dissabte, 8 de desembre del 2012

NO HI HA MANERA (2-2): L'ÀRBITRE DE NOU PROTAGONISTA...
I DESENLLAÇ CRUEL A L'AFEGIT.









 
 
RCD Espanyol: 2 – Sevilla FC: 2
 
 
Dos punts a les escombraries.
 
Quan pràcticament tenia l’equip espanyolista el triomf a la butxaca, una centrada de Coke per la dreta de l’atac sevillista, ha suposat la centrada i posterior remat de Negredo al fons de la porteria defensada per Cristian. Es el trist esdevenir d’aquest equip. Poca qualitat de la major part dels seus jugadors, molt dolents els arbitratges que es dediquen sistemàticament a ensorrar les poques esperances que els pericos tenim, i molt poca fortuna. Avui a l’afegit s’han perdut dos punts que haguessin sigut un autèntic bàlsam per aquest equip tant necessitat. Avís a navegants!. No serà gens fàcil si s’aconsegueix. Que ho sàpiguen els que potser avui ja haguessin pensat que no necessitem reforços, que amb Rui Fonte i Cía., es pot passar...
 
En un partit en el que ens juguem la vida, ha quedat ben palès el que hi ha a la plantilla. Stuani (amb màscara) i Rui Fonte titulars. Queda ja tot dit. Senyal que tampoc es confia amb el que resta a la plantilla. I avui l’afició (la CURVA) ha animat tot el partit fins el darrer instant i no ha s’ha recordat ningú dels que ens han dut a la més mísera ruïna tant esportiva com econòmica.  Però ni així ni contra deu en tot el segon temps, ni avançant-se en dues ocasions, ni així l’equip ha sigut capaç de guanyar a un estadi que està batent totes les estadístiques negatives tant de punts perduts com de poca afluència de públic (avui poc més de setze mil espectadors).
 
El partit ja ha començat fent-nos patir d’un bon principi. Cristian encertat ha evitat el gol dels visitants, primer als tres minuts llençant-se a la gespa abans que arribés al remat Navas. Posteriorment, l’ensurt ha estat de consideració quan Spahic s’ha quedat tot sol trencant el fora de joc i dins l’àrea ha afusellat a Cristian, responent bé el meta espanyolista que ha rebutjat la bola, refusant posteriorment amb el cap Colotto i allunyant amb el peu Forlín.
 
El partit donava un tomb quan Joan Verdú era empentat descaradament per Fernando Navarro dins l’àrea. Penal clar, que el propi Verdú transformaria amb massa sang freda pel centre mentre el meta es llençava a la seva esquerra. Però l’alegria duraria molt poc a la casa del pobre. Muñíz Fernández, horrible ell, s’inventaria un penal en una pilota dividida en una acció que cau tant Stuani com Kondogbia. Robatori de la factoria Villar, que ve a demostrar que xiulen el que no veuen, per que senzillament no ha succeït. El penal l’executa Rakitic enganyant a Cristian.
 
El partit torna a entrar en una fase de nervis, descontrol total, i en una falta conseqüència d’una errada anterior arbitral quan l‘Espanyol atacava (falta clara no xiulada) l’acció deriva en una falta compromesa de Colotto  de la que veurà la cartolina. Reyes llença abans que li doni permís Muñíz, i veu la segona cartolina groga. Polèmica de nou, i el Sevilla es queda amb deu. L’autor del gol executa el llançament enviant la bola a l’esquerra de la porta espanyolista. En els darrers minuts (43’) Stuani reclamà penal en una acció en la que cau dins l’àrea quan el defensor molt més ràpid li guanya la posició mentre que el davanter centre espanyolista necessita mig partit per arribar-hi a l’esfèrica.
 
En el segon temps, sembla l’Espanyol més decidit, tot sigui dit, jugant amb un home més. Wakaso culmina malament un bon contracop xutant sense ton ni son. Verdú molt desencertat altre cop, remata força malament una bona jugada (52’).  Bona part del públic es comença a posar dels nervis cada cop que Rui Fonte endarrereix una i altre vegada la pilota a la passada fàcil tenint companys per davant. Finalment esgota també la paciència d’Aguirre i es substituït per Simao.
 
El portuguès només ha sortit ha marcat el seu primer gol com a perico. Llançament de cantonada des de la dreta a càrrec de Wakaso, error clamorós en defensa del Sevilla, i rematant Simao molt poc ortodoxament, aconsegueix malgrat els esforços de Diego López per rebutjar la bola, que aquesta travessi la línia de meta, i acabi significant el 2-1 que obria les esperances a la parròquia espanyolista.        
 
Michel ha donat entrada a Negredo i posteriorment a Rabello i Manu del Moral. Longo ha substituït Stuani i tampoc ha demostrat res de profitós per l’equip. En el darrer quart d’hora, mentre l’Espanyol no encertava a culminar el contracop que li donés el tercer gol i amb ell la tranquil·litat, el Sevilla cada cop més –tot i jugar amb 10- anava tancant al camp propi als locals.
 
Avisà el quadre andalús amb un llançament des de la frontal a càrrec de Rakitic que Cristian fent un estrany, se la troba i rebutja com pot traient-se-la de sobre. (76’). La millor ocasió dels espanyolistes, una acció en la frontal de l’àrea sevillista amb cop d’esperó de Longo per Verdú qui remata a col·locar l’esfèrica i aquesta surt desviada a l’esquerra de la porta defensada per Diego López.   En un llançament de cantonada, la bola refusada per la cobertura visitant li cau a Verdú qui tot sol a la frontal, envia la seva rematada a la quinta forca.
 
Wakaso tindria una bona opció després d‘una bona recuperació, però tenint sol a Longo, prefereix cedir a Verdú quedant-se l’esfèrica curta. Es substituït  malgrat els aplaudiments i crits corejant el seu nom per part de la grada – no sempre justificats -, abans que acabés malament doncs ja tenia una cartolina de les “marca de la casa” per allunyar una esfèrica quan ja havia interromput el joc el col·legiat. El substitueix Raul Rodríguez passant Javi López a l’extrem.     El segon avís dels andalusos ha sigut a càrrec de Manu del Moral qui ho provarà escorat a l’esquerra amb un llançament potent que surt fora.      
 
Quan ja ens trobàvem al temps afegit (tres minuts s’havia mostrat al rètol), arriba la jugada definitiva en la que el Sevilla ha donat el tir de gràcia a un equip mig moribund. Falta a la medul·lar, pilota que acaba sent centrada per la dreta a càrrec de Coke,  i cop de cap de Negredo al fons de la porteria. Punt totalment insuficient, més tenint en compta que el proper partit és al Bernabeu...      
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Forlín, Víctor Sánchez; Wakaso, Verdú, Rui Fonte; i Stuani.
Substitucions: Simao per Rui Fonte, m 59; Longo per Stuani, m. 67; Raul Rodríguez per Wakaso, m 83.
 
Sevilla FC: Diego López, Navarro, Fazio, Spahic, Coke; Kongogbia, Rakitic; Navas, Reyes, Perotti i Diawara.
Substitucions: Negredo per Diawara, m. 64; Rabello per Perotti, m.70; Manu del Moral per Spahic, m 80.
 
Àrbitre: Cesar Muñíz Fernández, del comitè territorial asturià.  Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Stuani, m.22, Colotto, m. 36, Víctor Sánchez, m. 44, Wakaso, m. 79 i Héctor Moreno, m. 87 i als sevillistes Reyes, (m. 32’ i m.38’), Perotti, m. 38, F. Navarro, m. 78 i Negredo, m. 88.  També ha amonestat al tècnic del Sevilla, per fer observacions a una decisió seva (89’).  
 
Gols: 1-0: Verdú (pen.), m. 13; 1-1: Rakitic (pen.), m. 23; 2-1: Simao, m. 60; 2-2: Negredo,  m. 91.
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 16.712 espectadors, i a bon segur que per primera vegada en un divendres.   
 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M