Un empat,  o inclòs per constància i millor joc un triomf espanyolista, hagués sigut el més just. Però en el futbol el que compta son els gols...

Per que l’Espanyol va sortir amb molt de respecte davant un Barcelona dominador en la primera meitat del primer temps. Però mica a mica veient que el lleó no era tan ferotge com el pintaven, els espanyolistes van anar prenent la iniciativa i seva va ser la primera ocasió del partit amb un xut que va dur a terme Torito –el més incisiu a l’hora de rematar- i se li escapà l’esfèrica al meta camerunès però arriba abans un defensa per molt poc que Kike.  Un servei de falta penjat per l’Espanyol va saltar més el central Lluis rematant per sobre el travesser. Una centrada de Torito es rematada per Kike perfectament però el meta africà de gran corpulència rebutja a còrner amb una gran intervenció salvant al seu equip del gol espanyolista.

A cinc minuts del descans, un servei de cantonada executat per la dreta de l’atac culer, acaba sent rematat pel defensor Carlos Blanco, i aquest té la fortuna que no va tenir l’Espanyol en l’anterior acció, ja que l’esfèrica toca al travesser i acaba entrant dins superant David Pedro. Resultat totalment injust vist els mèrits d’uns i altres...

En el segon temps, l’Espanyol es llença descaradament a per l’empat dominant el partit davant un Barcelona que això si, resisteix amb força solvència les escomeses espanyolistes que arriben bé fins l’àrea, però allà falta clarividència.
Un xut creuat de Torito surt a menys de dos pams del pal dret amb el porter ja batut. Una bona jugada de tiralínies acaba amb un xut d’Écija molt desafortunat.

A meitat del segon període, jugada per la polèmica. Carles Soria “Torito” cau entrat en falta per un defensor culer. Dins o fora de l’àrea? El mal àrbitre Rebollo (que fins les hores havia fet un arbitratge bo sense cap tipus de complicacions) no xiula res per evitar-se complicacions davant el dubte...

El conjunt de García Escribano tindria en el darrer tram de partit dues clares ocasions de gol que no aprofità: Una centrada des de la dreta que Torito tot sol, rematà malament desviat de cap, i la més clara per Ramon Saavedra quan a menys de dos metres i en un instant en que pot ficar la punta de la bota en una pilota dividida, estavella la seva rematada al cos del camerunès Onana, en el cantó dret de la porteria blaugrana.

Així les coses, quan l’esfèrica no vol entrar acaba succeint el que tots sabem. El FC Barcelona en un ràpid contracop (abans ja havia avisat en una altre acció que finalment un defensor espanyolista es va creuar al tall), es marxa fins la cuina aconseguint Buenacasa el gol que sentenciava el partit a tres minuts del final del partit.

Amb aquest resultat l’Espanyol diu adéu al campionat de lliga i en les nou jornades que manquen haurà de lluitar per al menys fer-se amb el subcampionat en lluita amb el Nàstic, actualment amb els mateixos punts.            

     

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: David Pedro, Iago, Maxi, Lluis, Pablo Maffeo, Patrick, Torito, Marc Roca, Gamisans, Kike i Ivan Écija.
Substitucions: Andreu i Alfredo per Gamisans i Torito, m. 59; Ramon Saavedra per Kike, m. 63; Aaron per Marc Roca, m. 70. Altres: Solanellas, Pol Agustí (p.s.), i Carlos Cano. 

FC Barcelona: Andre Onana, Sergi Palencia, Carlos Blanco, Xavier Quintillà, Moustapha Seck, Wilfrid Kaptoum, Adama Traore, Albert Torras, Antonio Sanabria, Lionel Enguen i Juan Antonio Entrena.
Suplents: Daniel Segura, Guillermo Lara (p.s.), Juan Manuel García, Francisco Álvarez, Alex Corredera, i Segio Buenacasa.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, assistit en bandes per Didac Durán Peidró i Miquel Adrover García. Va mostrar cartolines grogues als locals Lluis, m. 59 i Patrick, m. 78 i per part visitant a Sergi Palencia, m. 61 i a Quintillà, m. 66.

Gols: 0-1: Carlos Blanco, m. 35; 0-2: Sergio Buenacasa, m. 77.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 21ena. del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet disputat en la Ciutat Esportiva Dani Jarque, la tarda vespre de dissabte, el segon temps sota la feble il·luminació del camp tercer, amb temperatura lleugerament fesca per l’horari ja nocturn.  En les files blaugranes, Abert Torras, ex jugador del futbol base espanyolista que va preferir canviar d’aires l’estiu passat ...  


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET.  

CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
56
21
18
2
1
80
10
2
R.C.D. ESPANYOL
48
21
15
3
3
48
15
3
C.GIMNÀSTIC TARRAGONA
48
21
15
3
3
46
15
4
U.D. CORNELLA
40
21
12
4
5
32
22
5
C. LLEIDA ESPORTIU
33
21
10
3
8
38
31
6
C.F. BADALONA
33
21
10
3
8
39
36
7
FUND.P. CATALANA GIRONA
29
21
9
2
10
33
34
8
C.F. DAMM
28
21
8
4
9
37
40
9UNIÓ F.B. JÀBAC i TERRASSA27217682933
10
U.E. VILASSAR DE MAR
23
21
6
5
10
28
38
11
U.E. SANT ANDREU
23
21
7
2
12
27
49
12
C.E. MANRESA
22
21
6
4
11
25
34
13
C.E. EUROPA
21
21
5
6
10
24
41
14
C.E. MERCANTIL
19
21
5
4
12
15
33
15
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
13
21
3
4
14
14
52
16
C. ESCOLA F. GAVÀ
12
21
3
3
15
15
47
 
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep Maria si no me equivoco solo en categoría alevin acabaremos por encima de los sectarios y de pensamiento unico Far$a. Una verdadera pena, algo falla en el base si no somos capaces de superar a este temible monstruo.Salu2

Josep Maria ha dit...

Antes de los recortes ellos tenían un presupuesto doble que nosotros. Habiendo recortado dos millones de euros el señor Morales siguiendo las órdenes del Consejo de Administración, no se pueden pedir milagros. No se puede hacer frente a un club que invierte lo que invierte. Otra cosa es sin los fichajes que se hacen en el filial o juvenil (rusos, indonesios, africanos, mejicanos, holandeses, jugadors del Reus, Manlleu, Nàstic, etc.) estén o no dando rendimiento y hayan sido o no provechosos. En el resto de categorías con las limitaciones, pues yo creo que se hace lo que buenamente se puede y hay varios equipos plantando cara al FCB. A mi és el primero que me gusataría que todo fueran éxitos, y en nada me ilusiona subir clasificaciones en las que nos saquen un montón de puntos, pero las diferencias presupuestarias no solo marcan la diferencia de calidad en 1a. división...

De momento en el juvenil A aún vamos delante. Veremos como acaba los desplazamientos en Malorca i a la Gamper decidirán el título.

Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M