diumenge, 13 d’octubre del 2013

EL FEMENÍ ACONSEGUEIX LA SEVA PRIMERA VICTÒRIA,
EN GUANYAR AL SANT GABRIEL, PATINT FINS EL FINAL.

RCD Espanyol Femení “A”: 2 – CD Sant Gabriel: 0

Per fi el quadre espanyolista ha obtingut la seva primera victòria. No ha estat exempta de patiment, d’incertesa fins el darrer instant, en un derbi de Sant Adrià que ha tingut de tot, des d’un gol olímpic fins a una expulsada – les dues circumstàncies en la persona de Núria Mendoza – un gol anul·lat a les gabrielistes, i un gol que sentenciava el partit passat més de dos minuts del temps supletori. Al final, triomf espanyolista que serveix per sortir de les places de descens i respirar una mica després de veure’s l’equip com a cuer en mig del “tourmalet” en el que el capriciós calendari castigà a les de Susi.

El Sant Gabriel arribava a la Dani Jarque classificat en sisè lloc, amb 9 punts més el quadre de Daniel Limones que l’Espanyol i amb les baixes de Lilo, Cristina “Chini”, Paula Nicart i Marina Marimón. A l’Espanyol el seu tècnic Santiago García “Susi”, sorprenia amb l’alineació de la jugadora del filial María, que ja va debutar sortint en el segon temps a Majadahonda davant l’equip matalasser en la darrera jornada.

Als tres minuts, Mapi en el llançament d’una falta, envià un tret que sortí un pèl desviat. Tan sols quatre minuts després, Núria Mendoza executa un servei de cantonada des de l’esquerra de l’atac perico. La pilota acaba entrant dins la porteria directament. El gol olímpic aconseguit per la 10 espanyolista suposa el primer gol des de que Mapy empatés l’encontre a Sant Joan Despí en la jornada inaugural del campionat. Han transcorregut ni menys ni més que 382 minuts de sequera que ha tallat aquest llançament de Núria.

Als 18’ una topada de Jamila amb Carla Gómez, obliga a sortir a escalfar a Mireia, però la portuguesa es torna a reincorporar i continuarà defensant el marc espanyolista. La millor jugada de les blanc-i-blaves en el primer temps, ha sigut quan Débora en contracop ha habilitat per María i aquesta ha obert a la banda tornant-li la bola, on l’extrem dretana espanyolista pujant i centrant li ha posat una pilota al cap de Paloma Fernández que aquesta no ha aprofitat rematant fora el que hagués pogut ser el segon gol local. Mentre, el Sant Gabriel en prou feines dona senyals de vida en atac en un partit de poca qualitat i poques ocasions clares de gol.  Una falta llençada per Patxi Gudiel, és aturada per Jamila.

En el segon temps, el conjunt de l’altre cantó del Besós, ha incrementat el seu domini i control del joc davant un Espanyol que perillosament cada cop es feia més enrera.  Susi, ha efectuat un doble canvi entrant Enma Marqués i Sonia Zarza. El Sant Gabriel també ha efectuat substitucions donant entrada Limones a Cristina Baudet després del descans i al minut 50 Helena Serrano que s’ha lesionat d’un braç al poc de sortir i s’ha hagut de retirar immediatament sent atesa per les assistències (veure foto, darrera de la banqueta).

El Sant Gabriel ha tingut la primera ocasió en aquest segon temps en un llançament de cantonada mitjançant Marta Vilagrassa. Per banda dreta progressava Débora guanyant línia de fons i centrant, però la meta Jessica s’anticipa traient-li la pilota pràcticament del peu a Emma.  La millor ocasió del partit del bàndol espanyolista arribà abans del quart d’hora quan en un u contra u, Bárbara Latorre erra davant Jéssica Cobos, rematant al cos de la portera del Sant Gabriel.

Minut 23’ del segon temps. La exjugadora Brenda Pérez protagonitza un slalon superant varies adversaris espanyolistes i quan anava a penetrar com  una exhalació dins l’àrea, un metre abans la fa caure Núria. El col·legiat Ávalos Martos no ho dubta i li mostra la cartolina vermella directa.  Tot i  que el llançament de la falta –molt perillós- s’estavella a la tanca, l’equip perico es complica la vida en la jugada i acaba rematant a boca de canó una jugadora gabrielista, un pèl escorada a l’esquerra, salvant Jamila en rebutjar a còrner el sec tret.

El Sant Gabriel tindrà les seves dues millors jugades per igualar el xoc, primer en una acció de Baudet des de la dreta que assisteix a Marta Vilagrassa qui de vaselina és a punt de superar a Jamila. Dos minuts després, en acció individual, Brenda es farà amb una bola i avançant, deixarà anar en la frontal un autèntic obús que s’estavellarà al travesser de la porteria espanyolista.

L’Espanyol no pot sortir de la cova davant un Sant Gabriel que té el domini total i absolut del joc. Un llançament de falta compta amb l’errada de la meta espanyolista per alt en el rebuig i a punt d’empatar el Sant Gabriel en un gran embolic dins l’àrea amb un munt de jugadores. En el 82’ Sonia Zarza entrada per una defensora rival, cau junt a la lateral de l’àrea de càstig, però el col·legiat no interpreta punibilitat en l’acció evitant-se problemes...

De nou la combinació Cristina Baudet- Marta Vilagrassa és a punt de materialitzar l’empat pel conjunt gabrielista. La pilota que la 7 del Sant Gabriel li fica en profunditat és rematada per Vilagrassa que aconsegueix arribar-hi ficant el peu,  salvant el gol Jamila amb una gran intervenció.

Es veia venir que allò podia acabar com el rosari de l’aurora doncs el Sant Gabriel ofegava a les espanyolistes que tan sols es treien com bonament podien la pilota de sobre refusant en llarg, en curt, com fos... I al minut 88, jugada per la dreta i remata de cap - lliure de marca -  la ex rayista Patxi Gudiel al fons de la porteria espanyolista. El col·legiat a instàncies del jutge auxiliar invalida per posició antireglamentària la jugada i l’Espanyo respira...

Al 91’ i mig, falta al mig del camp, un parell de metres en terreny espanyolista, i tot el Sant Gabriel bolcat a l’atac i tot l’Espanyol defensa i bé l’acció allunyant el perill com pot. Quan passaven ja dos minuts i més de quaranta segons, contracop ràpid en el que Bárbara s’escapa tota sola i davant la sortida de Jessica, l’eleva la bola per sobre d’ella aconseguint un gol que rubrica el triomf i sentència un patit i lluitat encontre, però que deixa un marcador certament bastant enganyós tenint en compta com es desenvolupà l’encontre.

El proper rival de les espanyolistes serà el Sporting Huelva, que curiosament ha caigut golejat a Granada (4-1) Queda com a cuer de la categoria l'Oviedo Moderno (2 punts) tot i el seu meritori empat a zero davant el líder, FC Barcelona.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Sonia Matías, Mapi León; Júlia, Claudia Neto; Dèbora, Paloma, Bárbara; i Maria Soriano.
Substitucions: Emma per Julia, m. 51; Sonia Zarza per María Soriano, m. 53; Pereira per Paloma, m. 72; Sarita per Débora, m. 80. Altres suplents: Mireia (p.s.), i Yaiza.

CD Sant Gabriel: Jessica Cobos, Patri Gudiel, Laura Díaz, Eva Llamas, Brenda, Vilagrassa, Carla Gómez, Nelly Maestro, Raquel Pinel, Isabel Calero i María Estella.
Substitucions: Cristina Baudet per Nelly Maestro, m.46; Helena Serrano per Laura Díaz, m.50;  María Miret per Helena Serrano, m. 52. Altres suplents: Ester Gimeno, i Itziar Martínez (p.s.)

Àrbitre: Albert Ávalos Martos de la delegació de l’Anoia. Ha expulsat amb vermella directa a Núria Mendoza, m.67. Ha mostrat cartolines grogues a Sonia Matías, m. 30, Cristina, m.80 i Sarita, m. 82 per part espanyolista i a Cristina Baudet, m. 59 i a Eva Llamas, m. 66 per part gabrielista.

Gols: 1-0: Núria, m. 7; 2-0: Bárbara, m.92

Incidències: Derbi femení de Sant Adrià del Besós, corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat aquest migdia al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jaque.  A l’equip gabrielista varies jugadores amb passat espanyolista: Brenda Pérez, Eva Llamas, Carla Gómez. Presenciant l'encontre, el conseller responsable del futbol femení, Albert Garrofé (veure foto).