dimarts, 23 d’abril del 2013

SENTIMENT PERICO A LA DIADA DE SANT JORDI

Un any més Sentiment Perico ha volgut fer costat a quants pericos en les seves respectives ciutats decideixen mostrar la imatge de la nostra entitat a través de les seves penyes, a la societat catalana en un esdeveniment tant concret com és la Diada de Sant Jordi. Reportatge dedicat a tots aquells que dediquen el seu temps i esforç en prestigiar la imatge del nostre club, i a fer que la nostre entitat faci cada cop més, arrels més fortes dins la societat catalana.  Naturalment, hi ha dues penyes de les que tenien estands per Sant Jordi a les que logística i físicament m’ha estat impossible d’assistir: Girona i Alt Urgell. Ho sento!.


VILANOVA I LA GELTRÚ.




 
 
(Rambla Principal, Vilanova i la Geltrú; El Garraf: Josep Maria)
 
Aquest tour s’iniciava abans de les vuit i mitja del matí.  Arribava un servidor a tres quarts de deu del matí a la capital del Garraf en un preciós dia de Sant Jordi. Un any més, a la part alta de la Rambla Principal vilanovina, abans d’arribar a l’església de Sant Antoni Abat, la Penya Blanc Blava de Vilanova i la Geltrú tenia l’estand amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Aquest any amb més llocs per visitar, necessàriament hem arribat bastant més d’hora quan tot just encara s’acabaven de cloure els darrers detalls.
 
A bon segur haurà sigut un èxit doncs l’estoneta que allà he estat hi havia un ambient increïble, i inclòs varis pericos ja s’han acostat comprant roses, i altres coses de l’estand. Una d’elles, una socia perica molt satisfeta en veure nostre Espanyol, s’ha fotografiat amb els dirigents d’aquesta entitat presidida per Toni López. Passades les 10:20h. baixava qui escriu aquestes línies cap a l’estació passant per la plaça de la Vila (veure foto) amb l’estàtua al bell mig, erigida en memòria de Tomás Ventosa. Davant l’estació, s’alça l’estàtua de Francesc Gumà, impulsor de la via fèrria que enllaça Barcelona amb el Garraf.          
 
 
SITGES
 
 





(Passeig de la Ribera, Sitges: El Garraf: Josep Maria)

Sitges: 10:45h. Baixant cap a la Punta, passant per davant la Casa de la Vila, l’estàtua al Doctor Robert, i arribant a la Plaça del Baluart,  amb el canó que disparà la sitgetana Tecla per defensar Sitges de les naus corsaries, baixant per les escales on trobem a la “sireneta” amb la seva nova ubicació, arribo a la plaça de la Fragata. Allà davant el monument al Greco comença el Passeig de la Ribera. I allà trobo l’estand de la Penya Espanyolista de Sitges. M’atenia molt amablement una simpàtica espanyolista. A la ciutat sitgetana l’Espanyol sempre ha tingut una de les ambaixades amb més massa social. Aquesta institució fundada en 1984, es presidida en l’actualitat per Antonio Alcázar que agafà el relleu de Dani Farrerons.       
 
 
 
CASTELLDEFELS
 




 
(Plaça de l’Església, Castelldefels; Baix Llobregat: Josep Maria)
 
 
Passades les dotze del matí arribava a Castelldefels. A la plaça de l’Església  un any més la Penya Mediterrània Blanc i Blava de Castelldefels estigué present en aquesta Diada de Sant Jordi. Ciutat de més de seixanta mil habitants, aquesta penya espanyolista ha sigut molt activa en els darrers anys sota la presidència de l’Emilio Girón. Avui era el seu darrer acte oficial, doncs el proper diumenge 5 de maig hi ha eleccions a la penya, a les quals ell té decidit no presentar-se. A aquest procés electoral s’hi presenta una sola candidatura encapçalada pel senyor Alfredo Martínez, que serà qui agafarà el relleu de l’Emilio.  Quan he arribat junt l’estand, m’he dut una agradable sorpresa en veure a un personatge molt peculiar... El “Pericu”, que ha fet com sempre les delícies de tots els nens que han passat per allà sense distinció de sentiments futbolístics i que veiem a la foto amb l'encara President...      
 
 
ESPLUGUES DE LLOBREGAT.
 



 

(Plaça Santa Magdalena, Esplugues de Llobregat: Josep Maria).

Després qui escriu aquestes línies, s’ha acostat una estoneta a l’estand del RCD Espanyol a la Rambla de Catalunya. Podeu veure les fotos en l’anterior article. Mitja hora en tren des de Castelldefels fins el Passeig de Gràcia. En finalitzar aquesta breu estada al lloc on l’entitat perica ha instal·lat la seva paradeta, hem posat rumb altre cop al Baix Llobregat. Esplugues i Sant Joan Despí.

Anem a pams. A Esplugues de Llobregat, abans d’arribar al Pont d’Esplugues, allà a la plaça Santa Magdalena estaven muntats els diferents estands i entre ells, el de la Penya Espanyolista d’Esplugues presidida pel senyor Riera, al que tots coneixereu més per ser membre de L’Escullera, i amb l’Anna Maria de la família Espada.  

 
 
SANT JOAN DESPÍ.
 



 
(Plaça del Mercat de Les Planes; Sant Joan Despí; Baix Llobregat: Josep Maria)
 
 
Tot i que les dues primeres fotos corresponen a llocs emblemàtics del centre de la ciutat, ha sigut al barri de Les Planes, on aquest any debutava la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí presidida per Eva Campos a la Diada de Sant Jordi. Era el primer cop que aquesta entitat que enguany ha complert els seus primers 30 anys de vida, es mostrava en tant important acte de la societat civil catalana al municipi de Sant Joan. 
 
El fet d’arribar a aquestes dues darreres penyes entre les dues i les tres de la tarda (hora en que la major part de la gent dina),  fa que les fotografies no mostrin la gran quantitat de persones que al llarg del matí han anat desfilant per aquests indrets. I prova és que les roses a la penya de Sant Joan s’han esgotat pràcticament totes...       
    
 
NOUS BARRIS, BARCELONA.
 




(Via Júlia, Nou Barris; Barcelona: Josep Maria)

Altre cop a Barcelona recorrent amb ferrocarril metropolità el subsòl de la ciutat comptal des de Cornellà fins l’altre extrem de la capital catalana. Aquest cop a la part de Nou Barris on al penya Espanyolista 9 Barris tenia muntat un estand, que no era altre que sota  la marquesina de la Via Júlia. Aquest any hi tornava aquesta ambaixada espanyolista presidida per Alberto Ferrero, després d’un any d’absència.


 
MONTMELÓ




(Plaça de la Vila, Montmeló; Vallès Oriental: Josep Maria).


A mitja tarda, el torn és per l’activa ambaixada dels Pericos de Montmeló. Allà arribàvem pel ferrocarril ara subterrani en la seva arribada al poble, en tot el que ha sigut la construcció de la nova estació i el nou traçat de la línia d’alta velocitat.   A aquesta població de 8.800 habitants un grup de pericos van crear pels voltants de 2007 aquesta penya presidida en l'actualitat per Jaume Pérez. Una penya que  participa en un munt d’esdeveniments al llarg de l’any sent una de les més actives de tot el Vallès, i edita una publicació mensual “fanzine” amb tot tipus d’informacions entorn a la penya i al RCD Espanyol. 


MONTCADA I REIXAC





(Carrer Major, Montcada i Reixac; Vallès Occidental: Josep Maria)


I finalitzà aquest tour 10 hores desprès d’iniciar-lo i al mateix lloc. A pocs metres de l’estació d’Adif de Montcada i Reixac, al Carrer Major d’aquesta població vallesana, la Penya Blanc Blava de Montcada i Reixac (Pericos Mir) tenia un any més, muntat el seu estand en aquesta Diada de Sant Jordi, encapçada pel seu nou president Francisco Martínez. Sigui com a casual coincidència, que en el moment d’anar-hi un servidor, feia aparició l’ex president de la Penya, David Gerbolés, acompanyat d’un polític, el diputat del Parlament de Catalunya i dirigent del partit Ciutadan’s, Albert Rivera, que no ha dubtat en fotografiar-se amb els dirigents de Pericos MIR. 

Molt poca gràcia li fan a qui escriu aquestes línies els polítics (al menys la majoria d’ells), però l’obligació com a informador és fer-me ressò d’aquest esdeveniment (no sempre venen dirigents polítics al meu poble i menys quan un hi es present i al propi estand de la penya), per sobre de majors o menors simpaties i afinitats polítiques, amb aquest cas respecte del Sr. Rivera, - que per cert i tot sigui dit - ha estat molt correcte i  agradable i ha tingut bones paraules respecte al nostre club.     

I això és tot amics...        
    


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Josep. Ma. Ets un crac, molta feina, bon resum i que fa un culer a les pàgines, es per fer la seva propaganda?.

Anònim ha dit...

Collons Josep Maria, quin reportatge més collonut. La teva feina en nom de la difusió del sentiment blanc-i-blau és impagable. Redéu, quina de quilòmetres et vas cardar ahir.
Enhorabona per un treball tan magnífic.

PRÍNCEP

Anònim ha dit...

espectacular feina , enhorabona per le teva tasca, impagable.
Una Salutacio.
Ferroviari
P.D. gracies a tu aquet mes cobrarem, jjjaaa.

Josep Maria ha dit...

Contestant al primer comentari...

Doncs el que fan sempre els polítics, ja ho podeu imaginar-ho... mostrar quan els hi convé la seva millor cara... (en aquest bloc han sortit en fotos també inclòs els darrers alcaldes de Barcelona en actes socials pericos i ja sabeu l'alçada d'aquests dos senyors i la seva trajectòria envers l'Espanyol).

Però a l'hora de veritat, ja veurem quants d'ells (polítics) recolzen o afavoreixen els nostres interessos, els interessos de la segona entitat esportiva de Catalunya... Servidor ja no se'n fia ni dels que son autènticament pericos... (es clar mai es pot generalitzar ni en aquest tema ni en la resta a tots els ordres de la vida). Els vots son els vots i aquí el nacionalbarcelonisme es dogma de fe i tot lo demés pecat com va dir certa monja, o heretgia.

Salutacions Princep i Ferroviari...

Al menys no em puc queixar aquest cop, els enllaços ferroviaris van anar-me'n molt bé, els trens bastant puntuals, i no hi va haver-hi ni incidències ni retards al servei de rodalies, que ja és prou...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M