dimecres, 1 de maig del 2013

RETROBEN EL CAMÍ DEL TRIOMF (3-0).
LA PROPERA JORNADA CLAU PEL CADET "A"

RCD Espanyol Cadet “A”: 3 – UD Bordeta Lleida: 0

Després dels dos darrers resultats negatius en els que l’equip de Dani Fernández es va deixar cinc dels sis punts en joc, avui dimecres 1er. de Maig, ha tornat a la senda del triomf en vèncer a la Bordeta de Lleida per 3-0, en un partit que tot i la manifesta superioritat dels blanc-i-blaus, els hi ha costat força obrir el marcador i el fantasma d’un segon empat consecutiu ha sobrevolat Sadrià força estona. En el segon temps, els pericos han vist porta i s’han fet amb els tres punts d'aquest encontre endarrerit.

En aquests moments, amb el triomf perico davant els lleidatans i del Cornellà a Horta (1-4), el Barcelona és líder amb un punt més que Espanyol i Cornellà. El proper dissabte els de Dani Fernández visiten el Feliu i Codina d’Horta per enfrontar-se a partir de les 12:00h. a la Damm (que va derrotar tot just fa una setmana  als culers) i el Cornellà visitarà la Gamper per enfrontar-se al Barcelona. Per tant, tot està molt obert i qualsevol cosa pot succeir en aquest ajustat final de campionat.

En el primer temps no hi ha hagut gols. L’Espanyol ho ha intentat però encara continuava mullada la pólvora dels davanters locals. Des d’un bon principi amb que una rematada de cap botant davant el porter ha estat a punt de fructificar, sota el comandament del capità Oscar Melendo,  els blanc-i-blaus han dut la iniciativa dominant el joc totalment davant un conjunt, el lleidatà, que s’ha limitat a acumular jugadors darrera i a aprofitar-se del bon nivell físic dels seus integrants. L’Espanyol una i altre vegada s’estavellava amb el mur defensiu dels visitants.

Maffeo ho ha intentat (avui d’extrem) desbordant per banda dreta i marxant-se de dos rivals, però la seva centrada ha sigut massa fluixa. Un servei de falta a càrrec d’Aarón ha estat a punt d’arribar Campu a la pilota penjada.  El golejador espanyolista Campu, després de retallar a un defensor, ha enviat el seu llançament al travesser de la porteria lleidatana.  Pocs minuts després una centrada de Sarmiento des de l’esquerra ha estat rematada de cap per Alex López (de nou al mig del camp, en formar parella de centrals Aarón i Lluis), enviant per segon cop l’esfèrica al travesser. L’infortuni tornava a ser més que evident.

Les dues darreres ocasions abans del descans, també pel quadre perico: Un remat de cap en mig d’un embolic, que sortí per sobre la porteria i finalment una ocasió de Campu, que amb el seu remat creuat envia l’esfèrica per sobre el travesser.

En el segon temps Dani Fernández donà entrada a Adrián Rivas (amb la màscara habitual) i Carlos Cano, per Erik i Rafinha, en un intent de posar tota l’artilleria sobre el camp, tota la carn a la graella, a fi d’obrir un marcador que ja se li resistia massa a l’equip. Amb aquesta modificació a l’alineació i ha hagut un reajustament tàctic passant Aarón a jugar de lateral, i Alex López a l’eix de la cobertura.

Als set minuts de la represa, l’Espanyol obre per fi la llauna. Llançament d’un lliure directe a càrrec d’Aarón, i la pilota amb efecte acaba dins la porteria lleidatana. Gran ocasió la que tingué Pablo Maffeo en rematar de cap un centre d’Aaron; l’extrem espanyolista envià l’esfèrica fora quan es trobava tot sol.  Més tard, una pilota centrada per Campu es passejà sense rematador per l’àrea petita.  Malgrat anar per sota en el marcador, el quadre lleidatà no existí en atac i es limità a aturar no sempre amb èxit, les escomeses dels espanyolistes.

El quadre perico sentencià el partit quan en el 61’ aconseguí fer el segon. Una centrada molt passada de Marc Manchón és pentinada en la zona del segon pal per Alex López i a boca de gol, Campu també de cap marca el seu golet després d’unes jornades de sequera.

Continuà atacant el quadre local i una centrada passada d’Adrián Rivas fou rematada per Cano estavellant l’esfèrica en el cos del porter i a un metre de la línia de gol, torna a ficar la bota anticipant-se al meta i la pilota s’estavella a la base del pal esquerre i la bola no entra.

Tancà el marcador Adrián Rivas quan s’ha fet amb una pilota en la frontal i després de retallar buscant forat, envià un tret ras que s’allotjà dins la porteria del Bordeta. En els darrers minuts del partit encarà disposà l’Espanyol d’una gran ocasió per fer el quart quan un centre d’Adrián Rivas des de l’esquerre, és rematat tot sol per Cano de cap, enviant increïblement la pilota fora en una acció clàssica que el davanter espanyolista no acostuma a fallar.  El propi Carlos Cano fou objecte d’una entrada dins l’àrea que els espanyolistes reclamaren com a punible, però que David López Jiménez no considerà com a tal. Final del partit amb triomf just i curt dels blanc-i-blaus que han fet mèrits més que suficients per un resultat més clar.

RCD Espanyol: Manuel, Pol Mikel, Lluis, Aarón, Erik Sarmiento, Manchón, Rafinha, Alex, Campu, Oscar Melendo i Pablo Maffeo.
Substitucions: Adrià Rivas i Carlos Cano per Erik Sarmiento i Rafinha, m. 41: Labiano per Pol Mikel, m.59; Roger Aleu per Manchón, m. 64; Marc Miquel i Sergi per Pablo Maffeo i Campu, m. 71. Altre suplent; Pol Agustí (p.s.)

UD Bordeta Lleida: Josep Llovera, Adrià Fernández, Pau Crespo, Youssouf Diarra, Sana Oualy, Roger Garrabou, Albert Castillo, Nil Cruellas, Salvador Salvany, Pere Galcerán, i Sasha Shumakov.
Suplents: José A. Domingo (p.s.), Jordi Monclús, David Tomás, i Xavier Beamud.

Àrbitre: David López Miranda, assistit en bandes per Víctor Bafalluy Fijo i Antonio Miranda Rodríguez. Ha mostrat cartolines grogues als locals Lluis, m.46 i Adrián Rivas, m. 74 i al visitant Nil Cruellas, m. 41.

Gols: 1-0: Aarón, m. 47; Campu, m. 61; 3-0: Adrián Rivas, m 70.

Incidències: Encontre corresponent a la 22èna jornada (16 de març) ajornat en el seu dia i disputat aquesta tarda de dimecres al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, vent fresc i temperatura primaveral.