dissabte, 27 d’abril del 2013

ES COMPLEIXEN 10 ANYS DE "LLOBREGAT BLANC I BLAU"


10 Anys de Llobregat Blanc i Blau.


Aquest dimarts a partir de les 22:00h. hi haurà una nova emissió del programa “Llobregat en Bib” a Radio Despí; però no serà un programa més... Serà ben diferent, serà un programa ben especial per a un grup de pericos, doncs es celebrarà i amb tota la solemnitat que l’ocasió requereix, l’aniversari dels primers 10 anys d’emissió d’aquest programa fet de manera altruista per gent perica i per a oients pericos.

Llobregat Blanc i Blau va néixer com una iniciativa de Rafa Aragón fa 10 anys. Va ser quan Rafa Rodríguez, amic seu i director de Radio Despí, li va proposar tornar a temps de joventut i col·laborar amb aquesta radio municipal de fórmula musical. Aquesta proposta se la va rumiar Rafa però això de la música ja no li va acabar de fer el pes...

En aquells començaments de la primera dècada del segle XXI el RCD Espanyol tenia ja planejat la construcció del seu nou estadi al Baix Llobregat entre els municipis de Cornellà i el Prat.    Aquesta proposició del director de l’emissora de Sant Joan Despí, l’aprofità Rafa Aragón  per plantejar-li la possibilitat que donat l’imminent desembarcament de l’Espanyol al Baix Llobregat  i a la repercussió que tindria un espai 100% perico a les ones en aquesta comarca, bona idea seria fer un programa dedicat al RCD Espanyol.  Des d’un bon inici tal com explica Rafa Aragón, el director de l’emissora va accedir tot i no ser un excessiu amant del futbol, i li semblà una bona iniciativa.         

Així va néixer Llobregat en Blanc i Blau. Des de la llibertat i la independència amb el bé del RCD Espanyol com a únic objectiu i des del punt de vista dels que de manera amateur han fet sempre el programa, des del punt de vista de la base espanyolista, del penyista, del soci. Amb un format que s’ha mantingut en les seves grans línies, amb una primera hora dedicada al primer equip, actualitat futbolística amb el darrer encontre, invitats i temes d’actualitat de l’entitat, i una segona hora dedicada a altres seccions varies, i la darrera mitja hora al futbol base i femenins del RCD Espanyol i als pronòstics del proper encontre abans del comiat.  El nom del programa no va resultat cap maldecap a l’hora de decidir-ho: Llobregat en Bib, doncs el riu Llobregat protagonista geogràfic de la comarca i ben a prop del nou estadi, seria tenyit de blanc-i-blau cada quinze dies per aquests colors...

Al llarg del programa han passat diversos espanyolistes com a tertúlians. Dimarts s’espera poder-nos trobar tots junts. Els que van formar part del programa i aquells que en formem part a l’actualitat.

Així a la primera hora hi haurà una tertúlia entre aquells que van ser pioners del programa com van ser Cristina Pérez (Penya Blanc Blava de Martorell), Pasqual Olmedo (Penya Intertoto 98-Ángel Morales) aportant el seu sentiment espanyolista, i Josep Sánchez (llavors director del periòdic “Blanc i Blau” i l‘actualitat de “La Grada”) i Jordi Luengo (periodista, i llavors un dels redactors de “Blanc i Blau”). Aquests dos darrers al marge de la seva opinió com a pericos, aportant la seva condició de professionals de la informació espanyolista.  Posteriorment s’incorporà Lluis Rodilla (Penya Espanyolista de Bellvitge- L’Hospitalet).


A la segona hora, la tertúlia canviarà de veus, i els que participen actualment en el programa estaran junts, agafant el relleu dels pioners. Aquells que es van incorporar amb posterioritat i que segueixen col·laborant en el programa. Javi Navarro aportant el seus coneixements futbolístics, Xavi Edo (President de la Penya Espanyolista de Cornellà), Josep Maria Tobeña (Secretari General de la GPE Manigua i “administrador únic” d’aquesta modesta pàgina que vostès estan llegint) i la darrera incorporació, Jordi Marcos (membre de la junta directiva de la Penya Blanc i Blava Sant Joan Despí).
Naturalment, dirigint el programa com sempre des dels seus orígens al capdavant de l’equip,  Rafa Aragón (President de la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí 2005-2012, i ara vocal de la mateixa), i des de l’altre cantó de la “peixera” al comandament dels mitjans tècnics del so,  el seu germà Pedro Aragón.

Entre les diverses seccions del programa al llarg d’aquesta dilatada trajectòria cal destacar l’espai “Ídols per sempre” en el que van ser entrevistats mítics futbolistes del RCD Espanyol com Rafa Marañón, Josep Parra, John Lauridsen, Joan Josep Bertomeu, Toni Arabí...    

Altres seccions que han tingut un gran pes dins el programa i que han tingut una molt bona repercussió han sigut “La bola del mundo” i “Els nostres cedits” conduïts per Javi Navarro. La primera d’elles com un intent de recolzar al nostre club en la complicada tasca de trobar joves valors arreu del mon a preus assequibles a les possibilitats del RCD Espanyol, i la segona, un seguiment acurat de la trajectòria d’aquells jugadors encara propietat del RCD Espanyol que han tingut que emigrar cedits a altres clubs per demostrar la seva vàlua. 

Amb el pas dels anys el programa ha sigut innovador dins de les ones, i ha incorporat totes les eines que les noves tecnologies permetien: Des del “chat” del programa, fins a pàgina web pròpia (al marge del web de l’emissora, on es pot escoltar on line i descarregar posteriorment el programa), xarxes socials, missatges a través de Whats App, etc. i un permanent contacte amb la massa social obrint els telèfons sempre que l’actualitat així ho recomanava i el limitat temps del programa ho permet. També, un seguiment i comentari del proper rival dels espanyolistes, el que es pensa de nosaltres i de l’equip, des dels fòrums dels equips rivals cada setmana, així com la lectura dels millors twitts pericos de la setmana. En suma, evolucionant el programa al mateix temps que ho fan les noves tecnologies i sempre tenint com a únic objectiu el que el RCD Espanyol sigui cada cop més, una entitat més gran i millor en tots els sentits.  
         
Per últim, dir que el programa s’emet des dels estudis de Radio Despí (107.1 FM), junt al camp de futbol de Les Planes a Sant Joan Despí, i que es pot escoltar a través de www.radiodespi.com o www.llobregatbib.es



          



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M