diumenge, 28 d’abril del 2013

EL CADET NO APROFITA LA DERROTA DEL BARÇA
EN UN ENCONTRE EN EL QUE HA MERESCUT EL TRIOMF (1-1)










RCD Espanyol Cadet “A” 1 – CF Badalona: 1


Dimecres passat el FC Barcelona en partit endarrerit, queia en el Feliu i Codina d’Horta davant la Damm (2-1). Aquest resultat permetia al RCD Espanyol tornar a dependre de si mateix (un punt amunt) si era capaç de vèncer avui, i de fer-ho dimecres, festivitat del 1er de Maig, en que es jugarà l’encontre endarrerit també de la mateixa jornada 22èna, en aquest cas davant la Bordeta de Lleida.

Però no ha pogut ser. Ho han intentat, no es pot negar, lluitant fins l’extenuació i fins el darrer sospir del darrer minut de l’afegit, però amb força desencert i amb els nervis a flor de pell a mida que anaven passant els minuts i no arribava el segon gol que hagués donat el triomf. Per començar, el camp tercer de Sant Adrià estava força xop tot i que les hores menys dolentes climatològicament parlant del dia han sigut a partir precisament d’aquest partit després que tot el dia hagi estat plovent a Sant Adrià i el seus voltants.

Efectivament, l’estat del camp era pels dos equips, i teòricament perjudica als dos equips per igual; però a ningú escapa que un equip, tancat darrere destruint i deixant que corri el rellotge inexorablement, mentre que l’altre equip intentava construir jugant a ras de gespa, amb el cronòmetre en contra, i estavellant-se contra un mur defensiu per acumulació de jugadors, aquest (l’estat del terreny de joc) a un equip beneficia més i perjudica molt més, a l’altre.

Dani Fernández ha pogut comptar per aquest encontre (i es suposa que per la resta de campionat també) amb els tres jugadors que ho venien fent en categoria superior: Pablo Maffeo (Juvenil A) i Lluis i Aarón (juvenil B).  En el primer temps, només hi ha hagut un equip sobre la gespa però el marcador no s’ha mogut. La primera ocasió important dels locals ha sigut un servei de cantonada executat per Alex que imposant-se en el salt el central Lluis ha rematat amb tot a favor, enviant la bola a la dreta fora.  El propi Lluis ha enviat un fort tret des de fora de l’àrea minuts després que se li ha escapat al porter badaloní (la pilota mullada li ha relliscat) i a punt d’entrar dins, ho ha evitat aturant sobre la línia. Una pilota avançada per Labiano, aquest ficant la bota ha rematat i l’esfèrica ha sortit creuada a dos pams del pal amb el meta ja batut.

L’Espanyol es mereixia el gol, però aquest no arribava. Pablo, intercanviant de banda, arrenca per l’esquerra i deixa a dos adversaris enrera, però la seva centrada es rebutjada de cap sobre pròpia porta pel defensor Bambo (inexpugnable avui el central badaloní), obligant a intervenir al seu porter rebutjant a còrner. Una de  les més clares ocasions de gol ha sigut quan una passada en profunditat d’Alex per Labiano aquest s’ha quedat sol superant al darrer defensor i el mà a mà amb el meta, ha estavellat l’esfèrica a la base del pal, i no ha entrat...

En les acaballes dels primer temps, dues ocasions més pels locals. Una acció individual de Pablo amb xut des de la frontal que tocant el porter lo just, acaba sortint a un pam del pal dret. I finalment, un slalon d’Aarón, penetrant per la dreta de l’atac perico i entrant a l’àrea, ha abusat en excés i ha intentat regatejar al porter però aquest li ha guanyat l’acció fent-se amb la pilota.

En el segon temps, Adrián Rivas (amb màscara) ha sortit per Erik, jugant Aarón de lateral (havia començat com a central junt a Lluis, doncs Alex ho ha fet avui a la parcel·la ampla del camp). Als vuit minuts bota Alex un còrner des de la dreta i dins l’àrea petita Pablo Maffeo remata enviant la bola dins la porteria.  Era l’1-0, però l’Espanyol es dormí en els llorers, i en una errada puntual a nivell defensiu permeté que Jordi Maymi, rematés dins l’àrea tot sol, i amb un tret ras i creuat superés a Pol Agustí per la seva esquerra. Era l’empat a 1 en la primera i darrera arribada dels visitants. Amb aquest gol se li complicaven les coses al quadre perico tot i que mancaven 29 minuts de joc encara.                

Abans del gol el tècnic espanyolista havia donat entrada a Rafinha per Labiano. Posteriorment al gol de l’empat decidí substituir a la línia mitja (Manchón – Melendo). Un doble canvi molt arriscat dons son dos jugadors bàsics en la creació, però l’estat molt pesat del terreny de joc i el cansament ja força evident, a bon segur deuria aconsellar aquests relleus. No estava el camp per excessives floritures i el joc tenia que ser força directe. Amb tot, l’Espanyol acusà força el gol visitant, i les idees costaren en aflorar; els nervis costaren molt menys en apareixer, evidenciats en més d’una passada sense control o en algun que altre llançament més una pedrada que un centre, en jugadors amb suficient qualitat.

Malgrat tot, l’Espanyol tanca al Badalona que munta l’autocar darrera esperant s’exhaureixi el temps. Campu, allunyat del gol en les darreres jornades, ho prova amb un xut molt centrat que bloca el porter.  En el 67’ es reclamaren mans dins l’àrea badalonina en una acció de Rivas, però foren involuntàries al rebotar-hi la pilota al defensor visitant. Rafael ho intenta amb una acció personal per la dreta guanyant línia de fons i jugant-se-la amb un centre xut molt tancat que no sorprèn al porter que tanca bé l’angle curt i rebutja.

L’oportunitat més clara del segon temps fou una centrada des de la dreta passada, toca Pablo i Adrián Rivas tot sol toca malament enviant fora una pilota que potser no se l’esperava. En un servei de cantonada la pilota refusada li cau en la frontal a Lluis que xuta, no bloca el porter però no hi arriba Pablo Maffeo que tardà en reaccionar.  En els darrers instants de l’afegit, tot l’Espanyol bolcat a l’atac, tot el Badalona defensant, i un “megaembolic” dins l’àrea amb remats i refusos i la pilota que increïblement no entra.  Amb tot això exposat, algú pot dir que al futbol sempre és just el resultat? Avui, al menys no ho ha sigut, doncs l’Espanyol ha jugat per guanyar i golejar. La fortuna no li ha somrigut. El Badalona ha sabut defensar-se, també cal dir-ho i no cal tampoc treu-li mèrits, però...  

Amb aquest resultat i la victòria de Barça (4-1 al Gironés) i de Cornellà (8-0 al Reus, ull amb l’average general que es redueix més la diferència amb aquest registre), la classificació s’ajusta al màxim. El proper dimecres l’Espanyol jugarà davant la Bordeta i el Cornellà al Feliu i Codina davant la U.At. Horta. Si ambdós conjunts guanyen els seus respectius encontres, el Barcelona estaria a només un punt d’Espanyol i Cornellà, havent de visitar aquest darrer el feu culer.

      

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Pablo, Lluis, Aarón, Erick Sarmiento, Marc Manchón, Pol Mikel, Alex, Campu, Melendo i Labiano.
Substitucions: Adrián Rivas per Erick Sarmiento, m. 41; Rafinha per Labiano, m. 50; Gonzalo i Joel per Manchón i Melendo, m.55. Altres suplents: Manuel (p.s.), Sergi i Juan.

CF Badalona: Alex Pérez, Víctor Soler, Mikel Bergerandi, Bambo Diaby, Edgar Caparrós, Antonio Masana, Godbless Onaiwu, Cristian Garrote, Jordi Maymi, Roger Gisbert i Xavier García.
Suplents: Carles Santaló (p.s.), Sujan Tur i Aboubacar Sylla.

Àrbitre: Javier Alonso Vay, assistit en bandes per Víctor Bafalluy Fijo i Alex Gil Prados. Ha mostrat cartolines grogues als visitants Aboubacar Sylla, m. 56, Antonio Masana, m. 60; Edgar Caparrós, m. 70 i Godbless Onaiwu, m. 75.

Gols: 1-0: Pablo Maffeo, m. 48; 1-1: Jordi Maymi, m. 51.

Incidències: Encontre corresponent a la 27èna jornada del campionat de lliga a la Divisió d’Honor Cadet, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque avui dissabte. Cel molt cobert, pluja en els primers minuts del partit. Tot i que durant la major part del encontre no ha fet acte d’aparició el líquid element, la pluja caiguda durant tot el dia a Sant Adrià ha fet que  el terreny de joc estigués en molt dolent estat amb forces basalts d’aigua. Temperatura fresca, inferior a la normal de l’època.  En les files del conjunt badaloní, Sujan Tur Espargaró, jugador que en edat infantil va militar al futbol base perico.


 
CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
682722238415
2
R.C.D. ESPANYOL
642620427321
3
U.D. CORNELLÀ
642620426418
4
F.C. GIRONA
532715845230
5
C.F. DAMM
452614394435
6
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
4027131133446
7
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
37269893631
8
U.E. BORDETA DE LLEIDA
35269892329
9
C.E. EUROPA
332796124664
10
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
312687113145
11
C.F. BADALONA
292778124361
12
C. E. MANRESA
272776142644
13
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
262768133237
14
U. At. HORTA
202662183456
15
C.E. MERCANTIL
162637162353
16
REUS DEPORTIU C.F.
62713233090
 
 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M