diumenge, 2 de desembre del 2012

EL JUVENIL "A" VENÇ AL
REAL ZARAGOZA, EN UN BON PARTIT (3-1)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – Real Zaragoza: 1

Cinquè triomf consecutiu del conjunt de Sergio Piña, davant un Real Zaragoza que es presentava a la Dani Jarque en quarta posició a només un punt dels espanyolistes. El partit prometia bastant i no ha decebut als espectadors que s’han donat cita en una tarda bastant freda a Sant Adrià del Besós. El joc ha estat bastant vistós, i els espanyolistes que s’han avançat ràpidament en el marcador, han tingut suficients ocasions per no patir en el segon temps, però el Real Zaragoza també ha dit la seva i durant nou minuts ha deixat la diferència en el marcador reduïda a la mínima expressió. Finalment, un bonic gol de Mamadou, ha deixat el marcador final de 3-1 que permet als espanyolistes situar-se segons en solitari, ja que el Girona ha perdut com a local davant el Real Mallorca.

L’equip espanyolista decidit a enllestir per la via ràpida l’encontre, s’ha avançat als dos minuts de joc quan Kilian ha rematat de cap perfectament, una centrada des de l’esquerra a càrrec del lateral Aitor. Només vuit minuts després, en la que era la segona arribada amb perill dels blanc-i-blaus, Kilian per la dreta ha arribat fins la cuina i ha enviat una passada de la mort precisa per que l’ex del Cornellà Víctor García rematés a boca de canó al fons de la porteria aragonesa. Era el 2-0 i semblava tot decidit.

Amb el marcador favorable, l’Espanyol ha jugat força còmode arribant a disposar de varies ocasions per fer-se amb un tercer gol que sentenciés de manera definitiva el partit. Mamadou, en jugada individual ha retallat al defensor aragonès i buscant forat, ha enviat un fort xut que en una gran intervenció, el meta Aroca ha evitat el gol espanyolista enviant a còrner.  Posteriorment ha sigut Víctor qui ha tornat a posar a prova al meta del Zaragoza amb un xut dur que el porter Aroca ha rebutjat junt al pal dret.

Però el Real Zaragoza, amb un bon equip, no ha baixat els braços i ha intentat primer fer-se amb el control del joc a la parcel·la ampla i després arribar amb cert perill a  les immediacions de la porteria defensada per Pau. I en els darrers vint minuts de joc d’aquest primer temps ha acabat sent el dominador davant un Espanyol que ha perdut pistonada.

La primera aproximació amb perill (23’) acabà amb un tret que blocà el meta Pau.  Ho intentaria més tard Roy amb un llançament que es marxà fora. Però la més clara tindria lloc en els darrers minuts quan una jugada individual de Roy acaba retallant al defensor espanyolista i des de la dreta de l’àrea envia un llançament bombejat que Pau rebutja traient una providencial mà i enviant a còrner per sobre el travesser. En els darrers instants, un llançament de falta des de la banda esquerra de l’atac aragonès li complicà la vida al conjunt perico en mig d’un embolic dins l’àrea, però finalment molt solida la defensa espanyolista aconseguí allunyà el perill.

En el segon temps, l’Espanyol tornà a sortir molt fort en els primers minuts. Un xut molt tancat a càrrec de Kilian obliga a rebutjar a còrner al porter del Zaragoza, llançant-se junt al pal esquer. Més clara encara, als deu primers minuts del segon temps quan Mamadou rep en profunditat dins l’àrea, i tingué una gran oportunitat de fer el tercer l’u contra u davant la sortida del porter, i després del seu remat l’esfèrica rebota lo just en el porter i surt a còrner. En el 47’ ocasió doble quan primer Víctor García i després Rubén Duarte incorporat a l’atac, en varis remats i refusos a la frontal de l’àrea petita no poden superar al meta i a un defensor, en una jugada que increïblement no acabà amb la pilota dins la porteria visitant.

L’Espanyol era l’amo i senyor del partit i assetjava la porteria del Zaragoza amb insistència. En una de les jugades d’atac, una centrada des de la dreta es pentinada  per Ruben i Víctor García intenta afusellar rematant de primera al porter, però aquest reacciona amb una gran intervenció evitant el gol.

I el que son les coses... D’un hipotètic 3-0 es passà al 2-1 després que en una jugada en la que la cobertura perica (que duia més de quatre encontres sense veure la porteria perforada) no estigué gaire encertada, i el Zaragoza posa l’emoció en el marcador reduint diferències amb un gol de Sergio.

L’Espanyol malgrat el gol continuà amb la mateixa línia d’aquesta segona part, i Moha tingué una molt bona oportunitat després que en acció individual superés al darrer defensor i el seu xut tocant en un defensor surt a dos pams del pal.  Finalment, l’Espanyol a la sortida d’un servei de cantonada, faria el tercer. Miravent,  centrada des de la banda dreta, i l’esfèrica arriba al cap de Mamadou Sylla, qui col·loca la bola lluny de l’abast del porter.

Ara sí que l’Espanyol tenia ja el partit totalment al sac i gairebé ben lligat. Es més, l’equip de Piña s’ha fet mereixedor d’algun gol més davant un Zaragoza que ha jugat i ha deixat jugar. Una centrada de Kilian ha sigut rematada amb el pit entrant des de darrere per Moha; la forçada rematada del davanter centre local s’ha marxat ajustada al pal esquerre però, fora. També una bona pilota penjada des de la dreta per Albarrán ha sigut rematada de cap per Brian sortint la pilota a mig metre.  En altre jugada,  acció individual de Mamadou buscant l’escaire, enviant un tret amb molt de perill que ha sortit fora.

El Real Zaragoza s’ha pogut posar altre cop en el partit quan en el llançament d’un servei de cantonada des de la dreta, Pau ha refusat de punys en curt i la pilota li ha anat franca a un company seu, però amb tot a favor ha rematat per sobre la porteria espanyolista.  La rèplica local, a càrrec de Moha, superant a dos defensors, però el seu remat massa centrat ha acabat a les mans del porter. En el 88’ jugada embolicada, amb caiguda dins l’àrea després d’una falta prèvia a càrrec de Brian, el col·legiat no ha assenyalat res, i primer Brian i després Pablo de Castro amb un tret que ha salvat un defensor sota pals, han pogut fer el quart. La darrera acció de perill del partit, un centre xut de Kilian que rebutjà el porter del Real Zaragoza.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Aitor, Eric Bertrand, Rubén Duarte, Nacho Sierra, Mamadou, Miravent, Moha, Kilian i Víctor García.
Substitucions: Brian per Víctor García, m. 67; Pablo de Castro per Mamadou, m. 81; Merino per Moha, m. 85.

Real Zaragoza: Aroca, Escuder, Lasure, Parera, Santigosa, Gil, Roy, Sergio, Dome, Pombo i Luengo.
Substitucions: Álvaro i Dani per Luengo i Dome, m.58; Belio per Parera, m.82.

Gols: 1-0: Kilian, m.2; 2-0: Víctor, m.10; 2-1: Sergio, m.60; 3-1: Mamadou,  m.69.

Àrbitre: Ruben Macera Anton, de la delegació del Maresme. Ha mostrat cartolines grogues al visitant Pombo, m.58 I als espanyolistes Nacho, m.85, i Brian, m.88.

Incidències: Encontre corresponent a la 14ena. Jornada (penúltima de la primera volta) del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil disputat aquesta tarda al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en una tarda assolellada però amb temperatura i ambient fred.