diumenge, 2 de desembre del 2012

UN PUNT EN EL DEBUT DE JAVIER AGUIRRE (0-0)

DERROTA DEL FILIAL A XÀTIVA EN ELS DARRERS MINUTS (2-0), EN EL QUE HA SIGUT EL 7è PARTIT CONSECUTIU DE L'EQUIP DE RAUL LONGHI SENSE GUANYAR.
 
Granada CF: 0 – RCD Espanyol: 0
 
 
Escàs botí, per la situació en que es trobem...
 
L’Espanyol ha tret un punt de la seva visita al Nuevo Los Carmenes de Granada, en finalitzar l’encontre disputat aquest migdia amb el resultat inicial d’empat a zero. Vistes les ocasions d’uns i altres, el resultat es pot considerar just doncs tot  i que les ocasions dels espanyolistes han estat força clares, el  Granada també ha tingut les seves i ha insistit més davant un Espanyol que ha mostrat la seva cara més sòlida, la de Valladolid, Valencia o Sant Sebastià.
 
Era el debut del nou tècnic Javier Aguirre. El mexicà ha confiat d’inici en un onze en el que destacava (veurem si tornarà repetir) la presència d’un Simao que no ha aportat res més del que fins ara li hem vist; o sigui res de res.  A l’eix de la defensa, Colotto i Forlín s’han mostrat molt solvents. Amb el nou tècnic l’equip potser guanyarà tàcticament (falta veure-ho a casa on sorgeixen tots els problemes), els jugadors a bon segur estaran molt més concentrats i amb més compromís que amb un tècnic del que ja no creien ni els mateixos...   Però segueixen sent els que eren. I la manca de qualitat sobre tot de mig camp en endavant és manifestament comprovable. I a sobre, l’únic home amb qualitat, Joan Verdú, ha tornat a estar horrorós amb un recital d’errors en les passades.  Avui, amb una mica més de classe a nivell ofensiu, els tres punts haguessin viatjat amb seguretat cap a Catalunya...
 
Aguirre es deixarà d’absurdes històries de percentatges de possessió de la pilota i de domini, paràmetres fins ara dominants en la mentalitat de Pochettino. Per perdre encontres per no tenir la qualitat exigible per tal plantejament, no fa falta intentar fer-ho bonic. Futbol pràctic, solvència a darrera, i que sigui el que Déu vulgui... fins que al mercat d’hivern els consellers i màxims accionistes decideixen quelcom més que tornar a enganyar al personal, i que amb l’encert dels nous responsables tècnics reforcin adequadament l’equip, per al menys pogué mantenir la categoria... que tampoc demanem ja tant.... Per que si sent cuers, estrenant entrenador i jugant-se la vida no ha estat capaç l’equip de vèncer al Granada (equip molt discret), ja em diran amics lectors quan i a qui guanyarem...
 
Al primer minut, el Granada ha estat a punt de donar-nos l’ensurt. Ighalo retalla i xuta a trencar, taponant molt bé Colotto llançant-se a la gespa. Poc després, una centrada des de la dreta de l’atac local, es rebutjada en curt per Forlín que fica la bota, i la pilota morta arriba a peus de Torje qui remata sortint la pilota a còrner ben ajustada a l’esquerra de la porta espanyolista. La tercera ocasió andalusa, un remat de cap de Borja Gómez que ha sortit per sobre de la porteria de Cristian en un llançament de cantonada (18’).
 
Després del domini inicial dels granadins, l’Espanyol mica a mica ha començat a tenir major presència en atac. En un servei de cantonada executat des de la dreta per Wakaso, Juan Forlín ha rematat ficant el peu i la pilota s’ha estavellat a la base del pal esquer de la porta de Toño després de rebutjar amb el peu el meta local.  La rèplica andalusa, un tret ben dirigit de Mikel Rico que ha aturat Cristian ben situat tapant bé el pal curt.  Una de les accions més perilloses dels locals ha tingut lloc en el 34’ quan Ighalo supera tant a Víctor Sánchez com a Colotto, i centra no arribant al remat de cap per centímetres Siqueira.
 
A pilota aturada de nou l’Espanyol ha tingut el gol en el minut 43 de joc. Serveix de cantonada l’Espanyol i Forlín pentina, controlant d’esquenes Colotto, a la mitja volta envia una centrada xut que ficant el cap Stuani desvia lleugerament, i Toño salva al Granada evitant el gol espanyolista en una bona intervenció.
 
Wakaso al marge de la seva lluita i el  seu esperit combatiu, avui ens ha deixat altres aspectes del seu joc menys positius... Cara a porta ha gaudit de dues ocasions en que ha tingut el gol i ha mostrat veritablement per què el Villarreal va prescindir dels seus serveis. Després d’una bona jugada per banda a càrrec de Víctor Sánchez desfent-se de dos adversaris, penja l’esfèrica i error greu del brasiler Siqueira al intentar allunyar la bola amb el cap i aquesta li queda morta als peus de Wakaso. El ghanès intenta superar regatejant al porter, però no se’n surt i perd l’ocasió al 50’ d’avançar al quadre espanyolista en el marcador.
 
Simao, que prèviament havia sigut amonestat, es substituït per Rui Fonte. Circumstància aquesta difícil d’entendre com pot ser que el portuguès (Rui) jugui amb tots els tècnics. Que li veuen?. O senzillament no hi ha més en atac en aquesta plantilla?. Longo ha ocupat el lloc de Stuani sense aportar més que l’uruguaià.
 
Al 60’ gran ocasió per l’equip espanyolista. Aquí ha estat clarament la clau, on els pericos haguessin pogut endur-se el triomf. Primer centre de Víctor A., refús d’un defensor, centre de Rui Fonte passat i altre cop Wakaso tot sol davant Toño, fa mistos quan xuta; en segona instància amb el porter intentant fent-se amb la pilota, acaba passant per  Baena que a porteria buida remata per sobre el travesser. Posteriorment, es agredit per un jugador local (vermella clara) al recriminar-li que no havia aturat el joc enviant la pilota fora quan el defensor Diakhaté estava al damunt de la gespa caigut. El col·legiat ignorà aquesta circumstància (l’agressió) i li perdonà la cartolina vermella al jugador del Granada. Un cop més ha quedat palès que les vermelles només son pels espanyolistes en aquesta prostituïda i corrupta lliga espanyola.
 
Ighalo obliga a Cristian Álvarez (el millor del partit) a intervenir enviant a còrner per sobre el travesser (63’). A un xut de Siqueira no arriba per ben poc Torje (70’). En el tram final del partit, serà el conjunt local qui intentarà fer-se amb el partit davant un Espanyol que a mida que s’exhaureix el temps, es tanca més i més aguantant l’empat. Wakaso comet altre de les excentricitats del seu repertori i agafa amb les mans com un placatge de rugbi al porter quan anava a llançar. Una cartolina més per la seva col·lecció... Poc li haurà agradat al tècnic mexicà el fet, que poc li ha costat de substituir-lo donant entrada a Raúl Rodríguez qui ha ocupat la banda dreta de la defensa espanyolista avançant la posició de Javi López.
 
Colotto rebutja de cap sobre la pròpia porta al 79’. Patiment en el darrers deu minuts (més 5 i quart de llarg afegit).  Romero supera Víctor Álvarez i xuta blocant Cristian Álvarez junt al pal esquerre (85'). En el minut 92 i mig el Granada ha llençat una perillosa falta a càrrec de Dani Benítez que de xut directe ha obligat a Cristian a rebutjar a còrner salvant l’empat. Un minut després altre llançament de falta des de banda dreta que ha portat moments d’incertesa i angoixa, però que ha mostrat la solvència defensiva en el dia d’avui de la cobertura i de tot l’equip espanyolista.    
 
 
Fitxa tècnica:
Granada CF: Toño; Nyom, Diakhate, Borja Gómez, Siqueira; Mikel Rico, Iriney; Torje, Ighalo, Dani; i El Arabi.
Substitucions: Brahimi per El Arabi, m. 62; Íñigo per Diakhate, m. 75; Jaime Romero per Iriney, m. 82. 
 
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Colotto, Forlín, Víctor Álvarez; Víctor Sánchez, Baena; Wakaso, Verdú, Simao; i Stuani.
Substitucions: Rui Fonte per Simao, m. 54; Longo per Stuani, m. 59; Raul Rodríguez per Wakaso, m.73.
 
Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Miguel Martínez Munuera i Jorge Paredes Gómez. Ha mostrat cartolina grogues als espanyolistes Simao, m. 48, Javi López, m.66, Wakaso, m. 71, i Longo, m. 74. El conjunt andalús no ha sigut cap jugador amonestat.
 
Incidències: Encontre corresponent  a la 14ena. jornada de lliga a 1a. Divisió, disputat aquest migdia a l’Estadi “Nuevo Los  Cármenes” de Granada.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja està bé, aquest entrenador es de la mateixa pasta que el seu superior anterior, fora de una puta vegada, i veure si quan es juga a fora, no es va a empatar (0-=0), que al final es perd.
Espere'm canvis, perque així no es pot continuar, no juguem a res i perden com sempre.
Endavant RCDEspanyol.
Figot47

Anònim ha dit...

Figot47, tranquil que aquest nomes porta aqui dos dies i no li pots exigir res encara, de fet, prou a fet treient un punt, despres de estar l'equip com estava sobretot animicament despres del desastre de Pochettino. Es podran treure conclusions a partir del proxim partit. Jo el que li demanaria Aguirre es que no li tembles el pols per fer fora a jugadors com Baena, Forlin o Stuani que no tenen calitat per estar a l'equip i posar a Verdu a la banqueta perque s'espavili. Ah, i provar jugadors del B en les posicions en que tenim mancances fins que no es pugui fitxar, perque pitjor que alguns no ho faran.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M