diumenge, 21 d’abril del 2013

TRIOMF DE L'ESPANYOL "B" (1-0), DAVANT L'OLÍMPIC
EN LES ACABALLES D'UN IGUALAT PARTIT











RCD Espanyol “B”: 1 - CD Olímpic: 0


Triomf per la mínima d’un Espanyol B que s’ha acabat imposant en un partit que tenia tots els ingredients per finalitzar amb empat a zero, però que en el tram final els espanyolistes que jugaven amb superioritat numèrica des del 53’, han tingut la fortuna de cara en una acció de Merchán.
 
Davant el tercer classificat, Manolo Márquez ha alineat a Edgar Badía a la porteria i a Paul Quaye en el mig del camp per segon encontre consecutiu, doncs avui ha sigut Joan per acumulació de cartolines qui ha sigut sancionat amb un partit (la jornada passada fou Fran Miranda). Altre de les novetats ha estat en la banda dreta de l’atac local on Márquez ha alineat al jugador indonesi Arthur Irawan (qui paga... mana). En les files del  conjunt valencià, un poc afortunat Marc De Val Fernández, ex jugador del futbol base del RCD Espanyol.
 
En els primers compassos, una pilota centrada molt passada que remata fort Clerc i en rebutjar Francis, d’esquenes a porta xilena d’Arthur i la pilota fluixa cau al poder del meta Francis. Un remat de cap del central espanyolista De Amo i un xut de Cubillas foren les úniques aproximacions del quadre local. Els de Xàtiva ho intentaren amb una acció en la que el cop de cap de Pau Franch es marxà per sobre i en els tram final, un xut de Carles Salvador fou blocat per Edgar. Un primer temps força dolent en quant a joc, en el que les defenses s’imposaren a les davanteres i en el que els de Márquez frenaren qualsevol intent del CD Olímpic per demostrar la posició d’honor que ocupa en la classificació.
 
En el segon temps, Márquez donà entrada a Merchán. Als cinc minuts un llançament de falta directe a càrrec de Pepín, que molt segur blocà l’avui meta titular Edgar Badía llançant-se a la seva dreta.
 
Als set minuts de la represa, l’ex blanc-i-blau Marc de Val veia la segona cartolina en tallar una acció individual de Paul Quaye. Els de Xàtiva tingueren que afrontar la resta d’encontre amb inferioritat numèrica. Mentre, el migcampista espanyolista (atès per segon cop desprès que ja necessités a les assistències en el primer temps), continuà uns minuts però finalment tingué que abandonar el terreny de joc, ocupant el seu lloc per Pino. El partit continuà desenvolupant-se pels mateixos paràmetres i l’empat a zero presidia el marcador sense que semblés que cap equip faria mèrits per trencar-lo.
 
Fou únicament en els dotze darrers minuts de joc quan l’Espanyol després de ja una estona amb un jugador més, s’animà lo suficient com per arribar amb cert perill a l’àrea rival.  En una jugada en la que Pino es quedava tot sol en la part dreta de la lateral de l’àrea de càstig, rellisca malauradament i perd l’opció.  Tan sols un minut després, l’Espanyol B tindria la millor ocasió de tot el partit quan una rematada de Carles Clerc és salvada amb una gran intervenció pel meta Francis, salvant al seu equip traient una mà prodigiosa.
 
Altre cop Pino disposà d’una bona opció de remat, però el seu xut s’estavellà a la cama d’un defensor i sortí a córner. Ara si que l’Espanyol B feia mèrits per fer-se amb un partit que es decidiria en el moment en que una jugada embolicada, acabaria amb una rematada de Merchán, que en tocar en un defensor, tot i estirar-se a la seva dreta el meta Francis, no pot evitar que la pilota acabi entrant plorant dins la seva porteria.  

Els de Xàtiva tan sols arribarien en una jugada per banda esquerra del seu atac amb una perillosa centrada que es passejà sense rematador. Els blanc-i-blaus han sabut mantenir perfectament l’exigua però important renda aconseguida i aguantaren els tres minuts d’afegit fins que el col·legiat canari Pulido Santana indicà amb el seu xiulet, el final del partit. El tècnic Manolo Márquez (avui amb fortuna, cal dir-ho), augmenta la seva ratxa de punts des que es va fer càrrec de la banqueta del filial. L’equip ratifica la permanència ja virtualment aconseguida i s’estabilitza a la zona mitja alta de la classificació.

 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Edgar, Héctor, De Amo, Ferrán, Rubén Duarte; Paul Quaye, Fran Miranda; Arthur, Canario, Clerc; i Cubillas.
Substitucions: Merchán per Arthur, m. 46; Pino per Paul Quaye, m. 64; Iván Sales per Cubillas, m. 73. Altre suplent: Germán (p.s.) i Lobato.
 
CD Olímpic: Francis, Pekín, Sergio Heras, Rifaterra, Pau Franch, Guirado, Belda, Alex Vaquero, Carles Salvador, Peris i Marc de Val.
Substitucions: Ferran per Pau Franch, m. 63; Genís i Nando Ramon per Alex Vaquero i Carles Salvador, m. 88. Altres suplents:  Ramón Pallarols i Oriol Torres (p.s)
 
Àrbitre: Juan Luís  Pulido Santana, de la delegació de Las Palmas, assistit en bandes per Carlos Álvarez Liria i Alexis Pulido Santana. Ha mostrat tres cartolines grogues, les tres pels valencians: Marc de Val (15’ i 53’) i Pepín, m. 75.
 
Gol: 1-0: Merchán, m. 86

Incidències: Encontre corresponent a la 38èna jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona Divisió B, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  Temps assolellat amb alguns núvols.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Lo de Irawan es de "traca i mocado", y que casualidad que Canario, ha sido fichado y juega siempre, y los anteriores no... Por otra parte, Fran Miranda creo que serviria para el primer equipo, no creo que el jugador del Alcorcon Abraham sea mucho mejor, pero en fin Perarnau sabra.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M