dijous, 6 de desembre del 2012

TRIOMF DEL FEMENÍ "A" EN UN DISCRET PARTIT (2-0)









 
RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Valencia CF: 0
 
Doblet de Mari Paz, per tornar al triomf a la Ciutat Esportiva.
 
L’Espanyol Femení ha tornat a guanyar després de les dues darreres jornades en les que tan sols ha tret un punt,  i després (cal dir-ho), de tres derrotes consecutiva a la Ciutat Esportiva (Llevant, Rayo, i Sant Gabriel).
 
Ho ha fet en un partit del que  la bella factura de les jugades dels gols i el resultat, és el millor per fer menció. El joc de l’equip segueix sense convèncer. Luis Carrion segueix sense trobar les solucions adequades –amb aquesta plantilla- a la crisi de joc que viu l’equip. Avui en el primer temps, s’ha solucionat el tema amb una aïllada jugada dins d’uns primers quaranta-cinc minuts per oblidar.  En el segon temps, i amb la presència al camp de Willy, l’equip ha millorat, ha tingut més control i més profunditat davant un Valencia que en prou feines ha passat del mig del camp. El millor, torno a dir, el resultat.
 
Per que en els primers vint-i-cint minuts poc ens han ofert ambdós conjunts. Joc bastant pobre, sense sentit, i molts nervis altre cop en Mariajo en diverses jugades... cosa totalment difícil de creure en una portera de la seva qualitat i veterania. L’equip ho ha intentat per la dreta amb algunes incursions a càrrec de Débora. Carrión avui ha sorprès deixant a la banqueta a la portuguesa Sonia Matías.
 
La primera acció clara de perill ha acabat dins la porteria che. Débora desborda per la dreta pujant com una exhalació, i col·loca una gran centrada que molt oportuna ha rematat de cap Mari Paz al fons de la porteria valencianista. Un bonic gol que trencava la monotonia i el pobre, insuls, joc fins les hores exhibit.
 
El Valencia CF ha dut perill en un parell d’accions: Un xut llunyà que no ha blocat una insegura en les darreres jornades Mariajo, i oportuna Marta Torrejón, ha allunyat el perill rebutjant l’esfèrica. La darrera ocasió abans del descans, un xut des de la frontal a càrrec de la davantera centre internacional sub-19 Raquel Pinel, que ha sortit per sobre el travesser de la porta espanyolista.
 
Canvis en el segon període. Als sis minuts Monforte ha substituït a una inèdita Claudia Montagut que ni l’ha vist en el primer temps, i posteriorment abans del quart d’hora, Ana Romero “Willy” ha sortit per Brenda. El conjunt espanyolista ha anat progressivament millorant i l’exterior andalusa ha dut perill per l’esquerra en varies ocasions. 
 
Mari Paz ha pogut fer el segon quan en carrera s’ha escapolit de la marca de Judit ha deixat anar un bon tret creuat que s’ha perdut per sobre el travesser. El Valencia pràcticament ha renunciat en aquest segon període a qualsevol intent de donar la sorpresa i bastant ha tingut amb mantenir el resultat quan l’equip de Luis Carrión premé l’accelerador.
 
Bona jugada de Willy superant dos rivals, i enviant una centrada a la que per poc ha arribat Mari Paz; la pilota s’ha marxat a còrner ja que la meta Aroa no l’ha pogut blocar.  Un servei de Meseguer ha sigut rematat per Mari Paz de cap, blocant ara si la meta del conjunt che.   De nou Ana Romero “Willy” ha dut de corcoll a la cobertura valencianista, i escapant-se per l’esquerra, ha aixecat el cap i ha col·locat una centrada que li ha donat el gol en safata de plata a una Débora que a dos metres de la línia de gol ha enviat l’esfèrica als núvols ja que no l’ha pogut engaltar bé, venint de darrera quan ho tenia tot al seu favor.
 
La sentència ha arribat a tres minuts del final del partit. No s’havia patit en absolut, però un gol sempre és un mínim i perillós botí i en qualsevol jugada se’n pot anar tot en orris. Ha sigut en una sacada de banda per Monforte qui junt a la línia de fons dins l’àrea, ha col·locat una centrada que Mari Paz ha enviat altre cop al fons de la porteria valencianista elevant a sis gols les dianes aconseguides en aquest campionat de lliga, que de moment està sent força decebedor per un femení que va il·lusionar a tots després d‘un fulgurant i esperançador inici.
 
En els darrers minuts ha pogut jugar altre cop després de la greu lesió patida, la lateral esquerra Carla Cotado, que havia anat convocada en alguna ocasió darrerament amb el filial (davant Sant Gabriel B), però que encara no havia pogut disputar altre cop, uns minuts.         
       
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Núria Mendoza, Marta Torrejón, Vane, Andrea Pereira;  Meseguer, Sandra Vilanova; Brenda, Débora, Claudia; i Mari Paz.
Substitucions: Monforte per Claudia, m. 51; Willy per Brenda, m. 57; Sonia Matías per Andrea Pereira, m. 65; Carla Cotado per Débora, m. 88. Entrenador: Luis Carrión.
 
Valencia CF: Aroa; Salo, Judit, Ivana, Núria; Wronski, Paula; Katja, Naiara, Anita; i Pinel.
Substitucions: Naya i Marta Mateos per Pinel i Katia, m. 57; “Trueno” per Anita, m. 61; “Xata” per Paula, m. 79. Entrenador: Cristian Toro.
 
Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera de la delegació de l’Anoia.    
 
Gols: 1-0: Mari Paz, m. 27; 2-0: Mari Paz, m. 87.
 
Incidències: Encontre corresponent a la 14ena. Jornada de lliga de 1a.Divisió Femenina, disputat avui a la tarda al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Poc públic en aquesta jornada intersetmanal i amb horari inusual.  Temps assolellat, ambient fresc baixant la temperatura clarament un cop s’ha posat el sol.  El segon temps s’ha jugat amb il·luminació artificial.

 

PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA


. CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
ATHLETIC CLUB
37 14121147 10
2
F.C. BARCELONA
32141022438
3
ATLÉTICO DE MADRID
3214950318
4
RAYO VALLECANO
2914923 4018
5
LEVANTE U.D.
28149142112
6
R.C.D. ESPANYOL
23147252113
7
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
22147162736
8
SPORTING CLUB HUELVA
21146352420
9
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
18145361926
10
SEVILLA F.C.
1714527 2025
11
C.D. SANT GABRIEL
16144461824
12
VALENCIA C.F.
12143381425
13
U.D. COLLERENSE
12143382033
14
REAL SOCIEDAD
1114329 2024
15
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
7 141491334
16
S.D. LAGUNAK
0140014163




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M