dimecres, 1 de maig del 2013

LLOBREGAT BLANC I BLAU CELEBRA ELS SEUS 10 ANYS









(Radio Despí, Les Planes; Sant Joan Despí: Josep Maria)


Deu anys i un dia. No es tracta de cap condemna, amics... Tot el contrari, un plaer i al temps una mirada amb nostàlgia contemplat ara des de la visió del pas del temps per part dels que van ser participants des del primer dia, i una sensació de sana enveja per part dels que no ho hem viscut des dels orígens i hem agafat el més dignament possible el testimoni, el relleu d’aquells pioners. Per què ahir que es complien 10 anys i 1 dia que Rafa Aragón acompanyat d’un grup d’espanyolistes va iniciar un meravellós projecte inspirat únicament des de l’altruisme del voluntariat perico, amb l’única intenció de fer un programa de radio setmanal d’informació perica, en el que cadascú pogués aportar el seu granet de sorra en fer un Espanyol millor.   

Fou un 29 d’abril de 2003. I ahir Llobregat Blanc i Blau a Radio Despí ho va celebrar per tot l’alt. No va acompanyar el darrer resultat del primer equip; que hi farem! Els pericos militants estan sempre per sobre de qualsevol que altre desencís en forma de puntuals resultats. Quin exemple més clar voleu,  que qui modestament escriu aquestes línies que va “debutar” amb “Sentiment Perico” després d’una derrota a casa del primer equip davant l’ascendit Nàstic !  Ningú podia amargar-nos la dolçor, el moment de joia, de celebrar tots junts aquest aniversari recordant els inicis, parlant cadascú de nosaltres com  vam iniciar-nos a aquest mon de la radio, com Rafa Aragón ens va reclutar per aquesta grata tasca, però a l'hora també  carregada de molta responsabilitat al dirigir-nos a l’audiència perica des d’aquests modestos micròfons de Radio Despí.  

Nostàlgia dels més antics; allà estaven Cristina Pérez (de la Penya de Martorell), Pascual Olmedo (Intertoto-Ángel Morales), Lluis Rodilla (Bellvitge – L’Hospitalet),  i  Xavi Edo (Cornellà), i  Josep Sánchez (Director del diari “Blanc-i-Blau”, l’extint degà de la premsa perica i actual director de “La Grada”), amb el director i creador del programa Rafa Aragón i el seu germà Pedro, al comandament dels mitjans tècnics, Després els que s’integraren amb posterioritat com Javi Navarro, qui es dirigeix a vosaltres en aquest escrit,  i darrerament Jordi Marcos de la penya de Sant Joan Despi.  Només Jordi Luengo no hi va pogué estar present, però si ho va fer a través de les línies telefòniques, comprometent-se a més, a estar ben aviat present als estudis de Radio Despí properament.

Durant el programa (ahir sense l’habitual guió, sense les seccions habituals donat la circumstància especial del mateix), van anar felicitant a l’espanyolisme per aquest aniversari diverses personalitats de perimer nivell que han tingut un pes en la marxa del programa per diverses circumstàncies. Així, Jaume Martínez va ser el primer que durant uns minuts va dirigir-se a l’audiència, atès que sempre ha sigut la persona que mitjançant les seva tasca i col·laboració, el programa ha pogut contactar amb jugadors, tècnics, etc. Posteriorment l’actual Director de Comunicació Xavi Salvatella, com a màxim dirigent en l’actualitat de la parcel·la informativa de l’entitat perica. Llobregat en Blanc i Blau no va voler passar l’efemèride sense posar-se també en contacte amb una persona que en el seu moment va ser un dels puntals d’aquell consell d’Administració, per la seva tasca, per patrocinar al club, i per ser qui més fort va apostar pel futbol femení fins llavors: Antonio Martín, des de Sevilla. Una persona que mai va tenir un no pel programa i que hi ha assistit sempre que se l’ha convidat.

Com  no podia ser d’altre manera, el màxim accionista del RCD Espanyol i expresident Daniel Sánchez Llibre. La trajectòria del programa transcorre pràcticament  coincidint amb l’etapa del president Dani. Com a darrer convidat, per tancar aquest torn de intervencions, l’actual President del RCD Espanyol, Joan Collet. Una persona que ho ha passat força malament en moments que millor no recordar, dins aquella divisió i fractura que es va mostrar en aquella darrera JGA, però que sortosament se n’està sortint al capdavant del club malgrat tots els problemes econòmics que l’entitat pateix i malgrat fer-se càrrec al més alt nivell de l’entitat en moments dramàtics amb l’equip totalment enfonsat a la classificació. Dic el mateix que vaig escriure quan va sortir escollit President per la “força de les accions” en aquella polèmica –per no dir altre adjectiu – junta d’accionistes.   La seva sort, serà la nostra, la de tots els pericos. Per tant, som els primers en alegrar-nos que les coses millorin esportivament i a nivell econòmic a empentes i rodolons es superin encara que sigui amb extrema dificultat, els pitjors entrebancs.  

A la segona hora, en contra del previst, vam continuar tots els que hem format part del programa i també els pioners es van quedar fins el darrer segon abans de la mitja nit. Va ser el torn dels oients; els fidels oients de punts tant allunyats com Austràlia per posar un exemple, oients d’altres països i de molts punts de la resta d’Espanya; entre els que ahir van trucar es va sortejar una samarreta i un exemplar del llibre “Europa a sus pies” editat per Diario La Grada.  Cristina, la mà innocent, va triar els afortunats guanyadors i puc donar fe, com no! que el sorteig va ser totalment net.   

Finalitzà aquesta trobada tal com l’havíem iniciat fora d’antena, amb una foto de família entre els integrants del programa als que es van sumar qui per motius de feina no va pogué arribar primer i com no, el Director de Radio Despí Rafa Rodríguez, autèntic artífex d’aquesta iniciativa al permetre que cada setmana un grup de somiadors  pericos envaeixin l’èter de les ones radiofòniques d’espanyolisme, i amb el poder de les noves tecnologies, alcin i enviïn la seva veu, la veu del poble perico militant, en definitiva la veu  del nostre Espanyol,  a tot el món.
         

2 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Comentar també -mea culpa per l'oblid- el missatge que el President de la FCPE Alberto Ariza va transmetre al programa. Agraïr a la Federació Catalana de penyes, el suport i recolzament sempre present envers Llobregat Blanc i Blau.
Josep Maria.

Anònim ha dit...

La tasca de difusió del sentiment espanyolista que es fa a comarques és impagable.
Rebeu la meva enhorabona i el meu desig de molts més anys en antena.

PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M