diumenge, 21 d’abril del 2013

L'ESPANYOL GUANYA AL GETAFE 0-2.
ARA SI, QUE JA ES POT MIRAR DE REÜLL A EUROPA...

C.F. Getafe: 0  -  RCD Espanyol: 2


No hi ha dos, sense tres…

Tercera victòria consecutiva del RCD Espanyol a domicili i per idèntics guarismes: 0-2. Quelcom que feia dècades que no s’assolia. Després de guanyar a Málaga, i a Pamplona, avui ha capgirat altre cop el resultat de la primera volta davant un Getafe que guanyant a l’Estadi va acabar amb l’etapa de Pochettino al front de l’equip.

Avui, al Coliseum Alfonso Pérez, l’equip perico ha sumat tres punts que certifiquen ja matemàticament la permanència (per si a algú encara li quedava algun dubte) i acosta l’equip a només dos punts de la vuitena plaça que fàcilment pot donar classificació per disputar competició europea. Ara, doncs, l’objectiu ha de ser intentar arribar el més alt possible i si es pot, assolir aquesta vuitena plaça com a premi a una segona volta de la mà d’Aguirre, senzillament excel·lent.

La sorpresa ( i de les grans)  a l’alineació espanyolista radicava en el canvi a la porteria. El propi Aguirre ho ha explicat posteriorment en roda de premsa que ja ho havia acordat feia unes quantes jornades amb els porters... L’argentí Cristian Álvarez s’ha posat sota pals en un Espanyol que ha lluït les seves millors gales, el seu equip més en forma, davant un Getafe que no perdia des de inicis de novembre en caure al Coliseum davant el Real Betis.       

Poca feina ha tingut el meta argentí en el primer temps, amb una rematada de Lafita de cap fora rebent de Mané, i l’única ocasió en la que el porter espanyolista s’ha hagut d’emprar a fons ha sigut a la mitja hora ha hagut de sortir al límit de la seva àrea anticipant-se molt bé a Alcácer en un ràpid contracop local.

El partit perfectament podia haver finalitzar en els seus primers quaranta-cinc minuts amb l’empat inicial de no ser per una jugada aïllada que arribava als trenta-sis minuts de joc.  Abans, unes mans dins l’àrea madrilenya no han sigut sancionades per que el col·legiat ha xiulat falta de Sergio García en la jugada. I poc després, Verdú juga combinant amb Stuani; pilota elevada d’aquest per que Sergio García la baixi, i assisteix perfectament a Joan Verdú que bat a Codina amb un tret que s’allotja ajustat al pal dret de la meta madrilenya.  

Abans del descans, empataria el Getafe amb una rematada de Lopo que Teixeira invalidà per situació antireglamentària del central català ara del Getafe. Aquesta decisió permetia anar-se’n als vestidors els espanyolistes amb avantatge en el marcador i amb la il·lusió de què era més que factible derrotar a un rival directe (quantes ganes tenia d’escriure aquestes dues darreres paraules) com és el Getafe.

En el segon temps, les coses se li compliquen encara més als madrilenys. Era el minut 51 quan Borja talla una esfèrica clarament des de terra amb la mà, veu la segona cartolina i deixa al seu equip amb inferioritat numèrica en una jugada sense necessitat. El partit començava a posar-se coll avall pels de Javier Aguirre.

El tècnic local donà entrada a un conegut dels espanyolistes: Álvaro Vázquez. Fase de partit sense dominador clar, amb ocasions pels dos bàndols: Sergio García veu la cartolina groga per fingir penal, posteriorment tindria una bona ocasió que no transforma en gol amb la seva defectuosa rematada, mentre que els locals tingueren algunes oportunitats no clares amb algun centre perillós o llançaments des de fora de l’àrea ben blocats pel meta Cristian Álvarez.

Precisament l’argentí fou protagonista en els següents minuts; primer, per que va veure la seva cinquena cartolina (uff! Com està aquest equip carregat de cartolines que inclòs el porter suplent té ja el cicle complert)... en segon lloc per que posteriorment acabà lesionat (els seus problemes musculars son també circumstància gens estranya a l’argentí)... I mira per on, el d’Alcover, Kiko Casilla ha tingut que acabar ocupant la porteria espanyolista altre cop. I es que hi ha coses que semblen predestinades i no hi ha volta de fulla...

Les coses se li han torçat de manera ja definitiva al Getafe quan Fede en una entrada força dura ha fet caure a Sergio García i ha vist la segona cartolina groga totalment merescuda. Els madrilenys acabarien el partit amb nou homes sobre la gespa del Coliseum Alfonso Pérez.  

A manca de poc més d’un quart d’hora per la fi del matx, un llançament de falta des de banda dreta a càrrec de Wakaso, toca en curt Colotto per que Stuani remati de primera i a boca de canó, al fons de la porteria defensada per l’ex del futbol base espanyolista, Jordi Codina, en una errada defensiva de la cobertura local.  

Amb aquesta superioritat numèrica i al marcador, l’Espanyol ha tingut opcions per fer-se amb l’average en varies oportunitats clares de gol com una rematada de Víctor Sánchez (78’), un xut de Verdú en rebre de Sergio García en les acaballes del partit, o en una ocasió ja al noranta de joc a càrrec de Simao en passi de Verdú que el meta Codina ha aturat. Els locals tan sols han dut perill en una acció individual de Pedro León (87).

Amb aquest marcador, tot just quan Aguirre completa una volta sencera, l’equip perico assoleix la desitjada i patida (amb Pochettino) permanència, i canvia d’objectiu, mirant ja clarament a la part alta de la classificació, amb el somni d’Europa altre cop entre els espanyolistes. No com un desig  utòpic i impossible, sinó com a un premi per una trajectòria esplèndida des que va arribar el mexicà a la banqueta, que fa concebre esperances tot i que trepitjant de peus a terra, bastant complicat per la part final del calendari que se’ls hi espera als blanc-i-blaus.



Fitxa tècnica:
Getafe CF: Codina;  Valera, Fede, Lopo, Mané; Borja; D. Castro, Barrada, Pedro León, Lafita; i P. Alcácer.
Substitucions: Álvaro per P. Alcácer, m. 53; Torres per Lafita, m. 53; Sarabia per D. Castro, m. 68.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Wakaso; i Sergio García.
Substitucions: Kiko Casilla per Cristian Álvarez, m. 68; Simao per Wakaso, m. 76; Christian Alfonso per Stuani, m. 84.

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Victoriano Díaz Casado i Manuel Ángel Torre Cimiano. Ha donat un autèntic recital de cartolines grogues del que pots s’han lliurat: Per part local, l’han vist Borja, m. 18, Fede, m. 25, D. Castro, m. 44; Borja, m. 51 (expulsat), Torres, m. 68 i vermella directa a Fede, m. 71 (expulsat). Per part espanyolista Víctor Sánchez, m. 2, Colotto, m. 5, Stuani, m. 38, Sergio García, m. 52, Forlín m. 62, Cristian Álvarez, m. 73, i Wakaso, m. 74.

Gols: 0-1: Verdú, m. 36; 0-2: Stuani, m. 73.

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquest migdia al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe.  L’Espanyol lluí en aquest encontre, la tercera indumentària.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M