diumenge, 21 d’abril del 2013

LA RESTA DE RESULTATS NO ACOMPANYEN...
I ES CONSUMA EL FRACÀS DEL JUVENIL "A"













RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – CD San Francisco: 0

El vigent campió, no obté la classificació.
 
S’ha consumat el fracàs esportiu d’un Juvenil “A” espanyolista que ha passat en una temporada de ser el vigent campió a ni tan sols  classificar-se per la disputa d’aquesta competició; quelcom impensable, doncs des que un recorda des que existeix l’actual Ciutat Esportiva sempre l’equip perico havia estat entre els setze millors equips d’Espanya.
 
No s’ha esvaït aquest objectiu avui, ni molt menys. Partits com el que es va jugar davant el llavors cuer Casablanca, empats a casa davant Damm, Sant Andreu, Badalona... Inclòs l’anterior jornada davant Zaragoza on l’empat era un resultat mínim inexcusable per dependre de si mateixos la darrera jornada... Al final, el Real Mallorca no ha fallat i ha encarrilat ràpidament el seu partit al Feliu i Codina davant una Damm que quan s’ha adonat ja perdia 0-2 davant els mallorquinistes.
 
Aquest resultat final del Mallorca (1-3) obligava a guanyar als espanyolistes per 9-0 per assolir el subcampionat i la classificació per disputar la Copa de S. M. el Rei Juvenil.  Ni que dir, que l’empresa era fart difícil, més tenint en compta que el San Francisco estranyament (o no?) s’ha agafat el partit com si la vida en ell els hi anés.  Per imaginar-se ! com deuen ser els partits a un camp de reduïdes dimensions com és Son Fuster i amb el seu públic a sobre,  i quan de veritat és juguen quelcom més que l’honra o alguna coseta més com era el cas d’avui...
 
Finalitzant tercers, la carambola que necessitava el conjunt entrenat per Sergio Piña, no s’ha acabat produint. Massa fortuna hagués sigut que el Rayo Vallecano hagués perdut o empatat davant el segon classificat, Atlético de Madrid, el qual no es jugava absolutament res. Al final, el triomf rayista 4-1 (60 punts), deixava fora de qualsevol opció als espanyolistes (59 punts). I si no hi havia prou, tampoc s’ha complert l’altre premissa necessària per obtenir la classificació. Que o bé Deportivo o Sporting de Gijón no guanyessin. Al final el Real Sporting ha golejat 2-5 a Lugo davant l’equip gallec, i el Depor ha vençut 0-1 davant Montañeros a domicili obtenint el conjunt de la Corunya (61 punts), la darrera plaça com  a segon millor, tercer de grup. Millor tercer ha sigut l’Almería en el grup quart (66 punts).     
 
En quant al partit,  se li posava coll avall quan el San Francisco es quedava amb deu jugadors per doble cartolina mostrada sobre Xisco. Abans, Kilian tingué una gran oportunitat amb tot al seu favor per inaugurar el marcador  en rebre un centre de Mamadou; el davanter centre espanyolista envià la bola fora. Tampoc Jafar estigué encertat a l’hora de rematar, sent tapat pel meta Steven i que ha impedit el seu remat cobrint bé el pal curt.  Un servei directe de falta a càrrec de Víctor García, després de tocar en un defensor, acaba adquirint una trajectòria erràtica que obliga a Steven a intervenir a fons llançant-se a la seva dreta i aturant.
 
Als vint-i-sis minuts el central Eric Bertand obria el marcador marcant a plaer després de tocar Jafar dins l’àrea. Només cinc minuts després Víctor García envia des de l’esquerra per que a boca de canó remati Pablo de Castro tocant l’esfèrica en Bibi, i la pilota acaba entrant dins la porteria. Era el 2-0 i semblava que el miracle podia arribar encara, doncs temps encara més que suficient...
 
Però Pablo de Castro veu una injusta segona cartolina en una acció al mig del camp, i l’Espanyol també es queda amb deu jugadors, fet aquest que frena bastant el impuls abassegador d’un Espanyol amb superioritat numèrica.  Fins el final del primer temps només dues jugades amb cert perill. Una bona centrada d’Albarrán des de la dreta que obliga a rebutjar de punys a Steven traient-li la bola del cap de Jafar i una penetració del propi Jafar que guanya línia de fons i la seva passada de la mort la remata Kilian tocant en la cama d’un defensor i sortint la bola a còrner a mig metre del pal esquerre.
 
S’inicià el segon temps amb una substitució: Jonathan ocupa el lloc de Víctor García en la punta esquerra de l’atac local. Miravent treu una falta que remata de cap avançant-se Jafar, al fons de la porteria del San Francisco. Sánchez Rico l’ha anul·lat per suposada posició antireglamentària del 9 blanc-i-blau.  Un llançament directe de falta a càrrec de Mamadou, és aturat per Steven.
 
Penal de Bibi sobre Kilian, protestat pels visitants, però clar per l’àrbitre que no deixa marge a la protesta. L’executa molt bé Albarrán enviant l’esfèrica, forta, a l’escaire dreta de la porteria balear.  
 
Dins el terreny de joc els nervis començaren a aparèixer. Diverses picabaralles ennegrien el panorama d’un partit que ja es veia com a impossible a l’hora d’obtenir els registres necessaris mentre el Mallorca sentenciava amb un tercer gol el seu partit. Molt malament Jafar quan reculant des de l’àrea petita es gira i va a pel jugador del San Francisco i el fa caure envestint-lo.  Anà a per ell i davant el col·legiat que veu l’acció i li mostrà amb tota justícia la cartolina vermella: 9-10 sobre el terreny de joc per igualar-se 9 vs 9 quan pocs instants després Josemi veuria la vermella directa en una acció en camp espanyolista.
 
Nacho Sierra sortiria en el lloc d’Albarrán. Els darrers intens dels espanyolistes es perdran en mig del desencert cara a porta dels locals. Kilian rep un centre passat d’Adrián al segon pal, però el seu xut massa fort i creuat es perdrà molt lluny passant a un metre de la línia de gol però gairebé horitzontalment. Nacho des de la frontal enviarà un tret per sobre el travesser.  Una centrada de Jonathan el remata tot sol Kilian als núvols en un gran oportunitat en un dia per oblidar del davanter espanyolista.   Una de les poques (per no dir única) ocasió dels visitants fou un llançament d’un lliure directe perillós que s’estavellà a la tanca i que el remat de cap posterior aturà Pau.
 
Per llavors tant aviat com el meta Steven fou  coneixedor del resultat de la Damm li ha transmès amb gestos al seu company Bibi, l’estat del marcador del Feliu i Codina  que llavors era de 0-3. Solidaritat balear?... en què els hi afectava a ells?... El de sempre al mon del futbol... Les darrers opcions dels pericos per incrementar el marcador han sigut amb una jugada individual de Jonathan que retallant ha xutat ras, enviant Steven a còrner per la seva esquerra. Aquest s’ha llençat i el propi Jonathan ha rematat de cap sortint la pilota fora. Era la darrera oportunitat per incrementar un triomf totalment estèril.
 
En la derrota les responsabilitats han de ser també compartides per tècnic i jugadors. Temps hi haurà per que els actuals rectors del futbol base facin una composició de lloc de tot el succeït;  una profunda reflexió del que s’ha viscut al filial i al juvenil des de inclòs abans de la final de Borriana, on ja tot estava planificat pels dirigents que llavors manaven a la Dani Jarque. Sortosament al segon conjunt perico les situacions s’han pogut reconduir, i salvar amb comoditat la categoria; en el Juvenil A, no s’ha pogut salvar la temporada amb una reeixida participació al torneig del KO. La sensació de fracàs embarga a aquells que des de fa temps seguim el futbol base. La temporada ha acabat per aquesta fornada de jugadors. I de la pitjor manera, quedant fora de la Copa de la Rei, de la que s’havia de defensar títol ...
     
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Romano, Adrián, Eric Bertrand, Miravent, Mamadou, Pablo de Castro, Jafar, Kilian, Víctor García.
Substitucions: Jonathan per Víctor García, m. 46; Nacho Sierra per Albarrán, m.63. Altres suplents: Merino, José (p.s) i Pau Belana.
 
CD San Francisco: Steven, Lozano, Bibi, Xisco, Xavi, Albert, Gabi, Sergi, Josemi, Alex i Micki.
Substitucions: Huertas per Micky, m. 35;  Chechu per Alex, m. 55; Tomeu per Gabi, m. 63; Matías per Sergi, m. 70. Altre suplent: Pedro (p.s.)
 
Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico. Massa protagonisme en un partit que ha tingut alguna que altre picabaralla i alguna acció dura que altre, però que no ha sigut excessivament dur pel nombre de jugadors expulsats.
Ha mostrat cartolines grogues als següents jugadors: Xisco, (m. 13 i m. 20, expulsat), Xavi, m. 16, Pablo de Castro, (m. 29 i m.33, expulsat), Bibi, m. 56, Chechu, m. 58, i Eric Bertrand, m. 85. Cartolines vermelles directes a Jafar, m. 59, i a Josemi, m. 63.   
 
Gols: 1-0: Eric Bertrand, m. 26; 2-0: Pablo de Castro, m. 31; 3-0: Albarrán (pen.), m. 57.
 
Incidències: Encontre corresponent a la 30èna (darrera) jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, temperatura calorosa al sol, fresca a l’ombra degut a l’aire bastant fresc que ha bufat a l’àrea metropolitana.    





CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.
 
.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
813026319318
2
R.C.D. MALLORCA
593018577136
3
R.C.D. ESPANYOL
593018576434
4
REAL ZARAGOZA
533016596437
5
GIRONA F.C.
513015695843
6
C.F. BADALONA
513014974937
7
CLUB GIMNÀSTIC TARRAGONA
493014795751
8
U.E. CORNELLÀ
4530136115442
9
U.E. SANT ANDREU
4330111095047
10
DAMM C.F.
4330134134847
11
C.D. MENORCA
313094174970
12
C.D. SAN FRANCISCO
293078153656
13
A.D. STADIUM CASABLANCA
263065183879
14
C.F. GAVÀ
223064204071
15
FUND. ESP. MATARÓ
213063212573
16
A.E.C. MANLLEU
133034232984


2 comentaris:

Anònim ha dit...

ahora nuestro juvenil que torneos jugara ??? ,la directiva ira pensando que hacer para la proxima temporada
amigo jose m se sabe si ya hay fichajes nuevos y si dan bajas ???gracias

Anònim ha dit...

Les raon per les que el San Francesc ha surtit ha morir son simples: volien guanyar a un gran i la majoria de jugadors son cedits del Mallorca.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M